Малко информация от извора, понеже работих 3 години в технополис и имах възможност да ги чуя някои Харман-и, разбира се доколкото супервайзера позволяваше.
Свирят меко и мощностите май само на тях са реални, като пише 30 вата или 50 са толкова. На другите марки пише 5 или 7 х 100-120, но пак са по 30-40 вата. С Инфинити свирят много добре, меко и приятно,по-добре отколкото с JBL според мен. Понеже питаш, по моя слух ги слагам в една група с Пайнер и Маранц, заради мекото звучене, но то не допада на всеки. Обикновено хората се насочваха към Ямаха или Денон, защото поради ярко изявените високи и среда и по-твърдия бас създават илюзията, че свирят много силно и ясно, което за кино се харесва да е така динамичен звука. Харман са по-спокойни, не крещящи и като че ли по-подходящи за музика, но ако искаш всичко да ти цъка, ярко изявени и звънкащи високи и да чуваш всички микрозвуци, шумчета от записа в студиото и микродинамика определено ти трябва друга марка. Харман свирят идеално на силни нива/ което е характерно за американските марки/, особено с JBL, на тихи нива звука стои един като че ли замазан, но всъщност не е, просто е мек и ненатрапчив, но хората не ги купуваха, защото искат да чуят нещо, което да ги впечатли, буквално да ги блъсне в ушите с екстремни високи, бас и детайлност, което лично мен ме дразни. Писал съм вече за острия, неприятен и дразнещо натрапчив звук на Ямаха с твърд, ударен бас, но Ямахите ги купуваха яко и след тях ако им пуснеш Харман имаха чувството, че са им заглъхнали ушите. Лично на мен ми харесва звука на тази група Харман, Пайнер, Марантз, на обратната страна са Денон, Онкио ,Ямаха, коравите, така че прецени си любимия звук.