Oct 022014
 

Англичаните от ProAc явно не знаят какво е почивка, когато се отнася до търсенето на все по-добро звучене на озвучителните им тела.

След като обновиха Response серията си, с получилите превъзходни отзиви и ревюта D30R, както и по-скоро добавените D20R, сега ProAc са се захванали с обновяване на по-достъпната Studio серия.

Новите модели в серията са два – Studio 118 – които наследяват модела 115 и Studio 148, които пък са наследник на 140Mk2.

Промените в новите модели са много и значителни.

При букшелф модела Studio 118 се използва изцяло нов mid/bass говорител с обновена магнитна система и променени материали на мембраната. От ProAc обещават значителни подобрения в ниския и средночестотния регистър, както и още по-отворено звучене.  Имайки предвид колко добре се справяше досегашния модел –  Studio 115, това обещание е  амбициозно, но от друга страна ProAc досега винаги успяват да предложат на потребителите си максимално добър звук за дадения бюджет… Остава само да завиждаме на потребителите, които тепърва започват търсенето си на сериозни букшелф озвучителни тела!

Стоящият модел – Studio 148 е претърпял още повече промени. Говорителите са изцяло променени, като при mid/bass говорителите ProAc се връщат към традициите и използват хартия при изработката на мембраните. Множество промени са направeни и по магнитната система, звуковата бобина и т.н. Високочестотният говорител вече е същият, който се използва и при Response D2 модела. Studio 140MK2 беше изключително успешен модел, съчетаващ мощ и налягане с характерните за ProAc отворено звучене и натурален звук. Новият модел – Studio 148 се очаква да вдигне летвата още повече и да бъде истинска находка за аудиофилите, търсещи стоящи озвучителни тела в този бюджет!

Новите модели от Studio серията на ProAc вече са достъпни за поръчка в AV Store!

 

 Posted by at 20:32