Feb 232013
 

На миналогодишното аудио експо в Мюнхен, Marantz обявиха новия си мрежов пелър от висок клас  – NA-11S1. Очакванията бяха новият продукт да се появи на пазара още през 2012г на цена около 3000€, но от Marantz са преценили, че ще е по-добре да забавят пускането на новия плеър, с цел да успеят да предложат един напълно завършен и съвременен продукт. В крайна сметка, близо година по-късно, новият  плеър е готов и съвсем скоро се очаква на пазара в Европа.

NA-11S1 е мрежов аудио плеър от висок клас, който може да се използва и като самостоятелен външен DAC. Освен възможност за кабелна Ethernet връзка, плеъра поддържа Airplay – за безжично свързване с Apple устройства, а също така са налични оптичен и коаксиален цифров вход, както и асинхронен USB вход за връзка с компютър. На предния панел пък е предвиден А USB вход, предвиден за връзка с мобилни устройства. Плеъра поддържа  MP3, Apple Lossless, WMA, AAC, WAV и Flac файлове със Sample Rate до 192 kHz / 24-bit, а също интернет радио и стрийминг услуги като Spotify и last.fm.

При конструкцията на NA-11S1 са използвани решения, характерни за високия клас продукти на Marantz. Такива са например  шасито с медно покритие, антирезонансния, 5мм дебел горен панел и големия тороидален трансформатор. Дакът, използван в устройството е DSD1792, а разработения от Marantz PEC777 се грижи за процесинга и цифровото филтриране. Като изходи са предвидени  стандартни – RCA, балансиран – XLR и цифрови – оптичен + коаксиален, а за любителите на слушалковите системи, NA-11S1 разполага с вграден слушалков усилвател. Упралението на новия мрежов плеър на Marantz може да се извършва освен чрез собственото му дистанционно – и с Android или iOS устройства.

 източник: http://whathifi.com

 

 Posted by at 16:06