Jun 082011
 

През последните няколко години броят на сериозните стерео системи, ползващи като основен аудио източник компютър или специфични устройство за възпроизвеждане на аудио файлове, нарастна значително. Редица утвърдени производители на аудио компоненти от среден и висок клас предложиха на пазара специализирани аудио плеъри с мрежови функции и поддръжка на разнообразни файлови формати. Почитателите на качественото стерео вече могат да се възползват от удобството да съберат цялата си фонотека в супер компактен архив от звукови файлове и в същото време да се наслаждават на качествен звук.

С най-новото си предложение – мрежовия плеър C 446,  NAD се присъедини към клуба на тези производители.

C 446 поддържа UPnP и DLNA стандарти, може да стриймва музика от компютър, Андроид смартфон, Apple iOS устройство или мрежови диск, а UPnP Digital Audio Renderer (DAR) технологията позволява на потребителите да разглежда файлове, съставя плейлисти и сменява просвирваните парчета където и да се намира в дома си, използвайки широка гама мрежови устройства.

Плеърът поддържа MP3, FLAC, WMA, WAV и AAC файлове, като освен това е оборудван с AM, FM, DAB и DAB+ тунери.

Освен на функционалността, NAD твърдят че са обърнали специално внимание и на аудио качеството, като са оборудвали плеъра с 24-bit/192kHz дакове и са наблегнали на аналоговата част.

Някои от другите екстри, които ни предлага NAD С 446 са USB порт на предния панел, wi-fi, интернет радио и RS-232 порт, а очакваната цена за Англия е 695£.

източник: http://whathifi.com

 Posted by at 18:10