Apr 252012
 

Yamaha обявиха моделите от началния клас ресивъри за домашно кино от новата серия за 2012г  – RX-V373, RX-V473 и RX-V573. Във всеки един от тях са поместени нови технологии и  функции като AirPlay, 4k2K поддръжка и WiFi, с цел задоволяване потребностите на съвременния потребител.

Ресивърите са Apple съвместими, като при RX-V373 има iPod/iPhone цифров вход на предния панел (USB), а при -V473 и RX-V573  входа е и iPad съвместим.

Според Yamaha, при много потребители, системите страдат от “замърсяване” на сигнала, подаден към събуфера.  Най често, фрагменти от вокалите и други нежелани звуци се “промъкват” към субуфер канала и компрометират звученето. Чрез новата система наречена Subwoofer Level Adjustment, японците обещават да изчистят всеки нежелан шум.

Моделите с мрежови възможности  V473 и RX-V573 са първите на марката с поддръжка на AirPlay, като освен това имат и фирменото MusicPlay приложение, което позволява стриймването на аудио от всеки смартфон (Android или Apple базиран).

Добавен е нов ECO режим, който намалява потреблението на електричество с 20% със минимални загуби в качеството. Подобрена е системата YPAO за аудио калибрация и е добавена поддръжка за 4k2k видео съдържание.

Началния модел RX-V373 е 5.1-канален с обявена мощност от 100W на канал. Притежава собствени HD аудио декодери, 4k видео пропускане, 4 броя HDMI входа и 1 изход. Очаква се излизането му в продажба в края на месец Април на цена от £250 в Англия.

Следващия модел от серията RX-V473 е първия с мрежови възможности, AirPlay, DLNA, vTuner интернет радио и съвместимост с новото AV Controller приложение. Мощността е повишена до 115W на канал и свързването на всички канали е чрез терминали тип банани. Очаква се на пазара през месец Май на цена от £340 в Англия.

Yamaha RX-V573 е вече  7.1 -канален със 115W на канал. Допълнителните 2 канала могат да бъдат използвани в друго помещение – като Зона 2, работеща независимо от 5.1 конфигурацията. RX-V573 излиза в продажба на цена от £440 през месец Юни.

източник: http://whathifi.com