Jan 062016
 

През 2014 година Naim направи рисков ход, като предложи на верните си, но консервативни фенове, нов и твърде нетипичен за компанията продукт – безжична система от тип “всичко в едно” – Naim Mu-So. Въпреки многото скептици, ходът се оказа повече от успешен – Mu-So бързо се превърна в много популярен продукт, спечели купища награди от специализирани аудио издания и позволи на широк кръг потребители, които имат влечение към качествения звук, но в същото време не са достатъчно запалени, за да инвестират в традиционна Naim система, да се насладят на Naim звук в сравнително достъпен бюджет. Към тях се присъединиха и немалко утвърдени Naim фенове, които просто имат нужда от компактна системка, за спалнята си например, и така Mu-So бързо се оказа хит.

На тазгодишното изложение CES във Вегас, Naim направиха нова стъпка в същата посока – по-компактно, по-достъпно Mu-So Qb.

Новото компактно Mu-So разчита на два високочестотни говорителя, два средночестотни и басов говорител, захранен със 100W усилвател и подкрепен от два пасивни излъчвателя. Говорителите са разположени под оптимален ъгъл, така че да създават възможно най-добра пространствена стерео звукова картина. Тъчскрийн управлението е поставено на горния панел в солиден, осветен алуминиев пръстен, а като алтернатива Mu-So Qb може да се управлява чрез приложение за Android или iOS устройства.

Възможностите за връзка и стрийминг са многобройни и разнообразни. Между тях са кабелна и безжична мрежова връзка, Bluetooth, оптичен вход, 3.5мм аналогов вход, USB вход,  Spotify Connect, TIDAL, Internet Radio и Airplay.

За допълнително удобство Mu-So Qb предлага и multiroom функционалност, като може да поддържа до 5 помещения, в напълно интегрирана и синхронизирана система, управлявана от iOS или Android устройство и съвместима с останалите Naim стрийминг продукти, включително тези, от Uniti серията.

В сърцето на Mu-So Qb се крие 32 битов процесор (същият, както в оригиналното Mu-So), който се грижи за потока от информация до всеки един говорител, осигурявайки оптимално представяне на говорителите в компактния корпус.

Материалите – анодизиран алуминий, подсилен с 20% стъкло полимер и т.н., както и изработката – обичайно за Naim са на ниво, но това е напълно очаквано, имайки предвид цената от 592£.

Mu-So Qb се очаква на пазара през пролетта на 2016г.

 

 

Спецификации :

Audio Inputs
Streaming UPnP hi-res streaming, AirPlay, Spotify Connect, TIDAL, Bluetooth aptX
Digital Optical S/PDIF (up to 96kHz) on rear panel
Multiroom Sync up to five Naim Mu-so, Mu-so Qb or any Naim Uniti or Naim Streaming product. Control via Naim App.
Analogue 3.5mm jack on rear panel
Other Internet radioUSB Type-A on rear panel
Power
Amplification 300W (4 x 50W + 1 x 100W)
Drivers 1 x woofer2 x mid-range2 x tweeter2 x tuned pistonic bass-radiators
Formats
Audio formats supported WAV, FLAC and AIFF – up to 24bit/192kHz
ALAC (Apple Lossless) – up to 24bit/96kHz
MP3 – up to 48kHz, 320kbit (16 bit)
AAC – up to 48kHz, 320kbit (16bit)
OGG and WMA – up to 48kHz (16bit)
When product is wireless:
up to 48kHz on all file formats.
Gapless formats supported WAV, FLAC and AIFF – up to 24bit/192kHz
ALAC (Apple Lossless) – up to 24bit/96kHzInternet radio service provider: vTuner premiumBluetooth: SBC, AAC and aptX
Network Connection
Inputs Wired Ethernet (10/100Mbps) or Wi-Fi (802.11b/g)
Physical
Dimensions (HxWxD) 210mm x 218mm x 212mm
Weight 5.6kg

източник: Hifi Pig

 Posted by at 23:47