May 202015
 

Ето, че дойде ред и на бюджетната Бронзова серия на Monitor Audio да бъде обновена.

Най-забележимата промяна е всъшност последното поколение C-CAM говорители. При новите сребристо сиви говорители цялата повърхност на конуса на говорителя излъчва звук, а звуковата бобина е термично свързана със задната част на конуса, като това помага за разсейването на топлината от бобината и според Monitor Audio подобрява представянето на говорителя и възможността му да понесе по-високи мощности. Нов 25mm C-CAM високочестотен говорител със златен купол, позволява възпроизвеждане на 30kHz при всички модели от новата серия. Иновативна система за вентилация, отвеждаща въздушния поток през магнитната система на говорителя в специфична камера, предотвратява компресията на въздух в задната част на купола и съответно намалява изкривяванията и механичните резонанси. Направени са промени и по бас-рефлекс порта. Всъщност той е взаимстван от Златната серия на компанията, а набраздените му стени  помагат за по-бързото движение на въздух към и извън корпуса на колоната, което според Monitor Audio помага за по-чист и мощен бас.

Броят на озвучителните тела в новата бронзова серия, както и оформлението им като брой говорители и акустично оформление отговаря на настоящата BX серия, но освен новите говорители и другите технически новости в обновената серия, Monitor Audio предлагат на феновете си и нов White Ash финиш.

Цените на новите модели се очаква да бъдат съответно Bronze One – 230£ за чифт, Bronze Two – 280£ за чифт, Bronze Five – 560£ за чифт, Bronze Six – 700£ за чифт, Bronze Centre -160£ за брой, Bronze FX – 280£ за чифт и субуферът Bronze W10 – 500£ за брой.

Датата, на която новата серия ще бъде налична на пазара в Европа и у нас, все още не е ясна.

 

 

 

източник: http://whathifi.com

 

 Posted by at 20:50