Автор Тема: Избор на ресивър и плейър в нисък-среден клас  (Прочетена 31992 пъти)

diannedel4ev

• Гост
Re:Избор на ресивър и плейър в нисък-среден клас
« Отговор #30 -: Януари 20, 2011, 17:45:27 pm »
Абсолютно подкрепям maxrev относно мнението му за отделна стерео система. Аз като твърд привърженик на чистото стерео и то в най-опростения възможен вариант смятам, че системата за музика не трябва да се смесва със сложни системи за кино, просто звукът деградира. И съм твърдо убеден, че ако човек знае как да слуша, има изграден пространствен слух и маниер на слушане то от 2 тонколони, най-елементарното стерео ще чува триизмерен звук вкл. и зад гърба.  :) А относно определенията за звука, това е толкова субективно, че както е казано : " Нирваната за един може да бъде кошмар за друг"  :)

Crossblade

• Гост
« Отговор #31 -: Януари 20, 2011, 18:58:03 pm »
maxrev, а каква е идеята да има два чифта предни колони, вместо да има един  ;D

Страшна оферта е да набута пари за още един чифт тонколони, вместо да си купи с тях по-хубав стерео усилвател, а?

Диане, прочети статията в сайта как се комбинират стерео и съраунд система без КАКВИТО И ДА Е КОМПРОМИСИ за стереото!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #32 -: Януари 20, 2011, 19:16:51 pm »
Ето я и въпросната статия http://www.avguide.bg/?page_id=230
по този изпълнена системата получаваме всичко което ни е нужно.Няколко човека от форума вече прдложиха такъв вариянт на комбиниране , прочетете по внимателно горните постове. :)

martosblack

• Гост
« Отговор #33 -: Януари 20, 2011, 19:21:26 pm »
diannedel4ev-харсвам и следя постовете ти с интерес -освен добрия изказ и слог разбирам ,че си много вещ в стерео-то  и като истински аудиофил го смяташ за светая-светих на аудиото! :) аз също съм от поколение,което не е закърмено със съраунд звученето ,музиката ,която  като деца сме слушали на ролка и начина ,по който звучеше тогава- всичко бе топло и някак по човешки звучащо,а не както сега....но съгласете се -добри ми аудиофили ,че все пак има чар в многоканалният звук.Слушал съм групи -РОК,ХАРД,ХЕЙВИ ,обичам да слушам и класицизъм и предкласицизъм и мога да кажа,че добре миксираният звук в многоканален режим звучи НОВО  и много различно!Неща,които слушаме от деца и са ни до БОЛКА познати сега имат друго измерение,Далеч съм от мисълтта да споря кое  е по-добро-стереото или многоканалният звук-(последният всеки си го има в главата в по-голяма ,или по-малка степен :)))! Но  както е казал един умен човек преди 100на години,,аз не свиря точно-всеки може да свири точно -а свиря великолепно изразително.Що се отнася  до пияното -ЧУВСТВОТО е моето FORTE! НАУКАТА запазвам за живота''!  Като човеци сме минали през доста епохи -от ,,камъка''-до сега :) в техническо отношение -най-вече!!Като духовност доста по-малко ! Но нали това е прогреса-той не лежи само и единствено в/у маркетингови стратегии!Новите неща ни дават и много нови емоциии-иначе можеше още и МОНО да си слушаме на ВЕФ(А) :) :) п.с. съжалявам,че оспамих темата на човека -ако админите искат -да изтрият написаното :)

chefo20

• Гост
« Отговор #34 -: Януари 20, 2011, 20:10:50 pm »
Едва ли някой читател на този сайт ще оспори това, че за високо качество звук е необходим стерео усилвател.
И аз съм съгласен с вас за това и един ден ще имам стая с мокети и завеси, грамофон, лампов усилвател и т.н.
Сега обаче търся ресивър, който е по-модерен (с HDMI свързване и нови декодери) от моя Denon 1705, не звучи по-зле на стерео с моите Tannoy Fusion 3  - 89dB и не струва много скъпо.

Колегата написа, че някои марки ресивъри звучат по-топло от други, както и тонколоните. Предполагам че става въпрос за характерните  по-динамичен звук при Pioneer и Onkyo и по-висок дъмпинг фактор при Denon.
Колегата е много прав, че трябва да се съобразя и с колоните си, така че да им пасва максимално ресивъра.
Странно обаче в магазина Tannoy звучат по-добре с Denon 1911 отколкото с Pioneer 1020 (вокалите потъват като зад найлон) и още по-добре с 1705 ?

Друго което ме учудва е, че пишете, че Marantz звучи като Pioneer, а някъде прочетох, че SR5005 използва същите крайни стъпала като 1911, но в чуждестранните форуми го хвалят повече дори от 2311 именно заради аудио характеристиките му.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #35 -: Януари 20, 2011, 21:29:13 pm »
Защо си мисля, че ако искаш осезаем ъпгрейд трябва да се замислиш по-скоро за подмяна на тонколоните.
Въпреки че Fusion са доста приятни, особено за цената си, можеш значително да подобриш звученето с по-висок клас колони.
Най-големия плюс от подмяната на ресийвъра ще е във видео функционалността.

Crossblade

• Гост
« Отговор #36 -: Януари 20, 2011, 21:38:30 pm »
Закупуването на BD и нов ресийвър подсказва желание за подобрение на домашното кино. Но пък в първия пост е подчертано музика.  ??? Авторе, дай малко инфо каква е целта на занятието  ;) Аз го разбирам като преминаване на BD и HD кодеци за съраунд, без това да повлияе на стерео музиката.

Друг е въпроса, че ако стереото е основното, АЗ бих инвестирал в стерео колони(+амп), което ще даде по-голямо подобрение в това отношение, отколкото BD + HD receiver (спрямо сегашните плеър и ресийвър) в киното.

maxrev

• Гост
« Отговор #37 -: Януари 21, 2011, 11:51:32 am »
Ок ,вече е ясно,че човека търси просто по-нов модел рисийвър с всички актуални  за моментавходчета, кодеци и т.н.при запазване на сегашното ниво на звука и по-възможност с една идея по-добро звучене.При тези параметри на задачата ,наистина денон 2311 /или нещо друго от този клас ако се хареса повече като звук и главно-функционалност / е избора в посочения бюджет,хем е и с възможност за бъдещо надграждане откъм звук ,предвид наличието на изходи от предусилвателя и остава само за плейъра  да се добави някой лев .

Колкото до предложението ми за две отделни системи ,не се дължи на това,че съм някакъв олигофрен или противник на НТ, а същото беше продиктувано единствено  от подчертаването на думата музика и бюджета от 1700 лв. посочен от питащия .В този бюджет и с посочения акцент- музика ,най-разумно ми се видя запазването на досегашния рисийвър и ОТ с добавянето на стереоусилвател и букшелф за предни ,а ъпгрейда на рисийвъра и съчетаването със стереоусилвателя ,да остане за по-нататък ,от което се печели абсолютна актуалност на функционалността  ;D.Все пак бъдещето е неясно ,току виж след две години измислят 8Д картина с кодеци за турбопръскалки за подсилване на живото участие на зритело-слушателя и хиперултрагигадецимален звук и тогава пак наново ъпргрейд на видео-звука,че добрия стар 2311 купен днес няма да ги има ,а слушателя пак ще си има две уши и ще си се радва на доброто старо стерео и няма да е валат поне откъм звук .Иначе темата как се комбинират рисийвър със стереоусилвател/крайно стъпало е ясна, само ако може да кажете как да стане тази работа за 1700 лв. с нови компоненти,че аз не се сещам нещо ,защото рисийвърите и стереоусилвателите с разделени пред и крайно или направо отделни крайни стъпала,попадат обикновено в едни други ценови диапазони,а без тези изходи някак си изкуцват нещата и не се получават.

chefo20

• Гост
« Отговор #38 -: Януари 21, 2011, 12:10:15 pm »
Ами значи сте ме разбрали. Целта на занятието е придобиване на нови декодери и BD плеъер. Затова пускам темата в Домашно Кино.
Друга цел е да не влоша стереото, което имам в момента, че ако може и да го подобря. Не съм оптимист за най-ниския клас нови ресивъри (дори 1911 ми звучи по-мощен, но не така детайлен като 1705), затова тръгнах малко нагоре, но все пак в рамките на разумен бюджет. Неразумен бюджет според мен, са хилядите левове за високия клас на производителите, защото разполагам всичко в стая с паркет, големи прозорци, огромно огледало... да кажем, че хлапето ми иска да гледа модерни детски филми, а аз обичам да слушам музика и в тази стая.
А може би трябва да потърся плеър, който декодира или това са стари модели с ред други недостатъци?

Относно колоните, не знам колегата дали е слушал на спокойствие някои от моделите, които им влизат в HI-FI и едновременно в Home Theatre серията, но аз преди години се спрях на тези след много прослушвания и на далеч по-скъпи модели. Първото по-добро струваше около 7 пъти цената на Tannoy. Отворен съм обаче за предложения и ще следя с интерес тема за ОТ в нисък-среден клас (до 750лв бройката) ако пуснете такава.

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #39 -: Януари 21, 2011, 18:02:35 pm »
Chefo20, относно как ти звучи Pioneer с Tannoy,ще кажа нещо, което не е според мен, а си е тяхна стратегия, както и на много други фирми. Pioneer имат много широка гама от озвучителни тела от 200 до 53000 лева, които са разработени да пасват като спецификации и звук на техните компоненти. Получава се като при Аpple, един път като купите от нас, после ще купувате само от нас. Harman Kardon си свирят с техните JBL и Infinity по същата стратегия. Чел съм,че Epos свирят най-добре с Creek, защото са обща фирма, по същата причина Rotel свирят с B&W и още , и още. Denon и Marantz не правят колони, освен за мини системките си и явно ги настройват спрямо други производители на колони. Така, че различните фирми си имат различни стратегии спрямо продукцията си. Като купиш Pioneer с Pioneer или Harman с JBL и други подобни, донякъде ти се гарантира съвместимост и добър звук, обаче спрямо това, което въпросната фирма смята за добър звук и ако ти харесва проблемите ти приключват. От друга страна може да експериментираш с различни колони и компоненти, за да постигнеш звука, който е строго специфичен само за твоя слух. Тогава се влиза в така наречената „въртележка”, купуваш, слушаш, продаваш, все нещо не ти достига, пак купуваш, продаваш и така до безкрай и нито един форум или ревюта от специалисти не могат да ти гарантират, че тези комбинации, които препоръчват, ще ти харесат като звук на теб, защото всички чуваме строго индивидуално и обща рецепта за добър звук няма. После се получава едно реване по форуми, че видите ли, четох, видях, казаха ми, препоръчаха ми, беше не знам си какво на годината и с не знам си какви награди, купих го, ама на , не звучи добре и съм адски разочарован. Слушането в магазини като Техно**** и др. без специални стаи или зали за слушане повече обърква, защото нещата звучат различно като ги занесеш в къщи. Освен това е нужно човек да е отпочинал, спокоен и настроен да слуша музика, което става само у дома. Затова „ въртележката” работи на принципа „проба-грешка” и евентуално късмет, което става с купуване и слушане в къщи. Дори някой да ти даде да чуеш у вас нещо, което си си харесал, не забравяй, че особено скъпите компоненти разкриват потенциала си и скритите слоеве на музиката след месеци на слушане и адаптиране на твоя слух към новия звук. Браво на maxrev , за това което е написал, че току на 6 месеца се пускат нови формати, кодеци и магии, за да се върти индустрията и всичко, което сме купили да е постоянно вече старо и да се поддържа глада да се купува още и още. Само за пример ще кажа, че японците вече са готови с новата свръх резолюция за телевизия, после може не 3D, ами и холограми да вкарат.  :)

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #40 -: Януари 22, 2011, 21:00:36 pm »
Значи аз ще сменям денона за харман,ако наистина с моите инфинити ще се сработва по добре ще взема avr 255,тоест дали ще е най добре така да попитам аз?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #41 -: Януари 22, 2011, 22:57:35 pm »
Почвам да мисля, че разговора пое твърде теоритична и съответно не много смислена посока.
Да се генерализира теоритично - това свири така, онова иначе ... и това + това свири добре, пък онова + онова свири зле... според мен е крайно и несериозно.
Както би трябвало вече да е до болка известно, в аудиото твърди правила няма.
Призовавам за сетен път, съвети и мнения да се дават умерено и само от сериозен личен опит.

Успех!