Rudra, aз СD плеар знаеш, че не ползвам

Свалям на FLAC-ове, които са бит идентични с оригинала - правил съм по няколко теста и общо взето съм на 99.99% убеден в това - според мен просто физически е невъзможно устройството да прочете няколко пъти по един и същи грешен начин, за да не е така реално. Имал съм проблем със съвсем леко надраскан диск, който успях да рипна без грешка едва на 5тия път при скорост на четене 2х-3х.
С оглед на това, че DAC-а преобразува поток от цифри в сигнал, не виждам как може да стане разлика ако потоците са еднакви. Друг е въпроса, че вероятно е нужно нещо от ранга на Plextor за да направиш добър запис. Естествено и други неща преди време не мислих, че са от особено значение и впоследствие си промених мнението, но при тях все пак намирах някаква логика. Принципно търся логика при всяко едно нещо, не само при музиката. Макар и налудничава понякога, досега за всичко съм намирал такава, а сега не мога да я намеря

Естествено най-добре ще е да направя запис, за който съм убеден че е точно копие и да го сравним с оригинала на твойта системка примерно,

ако си сигурен обаче, че плеарат ти чете както трябва записани дискове. Лошото е, че това не знам как може да се провери ма 100%, но съм срещал устройства, които просто отказват дори да подкарат записани дискове, независимо на каква скорост и как са записани. Според мен заради подобен проблем главно се получава разликата - плеарите просто са предвидени за матрични дискове и записаните не ги прочитат правилно. Затова слушам, а и занапред най-вероятно ще слушам от харддиска (за съжаление нямам финанси за грамофон и плочи).
Всъщност наистина лично аз имам усещането, че на CD-тата вече леко по леко започва да им минава времето, особено като технология за пренос на аудио. Също така според мен нормалното аудио CD поставя музиката в граници и не ми се иска и занапред да се вместваме в тези 16 bit 44.1 khz, при наличието на това развитие на техниката откакто са въведени CD-тата. По тази причина не инвестирах в плеар, а във външен DAC.
Затова наистина не ме интересува кой е прав и кой не. За мен е по-важно да разбера ако наистина има разлика при точни копия на данните - защо по дяволите!??