Feb 282015
 

Британците от ProAc са известни най-вече с това, че за тях на първо място стои звукът. Такъв подход е чудесно решение за отдадения меломан и аудиофил, но невинаги напълно приемлив за нежните половинки или просто за хората с прекалено изтънчен или модернистичен естетически вкус. Дори да се съгласим, че топ моделите на фирмата са проиведение на изкуството – както по отношение на възпроизвеждания от тях звук, така и по отношение на изработката и вниманието към детайла, то няма как да отречем, че дизайнът на ProAc силно клони към консервативната и сдържана страна на нещата. Идеалното интегриране на такива озвучителни тела в един модерен интериор невинаги е лесна задача и въпреки широката гама от естествени фурнири, в които се предлагат колоните на ProAc, задоволяването на всички визуални капризи понякога среща трудности.

Добрата новина дойде от Bristol, където ProAc обявиха чудесното и дори малко изненадващо решение от тяхна страна (имайки предвид прословутия  консерватизъм) – да предлагат озвучителните си тела и в бяло! Това решение определено не е революция в бранша, тъй като редица производители – дори от най-високите слоеве на Hi-End пазара, вече възприеха този подход, но това не прави новината по-малко привлекателна за почитателите на ProAc у нас и по света.

Очаква се в бял финиш да се предлагат всички модели (с изключение на Response D Monitor), а най-хубавото е, че цената ще е като за стандартен финиш – без покачване.

Първият достъпен в бяло модел ще бъде Response D20R, а в следващите няколко месеца ще последват и останалите модели в гамата на ProAc.

 

 

 Posted by at 21:09