Автор Тема: Помощ при избор на система и нейното разполагане  (Прочетена 25909 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Помощ при избор на система и нейното разполагане
« Отговор #30 -: Октомври 23, 2010, 01:38:14 am »
Преди година си слушал по-скоро BR. BX е заместника им. Аз още не съм го слушал, но отзивите са за малко по-добър звук като цяло.
На външен вид определено са по-добри. Изглеждат доста добре.

hgi

• Гост
« Отговор #31 -: Октомври 23, 2010, 11:44:13 am »
Днес ходих да послушам малко колони и мога да кажа, че съм се спрял на Монитор аудио.
Според мен щом си харесал Monitor audio не е зле да чуеш и Klipsch. Лично аз като си избирах bookshelf стерео в крайна сметка избирах между тях. Взех Klipsch, но и досега ми е адски любопитно как биха звучали RX2 в стаята ми.

Иначе според мен Монитор аудио е много добър избор, явно имаме подобни предпочитания.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #32 -: Октомври 23, 2010, 12:23:48 pm »
Бих казал, че двете марки са различни в звученето си. И на мен ми допада повече звука на Monitor Audio, но не мога да кажа, че е по-добър, че повече ми пасва. Klipsch имат също качествен звук, но с по-различен тембър, малко по-рязко и цветно.

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
« Отговор #33 -: Октомври 25, 2010, 13:29:10 pm »
В петък ходих и слушах и Клипш. Определено мога да кажа, че това са моите колони  :D
Дори само на стерео режим бяха екстра. Слагам ги като звучене между мониторите и фокъл. като цена също много ми харесват и при положение, че ще ги ползвам най-вече за кино с тези фунии мисля, че са идеални.
Да кажем, може да се твърди, че откъм колони съм готов обаче имам проблем нещо с проектора, но ще пусна отделна тема за това.

hgi

• Гост
« Отговор #34 -: Октомври 26, 2010, 21:40:28 pm »
Значи правилно съм усетил, че търсим подобен звук :)

Имай предвид, че според мен за тях се иска добър мек източник и неутрални кабели за да свирят ок (доколокото съм чел среброто въобще не е препоръчително), в противен случай понякога може да имаш проблеми с остротата на високите като мен. Проблеми, които смятам скоро да реша с нов източник и евентуално усилвател. :P

Crossblade

• Гост
« Отговор #35 -: Октомври 27, 2010, 11:21:26 am »
... неутрални кабели за да свирят ок (доколокото съм чел среброто въобще не е препоръчително), в противен случай понякога може да имаш проблеми с остротата на високите като мен. ...

Може би е добре да спреш да четеш глупости   ???

Разликата между сребро и сребро е като между мед и мед и като между колони и колони  ;D Всеки който слага всички сребърни кабели под общ знаменател има много поздрави от мен  :)

vortexx

• Гост
« Отговор #36 -: Октомври 27, 2010, 11:57:10 am »
Аз съм си доволен от мойте посребрени кабели  :P
Каквито и кабели да сложиш, истината е че ако пуснеш л...о ще излезе л...о и най-малкият проблем ще е в кабелите  ;), т.е. истината е в източника и в качеството на записа.
Това е моето мнение и не ангажирам никого с това.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #37 -: Октомври 27, 2010, 14:48:13 pm »
Според мен за една стерео система кабелите са от изключително значение, за кино незнам но като тръгна някога да изгражда ще имам повече наблюдение.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
« Отговор #38 -: Октомври 27, 2010, 15:25:37 pm »
Ок, кабелите са си кабели - я кажете сега при положение ,че ще правим ето такава секция, мога ли да си вградя клипшовете в шкафовете?
ТВто ще стои където е и тук на снимката - въпросът е за предните колони..

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #39 -: Октомври 27, 2010, 15:43:55 pm »
Вграждането им никога не е добра идея, освен ако не са тела, предвидени за вграждане.
Виж това как ти се струва.
Съмнявам се, че е технически възможно, но говори с тея, които ще правят секцията.

hgi

• Гост
« Отговор #40 -: Октомври 27, 2010, 20:07:35 pm »

Може би е добре да спреш да четеш глупости   ???

Разликата между сребро и сребро е като между мед и мед и като между колони и колони  ;D Всеки който слага всички сребърни кабели под общ знаменател има много поздрави от мен  :)

Съжалявам че се откъсвам от темата, но много хора са наистина уверени, че сребърните кабели по принцип дават по-ярък звук, било то мит или не. Ако наистина е така, мойте Klipsch-ове със сигурност няма да мога да ги слушам с такива кабели. За съжаление аз лично не съм сравнявал и за това споменах, че само съм чел...

Ти явно си помислил, че имам предвид сребърните кабели за по-лоши - нищо подобно  ;)

Неактивен Sper

« Отговор #41 -: Октомври 27, 2010, 20:51:45 pm »
Според мен това за сребърните кабели може да си го чул от магазина в които си купил колоните, мисля чя знам и за кои кабели се отнася за Norstone кабела, които и аз чях да зимам преди време. Добре че станаха вносител на Инакустик, споредмен трябва на твоите Клипшове да пробваш  LS-Kabel Silver.
П.П Ти с какви кабели си.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

hgi

• Гост
« Отговор #42 -: Октомври 27, 2010, 21:00:09 pm »
@Sper - Не, няма такова нещо. В магазина не сме коментирали кабели.

Сега съм с най-обикновен меден кабел > http://www.norstone-design.com/en/model/70_Classic.html

В момента събирам пари за техника, добри кабели ще купувам на по-късен етап.

Неактивен Sper

« Отговор #43 -: Октомври 27, 2010, 21:08:53 pm »
Аз съм за сега много доволен от моите In-akustik SuperFlat 2 x 2,5 mm², но скоро време ще зимам много по-скъпи  ;D

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #44 -: Октомври 28, 2010, 18:35:10 pm »
Вграждането им никога не е добра идея, освен ако не са тела, предвидени за вграждане.
Виж това как ти се струва.
Съмнявам се, че е технически възможно, но говори с тея, които ще правят секцията.

Технически е възможно без проблем. Това обаче не е никак стабилна опора от към вибрация. Незнам до каква степен ще се предава резонанса на секцията.
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500