Автор Тема: Избор на ресивър и плейър в нисък-среден клас  (Прочетена 31226 пъти)

Неактивен vanquished

• Публикации: 12
Re:Избор на ресивър и плейър в нисък-среден клас
« Отговор #15 -: Януари 18, 2011, 21:56:53 pm »
Едва ли ще намериш еднакъв отговор при сравнение на различните марки.Онкио е по-добро от Денон,Денон по-добър от Ямаха,Ямаха по-добра от Онкио,ако ме разбираш :)  Всички имат Direct режим и им спира дисплея. Относно възможностите за свързване - преценяваш според нуждите.Моя има pre-out,но едва ли ще ги ползвам някога. Ако ходиш да слушаш - винаги ще са свързани с различни колони.Единствен вариант - разбираш се с продавача ,плащаш ,носиш у вас,слушаш,връщащ,връщат ти парите.(Тези дето продават HK преди време ми бяха казали,че предлагат този род "услуга" )
марто - това с правенето на разлика е различен въпрос.
Dune HD TV101 - Roksan Kandy MKIII + ATC SCM 11 - TH42PV80

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #16 -: Януари 18, 2011, 22:03:21 pm »
Сhefo20,като бях в Германия ,понеже много любопитствах като теб, в един магазин за Hi-Fi ми обясниха, че средният клас е от хиляда евро на компонент нагоре, всичко надолу се купува масово от 90% от хората и основната задача на фирмите е как да накарат схемите да работят с по-малко и по-евтини елементи и така да увеличат %-та печалба, така че не се учудвай, че компонентите олекват, алуминия се заменя с ламарина, с траф за 2 по 100 се "вадят" 6 по 100 вата и т.н., с всяка следваща година ще са още по-олекнали в този сегмент на пазара и ще имат "естествено" все повече "екстри", за да бъдат купени нови уреди от хората със стари. :) Yamaha и Denon са топло звучащи,с по-изявени среди ,а Pioneer и Onkyo са противоположно, по-аналитични с повече изразени високи и бас, така че не могат да се сравняват, въпрос на вкус, на слух и предпочитания към определен тип звук и музика е. Ти имаш колони Tannoy, които са топло звучащи и се комбинират добре с Pioneer и Onkyo ,а Yamaha и Denon се комбинират добре с колони от типа на Monitor audio, B&W, Klipsch, KEF i др., разбирай противоположни, естествено има и изключения ,и лични предпочитания. :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #17 -: Януари 18, 2011, 22:16:15 pm »
chefo, броя на "дупките" на задния панел намаляват драстично с навлизането на HDMI. На кой му трябват 3-4 компонентни, композитни, S-Video И тн. входове. 4-5 HDMI входа, 2 оптики и коаксиал и по един от старите са предостатъчно за много време напред. Това също е една от причините за загубите в килограмите.

martosblack

• Гост
« Отговор #18 -: Януари 18, 2011, 23:10:00 pm »
Едва ли ще намериш еднакъв отговор при сравнение на различните марки.Онкио е по-добро от Денон,Денон по-добър от Ямаха,Ямаха по-добра от Онкио,ако ме разбираш :)  Всички имат Direct режим и им спира дисплея. Относно възможностите за свързване - преценяваш според нуждите.Моя има pre-out,но едва ли ще ги ползвам някога. Ако ходиш да слушаш - винаги ще са свързани с различни колони.Единствен вариант - разбираш се с продавача ,плащаш ,носиш у вас,слушаш,връщащ,връщат ти парите.(Тези дето продават HK преди време ми бяха казали,че предлагат този род "услуга" )
марто - това с правенето на разлика е различен въпрос.
vanq-щастието не е образец на ума ,а на въображението :)))))) колкото и да съм глух и без никакво въображение  -май все пак трябва да чуя разлика:) не мислиш ли!?

Rudra: Бутона "предварителен преглед" работи чудесно... Ползвайте го преди да публикувате мнение!

chefo20

• Гост
« Отговор #19 -: Януари 19, 2011, 11:31:23 am »
920 е същият като 1020. 820 не е. 520 наистина не струва и се надявах да чуя, че положението от 920 нагоре е коренно ралично  :-[

martosblack

• Гост
« Отговор #20 -: Януари 19, 2011, 12:56:17 pm »
Eее chefo20  не си прав!! 1020 има 2 HDMI  повече!!!! ;D Сега,приятел има 1020 и поне някак си свикнах със зука на pioneer -ще го поканя вкъщи да го тествам-ако ми хареса смятам да си купя точно него!И за да не те въвеждам в заблуждение ще кажа,че слушах 820 и 920 на JAMO S-606-които хич не ми допаднаха като звук!та може и от колоните да е!

chefo20

• Гост
« Отговор #21 -: Януари 19, 2011, 19:01:12 pm »
Някой може ли да сподели впечатление от Marantz SR5005 или поне от предходния 5004 ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #22 -: Януари 19, 2011, 21:16:59 pm »
Аз съм го слушал миналогодишния модел. Не че много съм го слушал, но по-отношение на обработка на SD сигнал малко куцаше. Сега ако не се лъжа в 5005 вече ползват ABT чипове както Денон.
Не знам дали беше заради колоните към него, но като че ли не му стигаше мощност.

Като цяло, който и модел от този клас да вземеш - Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo - няма да сгрешиш. Имай предвид, че по някаква причина Marantz държат малко по-високи цени спрямо останалите марки. Пряк конкурент на 2311 е 6005.

chefo20

• Гост
« Отговор #23 -: Януари 20, 2011, 13:15:00 pm »
Аз съм с впечатление, че 5005 се конкурира с 2311, а цената му е по-ниска.
http://de.marantz.eu/de/products/278/sr5005/

Доколкото разбирам Marantz и Denon са една компания D&M Holdings Inc.
Дали двата ресивъра не са един и същи?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1867
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #24 -: Януари 20, 2011, 13:21:11 pm »
chefo20
Рисивърите на Denon и Marantz нямат нищо общо като звук, визия, подредба и т.н.
Това, че две компании се сливат не значи, че почват да произвеждат едно и също нещо...
В авто индустрията е пълно с примери.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #25 -: Януари 20, 2011, 13:32:05 pm »
Не съм сигурен. 2311 използва вече по-високия клас чип ABT-2010, има повече HDMI входове.
Иначе донякъде си прав. 5005 е по-скоро между 1911 и 2311 защото има и пре-аут изходи и малко повече мощ /на документи/ от 1911.
По-важното е, че са различни като звучене. Не виждам защо след като си доволен от Denon трябва да сменяваш марката.

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #26 -: Януари 20, 2011, 14:43:34 pm »
Chefo20, като екстри нямам опит с ресивъри, но мога да ти споделя като звук според мен как стоят нещата. Marantz определено най- се отличават от другите, за които споменахме. Звучи дълбоко и меко, по-меко и от Pioneer, донякъде наподобява на лампов, на мен лично Marantz ми звучи подобно на Harman Kardon. Lazarus18 e писал, че като че ли не му достига мощност, предполагам, че това е заради мекия звук, особено на баса, няма такава ударност като другите и ми се струва, че при кино ефекти няма да е толкова впечатляващ, за музика, ако харесваш такъв тип спокоен звук добре, но ако искаш да дъни яко, не става. За джаз и класика е идеален звука. Във форума питай този участник http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=731.0 , с преден модел е и може би най-добре ще ти каже кое как е. Но понеже сега имаш Denon, внимавай, Denon и Yamaha звучат доста твърно и остро и според мен драстично се различават от Marantz като звук. :)

maxrev

• Гост
« Отговор #27 -: Януари 20, 2011, 15:27:43 pm »
Поставянето на денон и ямаха в един кюп като звучене е доста пресилено и неточно според мен,както и поставянето на маранц с харман кардон  ??? Звукът на денон може да се нарече всякак,но пък остър , сух, твърд /каквото и да означава това отнесено към звук/някак си никога не съм се сещал за тези думички като съм слушал денон-било усилвател ,било рисийвър.В случая човека пуснал темата доколкото разбирам търси подобрение главно в музикално отношение доколкото специално е подчертал думата музика в един от постовете си.Според мен в посочения бюджет очевидно музикално подобрение може да се постигне със закупуването на стереоусилвател /над,денон,маранц и т.н.според бюджета и вкуса/,който да се свърже с фронталните ОТ,а за кино фронталните ОТ могат да се заместят с букшелф таной меркюри 2 и на практика въпроса да се реши с две системи,една за НТ и една за музика.За декодерите не виждам пречка да се ползват тези на плейъра .За 2311 не мога да кажа дали ще постигне подобрение на звука спрямо това в момента,не съм го слушал,но с 1911 спрямо сегашния подобрение   ще има само относно функионалността и мощността,а в качеството на звука не . Основание да твърдя последното /без да ангажирам никого с мнението си/ми дава сравнение,което правих наскоро между сегашния ми AVR689 /стар модел нисък клас продаван само за щатите/ и 1911.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #28 -: Януари 20, 2011, 15:45:28 pm »
Нещо не мога да разбера твоето предложение . Ти съветваш човека да си купи нов стерео усилвател и до го върже с фронталните колони а на ресивъра да върже някакви букшелф правилно ли дефинирах твоето предложение ?

maxrev

• Гост
« Отговор #29 -: Януари 20, 2011, 16:19:02 pm »
........................................правилно ли дефинирах твоето предложение ?
Абсолютно правилно си ме разбрал.Предлагам две отделни системи,при което ще спечели чувствително подобрение в звука при слушане на музика,без да загуби нищо съществено при озвучаването на някакъв филм.Не виждам проблем за кино ,при добавяне на два букшелфа с 6,5 " басов говорител за фронтове и конфигурация 4 букшелф ОТ +център+суб.В многоканален режим така или иначе фронтовете са срязани на 80 Нц/обикновено толкова препоръчват/ и не се използва пълния честотен диапазон на подовите ОТ.