May 142011
 

Pro-Ject е производител, добре известен на любителите на виниловия звук с ограничен бюджет. Базираната в Австрия компания години наред предлага широка гама достъпни грамофони, аксесоари и компоненти като грамофонни рамена, фоно предусилватели и т.н. Достъпността на продуктите на Pro-Ject и доброто съотношение цена/звук са между причините компанията да е извоювала сериозна популярност, и продуктите и да са чест избор при изграждане на аналогова система от начално ниво.

Наскоро бе обявено поредното обновяване на базовата линия от грамофони на компанията – Debut. Новият модел Debut S/E3, ще бъде достъпен в Англия още този месец, на цена от 250£.

Шасито на S/E3 ще бъде в същия черен пиано лак финиш, използван при по-скъпите модели на компанията и според производителите подобрения са направени в почти всеки компонент на грамофона. Нов 12 инчов платер замества 10 инчовия в първоначалната версия Debut III. Освен това са подобрени лагерите в рамото и дозата, с която е окомплектован грамофона, вече е Ortofon Super OM10, вместо OM5e при стандартния Debut. Подобрен е и моторът, като вече се използва нова система за окачване, отделяща го от шасито. В S/E3 се използва нов ремък с клъгло сечение, за да се сведе до минимум предаването на шум и излишни вибрации от мотора към платера и за финал производителите са предвидили разпределителна кутия под шасито(вместо кабели с твърда връзка) за да може потребителя при желание да експериментира с по-високо ниво кабели.

източник: http://whathifi.com

 Posted by at 23:40

  One Response to “Pro-Ject внася подобрения в базовата си линия грамофони – Debut”

  1. Сега остава вносителя за България, вместо да продава още 2 години “стария” модел, да внесе и този:)