Момчета, чудесно спорите, но забравяте заглавието на темата!
То не е - "По-добри ли са оригиналните дискове от FLAC копията им" ... а:
"Как да постигнем добро качество при записване на музика в lossless формат"Опитайте да погледнете на нещата и от друга гледна точка.
Това, че някой записва мзика на FLAC или слуша музика от FLAC не значи нито че отрича оригиналните дискове, нито пък че задължително ползва FLAC в основната си система(и така да е няма нищо лошо).
Представете си просто ситуация, в която искате да прехвърлите част от записите си на мобилния си плеър? За да може да слушате любимата си музика с максимално добро качество докато спортувате например ...
Колкото и да ми се иска, оригинален диск трудно влиза в персонален медия плеър ... дори с много напъване

Или пък друг вариант - имате чудесна стерео система в дневната ... и слушате оригинални дискове ... но имате и по-скромна система за спалнята например ... или за Вилата, чийто основен източник е медия плеър или компютър ...
Какво правим - пренасяме дискове всеки път...
Както някои от вас чудесно знаят, аз също съм привърженик на слушането и купуването на оригинални качествени издания... но FLAC формата и другите подобни имат не едно и две добри качества ... и според мен не бива да ги отхвърляме с лека ръка.
Дали някой би се задоволил изцяло със слушане на FLAC - е негов личен избор, и няма да се промени със спорове - нито по форуми, нито на живо. Нито пък с научни доказателства, слепи тестове... скандали и други по-първични методи

Заглавието на темата е :
"Как да постигнем добро качество при записване на музика в lossless формат"И мисля че
hgi е написал чудесно ръководство по въпроса. Оттам нататък - който иска да слуша FLAC - има насока как да се сдобие с по-добри FLAC файлове.
А който не иска - има CD, LP и т.н.
Успех!