Автор Тема: Здравейте, Моля за мнение за усилвател  (Прочетена 44782 пъти)

svetlo555

• Гост
Здравейте, Моля за мнение за усилвател
« -: Февруари 14, 2011, 02:03:15 am »
Уважаеми колеги ,
Имам колони монитор аудио силвер рх1 .
Посъветвайте моля , подходящ усилвател за тях .
Благодаря

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Здравейте, Моля за мнение за усилвател
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2011, 10:34:23 am »
Здравей, обичайните заподозрени, като се заговори за Monitor Audio са NAD, Creek, Naim и Arcam. Има и други, но уви не се предлагат у нас.

В случая с RX1 - Naim и Arcam мисля че отпадат, просто защото инвестицията е прекалена, ако не плануваш скорошен ъпгрейд или не намериш някой актуален модел втора ръка на добра цена.

Модели на които бих обърнал внимание са:

NAD C326 BEE

NAD C356 BEE

Creek Evo

Това разбира се не значи, че усилватели от други производители няма да свирят много добре с твоите колони, просто това са едни от най-често срещаните комбинации при английските ни колеги.
Успех!

svetlo555

• Гост
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2011, 19:12:59 pm »
В момента към тези колони съм с Денон 510 - Мисля да премина към Денон 1510 Ае .
Огромен любител съм на качествения звук ,но отскоро вече може да си позволя и по скъпи неща за мои късмет.
Та мисълта мие в момента към този усилвател ,които имам ,колоните ли кривят или усилвателя ?
НА високите е доста добре ,но баса като се усили малко веднага криви .
Моля ,отново за отговори и съвети.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2011, 19:16:48 pm »
А откъде подаваш звука?

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2011, 19:24:50 pm »
В момента към тези колони съм с Денон 510 - Мисля да премина към Денон 1510 Ае .
Огромен любител съм на качествения звук ,но отскоро вече може да си позволя и по скъпи неща за мои късмет.
Та мисълта мие в момента към този усилвател ,които имам ,колоните ли кривят или усилвателя ?
НА високите е доста добре ,но баса като се усили малко веднага криви .
Моля ,отново за отговори и съвети.

Понеже съм минал от там, "кривенето" от баса най-вероятно получаваш от близост на колоната със стената зад нея. RX1 са високочувствителни колони и не много лакоми за мощност, но със заден бас и им трябва поне 1 м. пространство около тях. Ако колоните са добре разположени е все едно слушаш друга система със стена от мощен бас. Ако нямаш мястото, ще трябва да използваш дунапренените тапи (имаш ги в комлекта), но губиш доста от басовете. Това беше причината, поради която продадох моите...

svetlo555

• Гост
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2011, 19:34:45 pm »
Подавам звука от компютър .колоните ги взех специално за компютъра .
а звукова карта не ме питайте ,не знам ,но компа е 11 000 лева ,тока че ,си мисля че картата няма как да е зле .
компютъра е мак про .12 ядрен .Както и да е искам наистина качествен звук да постигна .
Вчера четох из форума ,че препоръчвате флак фаилове да се слушат.Но нещо дали изискванията ми са големи ,нещо ми криват колоните .искам повече мощ като че ли .
Другото нещо около колоните има място ,до стената има 20 сантима .

------------------------

Сега пък на флак ми кривят високите ))) .

------------------------

Така или иначе монитор аудио рх1 ,са наи -добрите колони който съм чувал ,за този си размер .
Искам просто да извлека максимума от тях .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2011, 19:48:19 pm »
За да се надяваш, на приличен бас от едни колони, трябва освен да са добре разположени, да са поставени на стабилни масивни стойки и да са добре захранени.
Ако усилвателя не контролира добре баса, няма как да очакваш чудеса. А това не е задължително функция на чувствителността на колоните и мощността на усилвателя!
Ето например в твоя случай
PMA 510-AE е с обявена мощност 2 x 45 W
PMA 710-AE е с обявена мощност 2 x 50 W
Naim Nait 5i е също с обявена мощност 2 x 50 W, но контрола който упражнява върху колоните няма нищо общо с гореспоменатите 2.

Относно източника ти - това че ползваш Mac Pro е хубаво - това че щом е скъп е с добра звукова карта - не е задължително така - Mac Pro е работен компютър.

Какъвто и източник и усилвател да вземеш обаче, не можеш да очакваш добър и контролиран бас с колони със заден бас рефлекс порт на 20см от стената.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2011, 20:14:11 pm »
Колко струва компютъра и какви звукова карта има невинаги е достатъчно условие за добър звук.
Представям си как ползваш Winamp, включил си му EQ на прекрасното V и сигнала отива в усилвателя с чинчове за 2 лв.
Не кзвам, че при теб е така /няма откъде да зная/, но илюстрирам как биха могли да се прецакват нещата още в началото и после какъвто и усилвател и колони да позлваш ще е все едно.

ПП. На първо четене виждам, че стандарно Mac Pro идва със вградена 'Intel High Definition Audio' звукова карта, която е същата като на компютър за 300 лв.
АКо наистина е така ще трябва да помислиш за ъпгрейд. Звучи смешно "ъпгрейд" на топ компютър за 11000 лв., но това не е машина, предвидена да свири така или иначе.
Една хубава външна USB звукова или външен DAC ще са полезен ъпгрейд.

svetlo555

• Гост
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2011, 21:27:15 pm »
Много ми е полезен форума. Поне разбрах за единия метър разстояние от стената.
Но моля не ми предлагаите други колони, тези ме устроиват на дизайн и звук.Темата е за усилвател към тях!
Относно звуковата картина от моя мак , е презадоволителна за мен. Исках единствено повече мощ.
Също така бих искал да сложа по скъпи кабели .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2011, 21:34:46 pm »
Според мен един метър зад тези колони е малко прекалено - но това зависи до голяма степен от твоето помещение.
Щом си доволен от колоните като такива, осигури им подходящи стойки - подходящо разстояние ... и качествени записи ..
За усилватели вече имаш няколко предложения.
Какъв ще е кабела е въпрос на бюджет и комбинация между компонентите.

Успех!

svetlo555

• Гост
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2011, 21:42:25 pm »
Имам предложения ,да .Мерси за което .Но те са до 1000 и няколко лева .
никой нищо не каза за усилвателя от 2000 лева Денон 1510 ае .
Мерклия съм му ,мисълта ми е ,не е ли прекален за тези колони или си е супер ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2011, 21:55:48 pm »
В случая с RX1 - Naim и Arcam мисля че отпадат, просто защото инвестицията е прекалена, ако не плануваш скорошен ъпгрейд или не намериш някой актуален модел втора ръка на добра цена.

Denon 1510 попада в същата група, според мен е не особено смислена инвестиция, щом не мислиш да сменяш колоните.

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2011, 22:00:48 pm »
Разбирам манията ти с марката Denon, но в Hi-Fi средите техните предложения изобщо не се броят. 1510 АЕ е не лоша машина на хартия, има една полулярна награда EISA 2010 и качеството на сглобката и дизайнът и са супер. ПОвечето хора в този форум биха ти препоръчали продукти от марки с традиции в Hi-Fi, каквато Denon не е. Определено трябв да подобриш източника, поне с един DAC. Не се подвеждай от високата цена на Mac-a. Аудио секцията му е абсолютно посредствена и ще те ограничи сериозно.

За да не правиш грешките на повечето хора тук, разходи се при вносителите и където може, вземи компоненти за проба у вас. Така най-добре ще прецениш, кой е най-рентабилния upgrade.

svetlo555

• Гост
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2011, 22:05:29 pm »
Колеги нямам мания към нищо .
Като си купих рх1 ,преди 3-4 дена ,какъвто усилвател ми казаха такъв си купих .
Няма мания към нищо ,даваите съвети аз обезателно ще се вслушам .
До колкото разбрах Ево то засега остава наи-добър вариант и после ще мислиме и другите неща

hgi

• Гост
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2011, 22:29:53 pm »
ДАК или Digital to Analog Converter (DAC) преобразува цифровата информация в аналогов сигнал. Има го във всяка звукова карта, плеар, и т.н.

Ако си с вградената карта нищо чудно че имаш кривене - тя е меко казано ужасна и е първото нещо, което трябва да смениш с най-малкото по-добра. Външен ДАК е най-добрият вариянт.