May 092011
 

Acoustic Energy допълни своята начална серия озвучителни тела с новия стоящ модел Neo 4.

Новите озвучителни тела са три лентови с четири говорителя, височината им е 120см., а максималната мощност 200W.  Колоните са доста чувствителни – 91dB и според спецификациите възпроизвеждат линейно от 32Hz до 45kHz +/- 3dB. Кутията е с три задно разположени порта,  а плочата на която са монтирани говорителите е с дебелина от 32мм. – което според Acoustic Energy е сериозно подобрение спрямо конкурентите в този клас. Самата кутия е със заоблени ъгли, а предпазните решетки са с магнитно закрепване, което помага за елегантния  вид на колоната, дори когато се ползва със свалени предпазни решетки.

Използвани са традиционния за компанията 38мм високочестотен говорител, 13.3см. средночестотен говорител от алуминиева сплав и два 16.5см. басови говорителя също изработени от алуминиева сплав.

Основния проектант на Acoustic Energy – Mat Spandl, казва че създаването на Neo 4 било голямо предизвикателство, тъй  както задачата да се създаде голяма и в същото време достъпна колона, която да запази енергичната музикалност на Neo серията никак не била лесна. Масивната и тежка кутия, дебелата предна плоча и конструкцията с два басови говорителя с по-малък диаметър, вместо един по-голям и евтин говорител са само някои от предпоставките, за да могат Neo 4 да предложат на слушателите стегнат и бърз бас.

Acoustic Energy Neo 4 се предлагат на цена от 699£ за чифт в два цвята – орех и черно.

Надяваме се скоро да се появят и у нас!

източник: http://whathifi.com

 Posted by at 22:26