Feb 252013
 

HI-FI шоуто в Bristol често се използва от производителите на аудио и видео техника, като възможност да запознаят потребителите със свои нови и интересни продукти.

Един от тези продукти, представен на тазгодишното шоу, е новото комбинирано устройство на McIntosh – D100. Американците представят продукт, който съчетава в себе си DAC, предусилвател и слушалков усилвател. Дизайнът е напълно тразиционен за McIntosh, а височината на новото устройство е едва 10см.

McIntosh  D100 разполага с пет цифрови входа, които включват два оптични и два коаксиални входа, способни да поемат сигнал до 24-bit/192kHz, както и асинхронен USB вход, способен да поема сигнал до 192kHz/32-bit. Използван е осем канален 32-bit/192kHz цифрово-аналогов преобразувател, който работи в стерео – четворен балансиран режим, което според производителя води до по-широк динамичен обхват и по-ниски изкривявания. Като изходи са предвидени две отделни двойки от RCA и XLR конектори, като едната двойка е с фиксирано, а другата с променливо изходно ниво. D100 може да бъде използван  директно с крайно стъпало или пък комбиниран с някой от съществуващите предусилватели, или AV прецисори на компанията.

McIntosh  D100 се изработва ръчно в завода на компанията в Binghamton, NY, а очакваната цена за Англия е 2995£.

   

 източник: http://whathifi.com

 Posted by at 00:59