May 092013
 

Озвучителните тела на британците от Neat са популярен избор сред аудиофилите не само на острова, но и по целия свят. На тазгодишното Hi-End шоу в Мюнхен, Neat представиха обновените версии на озвучителните тела от серията Motive.

Новата серия носи името Motive SX и се състои от три модела – двулентовите букшелф Motive SX3, двулентовите стоящи Motive SX2 и 2 1/2 лентовите стоящи Motive SX1. Продажбата им ще започне от юни, а по-късно през годината, към серията ще се присъедини и съответстващо централно озвучително тяло – SXC.

Основната разлика в новата серия е употребата на новия високочестотен говорител SXT. Черен, анодизиран алуминиев купол замества ползвания до сега титаниев купул на високочестотния говорител. Новият говорител е резултат от сериозни проучвания, направени от собственика на Neat – Bob Surgeoner, в търсене на по-натурален звук. След пробването на различни типове високочестотни говорители, и намирането на недостатъци във всеки от тях, например в областта на динамиката, той решава да подобри досега използваният високочестотен говорител с обърнат купол, като в крайна сметка се спира на анодизирания алуминий.

Други промени в обновената серия озвучителни тела, включват подобреното вътрешно оребряване и демпфиране на корпусите, отделния корпус на високочестотния говорител и оптимизираната настройка на басовата секция – индивидуална за всеки модел, с цел постигане на максимално добро възпроизвеждане и контрол на баса.

При двата стоящи модела бас рефлекс порта е насочен надолу, а при букшелф варианта – назад. Кросоувъра на новата серия също е подобрен, с компоненти, съответстващи на тези използвани в топ моделите на фирмата, но опростения три-елементен дизайн е запазен. Стандартно новите озвучителни тела се предлагант с единични кабелни терминали, като опцията за Bi-Wire терминали е налична с допълнително заплащане. От Neat, обаче препоръчват тази опция да бъде ползвана само ако клиента възнамерява да използва Bi-Amping.

Цените на новите модели не са окончателно потвърдени, но се очаква да бъдат – 1085£ за чифт Neat Motive SX3, 1485£ за чифт Motive SX2 и 1985£ за чифт Motive SX1. Финишите, в които ще бъдат предлагани новите модели са съответно American Walnut, Black Oak, Natural Oak и Satin White, като центърът SXC, ще се предлага единствено в Black Oak финиш.

 

 

 източник: http://whathifi.com

 

 Posted by at 12:19