Jun 012015
 

 

През 2009г Linn прогнозира “смъртта” на CD плеърите и обяви, че спира да ги произвежда. Както лесно можем да видим, CD плеърите са все още живи и в прекрасно здраве, тъй като огромна част от Hi-Fi производителите продължават да предлагат на пазара нови и все по-добри модели CD плеъри. Не може обаче да се отрече, че продажбите на CD плеъри и дискове се влошават, особено с нарастващата популярност на стрийминга.

Ето, че няколко години по-късно, дръзките шотландци обявиха, че се отказват от още един Hi-Fi компонент и спират производството на самостоятелни предусилватели. За Linn началото на края на самостоятелните предусилватели беше още през 2011г, когато предложиха на пазара Linn DSM – мрежов плеър с интегриран предусилвател. Според шотландците вече е време DSM плеърите тотално да заместят предусилвателя като компонент.

Изпълнителният директор на фирмата – Gilad Tiefenbrun споделя: “Хората ни казваха, че сме луди, когато прекратихме производството на CD плеъри, но това беше просто отражение на развиването на по-добра технология от Linn, както и на начина, по който хората консумират музика “.

Засега не се забелязва масова тенденция от другите Hi-Fi производители – да последват примера на Linn, така, че за онези от вас, които търсят самостоятелен предусилвател – изборът на качествени компоненти е голям и разнообразен. Ако пък сте склонни да мислите в посоката на шотландците, Linn предлагат 10% отстъпка за всеки свой Linn DSM продукт, за клиенти, които връщат стария си предусилвател, без значение от какъв производител е! Офертата важи до 14 август 2015г.

 

 източник: http://whathifi.com

 Posted by at 17:41