Chefo20, относно как ти звучи Pioneer с Tannoy,ще кажа нещо, което не е според мен, а си е тяхна стратегия, както и на много други фирми. Pioneer имат много широка гама от озвучителни тела от 200 до 53000 лева, които са разработени да пасват като спецификации и звук на техните компоненти. Получава се като при Аpple, един път като купите от нас, после ще купувате само от нас. Harman Kardon си свирят с техните JBL и Infinity по същата стратегия. Чел съм,че Epos свирят най-добре с Creek, защото са обща фирма, по същата причина Rotel свирят с B&W и още , и още. Denon и Marantz не правят колони, освен за мини системките си и явно ги настройват спрямо други производители на колони. Така, че различните фирми си имат различни стратегии спрямо продукцията си. Като купиш Pioneer с Pioneer или Harman с JBL и други подобни, донякъде ти се гарантира съвместимост и добър звук, обаче спрямо това, което въпросната фирма смята за добър звук и ако ти харесва проблемите ти приключват. От друга страна може да експериментираш с различни колони и компоненти, за да постигнеш звука, който е строго специфичен само за твоя слух. Тогава се влиза в така наречената „въртележка”, купуваш, слушаш, продаваш, все нещо не ти достига, пак купуваш, продаваш и така до безкрай и нито един форум или ревюта от специалисти не могат да ти гарантират, че тези комбинации, които препоръчват, ще ти харесат като звук на теб, защото всички чуваме строго индивидуално и обща рецепта за добър звук няма. После се получава едно реване по форуми, че видите ли, четох, видях, казаха ми, препоръчаха ми, беше не знам си какво на годината и с не знам си какви награди, купих го, ама на , не звучи добре и съм адски разочарован. Слушането в магазини като Техно**** и др. без специални стаи или зали за слушане повече обърква, защото нещата звучат различно като ги занесеш в къщи. Освен това е нужно човек да е отпочинал, спокоен и настроен да слуша музика, което става само у дома. Затова „ въртележката” работи на принципа „проба-грешка” и евентуално късмет, което става с купуване и слушане в къщи. Дори някой да ти даде да чуеш у вас нещо, което си си харесал, не забравяй, че особено скъпите компоненти разкриват потенциала си и скритите слоеве на музиката след месеци на слушане и адаптиране на твоя слух към новия звук. Браво на maxrev , за това което е написал, че току на 6 месеца се пускат нови формати, кодеци и магии, за да се върти индустрията и всичко, което сме купили да е постоянно вече старо и да се поддържа глада да се купува още и още. Само за пример ще кажа, че японците вече са готови с новата свръх резолюция за телевизия, после може не 3D, ами и холограми да вкарат.