Автор Тема: Ето я и моята система - p01s0n  (Прочетена 59067 пъти)

Неактивен p01s0n

  • Публикации: 181
Ето я и моята система - p01s0n
« -: Януари 27, 2011, 01:12:08 am »
LED телевизор PHILIPS 40PFL7605H
Ресивър Onkyo 875
Събууфър B&W ASW 610
Център B&W HTM61
Предни тонколони B&W 683
Задни тонколони B&W 684
DVD Sony blu-rey

ето и едно клипче, ако някой го интересува...
http://www.youtube.com/watch?v=h7d7iWL6oUM

Неактивен Sper

  • Публикации: 97
Re:Ето я и моята система
« Отговор #1 -: Януари 27, 2011, 01:17:47 am »
Уха едни от най-добрите колони според мен. Браво да си слушаш музика и да гледаш филми с голям кеф.  ;D
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

vasilivanov

  • Гост
Re:Ето я и моята система
« Отговор #2 -: Януари 27, 2011, 01:24:13 am »
Уха едни от най-добрите колони според мен. Браво да си слушаш музика и да гледаш филми с голям кеф.  ;D

Не само, едни от най-балансиращо звучащите, които съм чувал, за съжаление от 6 та серия не знам как е. Слушал съм 8 ма, която е зверски добра. Фаворит ми е B&W 805s.

Поздравления за приличната система. Надявам се, че и 6 та серия е сериозна като звук.

Неактивен p100ynov

  • Публикации: 133
Re:Ето я и моята система
« Отговор #3 -: Януари 27, 2011, 02:21:04 am »
С (изключително малък) риск да разваля кефа на собственика на системата, ще споделя, че според мен си личи, че по-скоро е обърнато внимание на външния вид на помещението, а не на създаването на добре звучаща система. Тук жените винаги пречат:) Едва ли, все пак, те (тя) са те накарали да си вземеш стоящи съраунд колони, вместо да инвестираш в по-добри фронт и център такива. Освен това съм сигурен, че и на тези отпред им е нужен мааааалко повече въздух, за да покажат това, което могат.

А това е за Васко Иванов:
Друже, ако си се возил на Mерцедес С клас, не давай мнение за А клас, нищо общо няма!
you're nobody without a naim

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Ето я и моята система
« Отговор #4 -: Януари 27, 2011, 10:28:04 am »
Не виждам какво лошо има човек да държи на външния вид на помещението. Хората със специално помещение за музика и кино се броят на пръсти. Обикновено единствения шанс да се разположи системата е в дневната/хола, където човек ще-неще трябва да се съобразява с много неща. Особено ако е семеен.
Тогава избора остава или да направиш система или не. Да преправиш изцяло хола си за слушане е невъзможно.
Представям си как обяснява на жена си автора, че трябва да махнат секцията и дивана, да накачат няколко пана и бас трапове по стените, да купят по-голям телевизор и да сложат само един килим и два стола в средата.
Такава е реалността и трябва да се съобразяваме с нея. Това се вижда и от поместените в сайта системи - само 2-3 са в помещение, което е позволило горе долу добре да се разположат колоните.

vortexx

  • Гост
Re:Ето я и моята система
« Отговор #5 -: Януари 27, 2011, 10:30:01 am »
Ихааа, изглежда много добре! Браво!
Тъй като аз имам Onkyo TX-SR705 мога ли да те попитам дали имаш корекции на честотите на еквилайзера?
Аз имам такива, но нещо не дават резултат при промяната и се чудя защо  ::) Дали нещо не съм забранил?

Неактивен PIP

  • Публикации: 44
Re:Ето я и моята система
« Отговор #6 -: Януари 27, 2011, 11:33:13 am »
На мен много ми харесва стила на помещението и избора на ОТ. Аз винаги съм имал слабост към b&w. Пробвал ли си колоните с  ‚по-студено/твърдо‘ свирещ стерео усилвател?


diannedel4ev

  • Гост
Re:Ето я и моята система
« Отговор #7 -: Януари 27, 2011, 14:25:32 pm »
lazarus18 е прав за съобразяването, но какъв е смисълът от толкова много големи колони в тази малка стая ? Дори стаята да е направена само за слушане с всичко, както си трябва, здравият разум казва, че малки букшелф колони са правилното решение, според мен. :) Тази система може и да е добра, но за три пъти по-голямо помещение и около колоните да има метър въздух. :)

Неактивен p01s0n

  • Публикации: 181
Re:Ето я и моята система
« Отговор #8 -: Януари 27, 2011, 16:15:33 pm »
Така да кажа най накрая нещо, 4е модераторчетата малко ме скастриха с тези латиници....
Не разбрах p100ynov какво искаше да каже с тези по добри фронт и център и стоящите тонколони?
И не съм много съгласен, че имат нужда от въздух за да покажат какво могат! Едва ли ще има разлика ако има повече разстояние между тонколоните и мебелите. Ресивър си е свършил добре работата с настройките от микрофона. Измерил ми е разстоянията и ги е намалил спрямо помещението. Ако помещението беше по голямо просто щях да ги усилвам повече това си е мое мнение. Аз не разбирам много просто имах възможност и преди 3 години си я взех тази система идеята не беше моя, а на мой приятел който ме надъха всичко почна от едни слушалки на B&W. Телевизора също не мисля, че е малък просто исках да е качествен можех и 50 инча да взема.
Единственото ми притеснение беше да не се изгуби субуфер когато правих ремонта, но всичко си е ок вече и съм мн доволен. Системата съм я слушал в 4 различни стаи с мн различно разположение и това ми харесва най-много. Тавана ми е окачен с каменна вата пода е със звуко и топло изолация за стените не останаха финанси дограмата е хубава и вратата е допълнително изолирана.  Ако можете да дадете идеи за подобрение на акустиката ? Имам нужда и от хубава звукова карта за компютъра креатив или асус? С hdmi кабел или с камбанки?

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Ето я и моята система
« Отговор #9 -: Януари 27, 2011, 16:36:38 pm »
Нямаш ли цифров изход на компютъра сега? Вкарвай звука по оптика или коаксиален от компютъра и остави ресийвъра да декодира. Така ще си спестиш от излишно скъпата звукова карта.
Иначе всяка колони иска въздух около нея. Многото мебели в стаята също са проблем, но както стана ясно няма как да се покори цялото жилище на аудио системата.
p100ynov е имал предвид, че си сложил излишно големи колони отзад. В задните канали рядко има нещо, което да заслужава големи колони. Могло да сложиш 686 или 685 и да спестиш някой лев, които да вложиш в нещо друго по системата си. Например телевизора, който никога не е достатъчно голям. ;)

Неактивен p01s0n

  • Публикации: 181
Re:Ето я и моята система
« Отговор #10 -: Януари 27, 2011, 17:20:25 pm »
Компютъра ми е свързън с ресивъра с hdmi кабел който го взима от видеокартата и тв-то е с hdmi кабел към ресивъра и по този начин имам и картина и звук към телевизора, но сега искам да си взема и отделна звукова карта и не знам дали да е с hdmi изход или с камбанки? За оптиката ми казаха, че не е по добър от hdmi. Оптичния се използва за по големи разстояния.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Ето я и моята система
« Отговор #11 -: Януари 27, 2011, 19:23:14 pm »
Логиката е следната. Хубава звукова карта се взима когато искаш самото декодиране и обработка на звука да става в нея и по аналогов път /камбанки да кажем/ отива в ресийвъра, който само усилва сигнала.
Когато вържеш компютъра с оптика, коаксиален и HDMI кабел, компютъра подава цифров сигнал км ресийвъра и тази обработка става в него.
Ъпгрейд ще има ако звуковата карта е по-качествена от ресийвъра. Има такива карти, но дали упражнението си струва е леко съмнително.

diannedel4ev

  • Гост
Re:Ето я и моята система
« Отговор #12 -: Януари 27, 2011, 21:14:28 pm »
p01s0n, щом така ти харесва и си доволен, не е нужно да подобряваш акустиката, но ако има елементи в звука, които се натрапват и те дразнят би следвало да изясниш какви са, за да се помисли какво би могло или не да се подобри.  :)

Неактивен p100ynov

  • Публикации: 133
Re:Ето я и моята система
« Отговор #13 -: Януари 27, 2011, 21:36:57 pm »
Не може да не си съгласен, че колоните имат нужда от въздух около тях, за да свирят добре. Това не е мое твърдение, за да има нужда да се съгласяваш с него. Това е закон... и не съм го писал аз:)
you're nobody without a naim

Неактивен p01s0n

  • Публикации: 181
Re:Ето я и моята система
« Отговор #14 -: Януари 27, 2011, 22:00:51 pm »
добре, но дали можеш при слушане да направиш разлика когато има въздух около колоните и когато няма?
Аз тези мебели ги имам от 1-2 месеца преди тожа бях само с едно шкафче и имаше мн въздух и място, но разлика не правя никаква !
А за акустиката преди ме дразниха различни шумове на дограмата на чашите на шкафове когато съм слушал силно сега тези излишни звуци ги няма и за мен се слуша перфектно