Автор Тема: Избор на ресийвър  (Прочетена 15135 пъти)

gscakal

• Гост
Избор на ресийвър
« -: Юни 12, 2011, 22:43:11 pm »
Здравейте
Искам да задам някои въпроси като начинаещ,а те са следните
Чел съм за спецификациите на ресийвърите на DENON,YAMAHA,PIONEER и т.н. и като цяло аз търся ресийвър,който да има декодер за DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio,а този на DENON AVR-1311 ги има даже има и 3D за което незнам точно какво означава,но като чета за спецификациите на ресийвърите от по висок клас те имат повече места за букси коаксиал оптикал и т.н. за които незнам за кои технологии ще ми трябват . А аз искам да взема ресийвъра за домашно кино имам си колони и на SONY само ми трябва ресийвър.Може ли да ми обясните точно за какво са тези места коаксиал и оптикал и другите от тоя род за които не се сещам в момента за какво ще ми помогнат.
Благодаря ви предварително.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Избор на ресийвър
« Отговор #1 -: Юни 12, 2011, 22:47:14 pm »
Дай повече информация за колоните, които имаш и ще закачаш към новия ресийвър.
Това, че има 3D изначва, че можеш да прекараш такъв сигнал от 3D съвместим плеър през ресийвъра към 3D дисплей.
Оптичните и коаксилания входове са да закачиш уреди със съответните изходи - примерно ДВД плеър, телевизор и тн.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #2 -: Юни 12, 2011, 23:14:00 pm »
Разликата в по-високите модели рисивъри далеч не е само в броя и вида на входовете и екстрите.
При тях често се използват по-сериозни компоненти и по-добро захранване, и като резултат от това(а и от други неща) предлагат по-добър звук и възможност за захранване на по-сериозни колони.
Не мисля че 1311 е идеалния вариант за рисивър, освен ако не се ползва с компактни колонки от тип Sib&Cub, а и му липсват основни функции  като автоматичната калибрация!
За по-сериозни колони бих избрал като минимум Denon 1911 или Yamaha 667!

gscakal

• Гост
« Отговор #3 -: Юни 13, 2011, 00:23:12 am »
Това, че има 3D изначва, че можеш да прекараш такъв сигнал от 3D съвместим плеър през ресийвъра към 3D дисплей.
Ами означава ли че от тонклоните ще идва 3D звук

Тонклоните ми са на SONY
2 та са по 160W,другите два по 50W,централния 70W,а субвоофера е 160W
SPECIFICATIONS на тонклоните, които са по 160W
System: 3-way-speaker system
Magnetically Shielded Type
Speaker units: Woofer: 18 cm, cone type
Midrange: 6.5 cm, cone type
Tweeter: 5 cm, cone type
Enclosure type: Bass Reflex
Rated impedance: 8 ohm
Power handling capacity: Maximum input power 160 W
Sensitivity: 88 dB (1 W, 1 m)
Effective frequency range: 50 Hz - 20,000 Hz
Dimensions: Approx. 250 x 850 x 304 mm (w/h/d)
Mass: Approx. 9.5 kg per speaker, net

за останалите тонклони нямам пълна информация, но са 8 ома

Rudra незнам какво е Sib&Cub,незнам също какво е автоматичната калибрация ако може по просто :)
а това за звука и да пише DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio няма ли значение при положение,че единия струва по-малко,а другия повече,а и какви колони имаш в предвид

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Юни 13, 2011, 01:11:42 am »
Това е Sib&Cub - Компактен 5.1 комплект колонки на Focal - за каквито е подходящ Denon 1311.

Автоматичната калибрация е система за настройка на звука при рисивърите, която се пуска еднократно - при първоначалната настройка на системата или при размествания. Ползва собствен микрофон и пуска сигнал от всяка колона. След измервания и изчисления, които рисивъра извършва сам - наглася звука на колоните като усилване, закъснения и т.н. оптимално - спрямо озвучителните ти тела и помещението.

Относно това какви аудио формати поддържа даден рисивър - новите  аудио формати предлагат звук с по-малка компресия и по-добро качество, но какъвто и аудио формат да ползваш - ако рисивъра и озвучтелните ти тела не са на нужното качествено ниво - смисъла до голяма степен се  губи.

Накратко казано - ако търсиш наистина добър звук, далеч по-важно е първо да се оборудваш с рисивър от по-висок клас + подходящи прилични колони, отколкото да гониш непременно нови звукови формати, с компромисна техника, която така или иначе не може да предложи кой знае какво звуково качество - независимо от формата!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #5 -: Юни 13, 2011, 10:57:09 am »
Ами означава ли че от тонклоните ще идва 3D звук

Става дума за 3D видео сигнал, а не звуков. Каквото и да си имал предвид под 3D звук.

gscakal

• Гост
« Отговор #6 -: Юни 13, 2011, 19:51:39 pm »
значи ако искам най-доброто от DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio трябва да си взема някой ресийвър около 1000 лева
под тази цена ресийвърите значи не издават качествен звук,който да подобава DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio
ами какво мислите за  YAMAHA RX-V567
също може ли да ми кажете какво мислите и за моите тонклони тоест поне за тези за които съм публикувал информация
ето и една снимка http://imageshost.ru/photo/495002/id441392.html

civica

• Гост
« Отговор #7 -: Юни 13, 2011, 19:56:41 pm »
Колега , тези колони не са тези , че да усетиш някаква разлика в звука при обикновен DTS и DTS -HDMA ! И въобще колко е голямо помещението ? И как си представяш качествения звук ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #8 -: Юни 13, 2011, 23:45:07 pm »
Ако искаш най-доброто от DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio, нещата нямат нищо общо с рисивъри от по 1000лв. Това са начален клас рисивъри. Топ моделите на популярните производители са много пъти по-скъпи, а подходящите за наистина сериозна система за домашно кино озвучителни тела -  още повече. Гугъл работи напълно безплатно, можеш да провериш.

Относно твоите колони, civica вече ти е намекнал нещо, което се опитах да ти обясня на няколко пъти по-нагоре в темата.

gscakal

• Гост
« Отговор #9 -: Юни 14, 2011, 15:17:58 pm »
за намека на  civica не разбрах какво точно иска да каже,но щом звука и при ресийвър за 600 както и за 1000лева няма да е като за DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio тогава по-добре да си купя най-евтиния модел поне да не съжелявам за парите
качествения звук даже не мога да си го представя :) а стаята ми е нормална не е от най-големите

gscakal

• Гост
« Отговор #10 -: Юни 14, 2011, 15:33:15 pm »
извинявам се че пиша за втоти път,но ако ресийвъра поддържа THX ULTRA 2,DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio,а също така и ако взема новите тонклони на LOGITECH Z906,които също са сертифицирани за THX ще се получи ли нещо

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Юни 14, 2011, 15:44:59 pm »
Някак не разбирам посоката ти на мислене.

Ти пита какво трябва да вземеш за да имаш НАЙ-ДОБРОТО от HD форматите, и ти обясних, че топ моделите на популярните производители са наистина много скъпи. За да имаш най-доброто от който и да е формат не е нужно просто да си купиш рисивър, който го поддържа и комплект колони.

Да, със среден клас рисивър и колони можеш да се наслаждаваш на HD формати, но ако искаш НАЙ-ДОБРОТО, това няма как да стане с ограничен бюджет.
Как мислиш, защо Denon и Yamaha имат модели за над 10(че и над 20) хиляди лева? Защото имат повече екстри и входове ли?

Цитат
щом звука и при ресийвър за 600 както и за 1000лева няма да е като за DOLBY TRUE HD,DTS-HD Master Audio

Не виждам някой някъде да е казал че при рисивърите от 1000лв + подходящи колони няма смисъл от HD форматите.
Как си направи този извод и на базата на какво?

civica
те пита колко голямо е помещението ти ... а ти отговаряш - нормално  ???
Кое помещение е нормално - 15м2, 30м2, 60м2?

Няколко пъти се опитах да ти обясня, че е далеч по-важно, човек да наблегне на ъпгрейд в посока качествени озвучителни тела и приличен рисивър - за да могат те да възпроизвеждат приличен звук, отколкото да гони звукови формати с компромисна техника .... и сега питаш за компютърни колонки ???

Как очакваш някой да ти даде съвет и да се опита да ти помогне, като не се опитваш да съдействаш и не обръщаш внимание какво ти пишат хората?

civica

• Гост
« Отговор #12 -: Юни 14, 2011, 16:07:49 pm »
За нормална стая се полага нормален ресивър ! Също не разбрах какъв е източника на сигнал -двд , блу-рей , компютър , мултимедиен плеър , ...  ? Оптикал , коаксиал и DTS -HDMA , DD TrueHD не се вързват - за тях трябва hdmi !

gscakal

• Гост
« Отговор #13 -: Юни 14, 2011, 22:06:26 pm »
Rudra най-вече от твоите коментари направих този извод,а ресийвъра ще го свържа към компютъра,за стаята незнам точно колко кв.м. е затова казах нормална защото не е много голяма а да кажем долу горе 45кв.м но все пак не съм сигурен
както и ти си писал трябва и комплект тонклони и затова питам кои тонклони да си избера дали LOGITECH Z906 стават защото гледам,че са ТHX сертифицирани,а за ресийвър вече от твоя коментар се отчаях

"рисивъри от по 1000лв. Това са начален клас рисивъри." какво да си помисли човек щом са начален клас даже не си написал и среден клас

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #14 -: Юни 14, 2011, 22:39:36 pm »
gscakal, този THX сертификат нищо не означава. Този LOGITECH са някакви компютърни колонки. Не само, че са далеч от истината като звук, но и чисто технически няма как да бъдат свързани към ресийвъра /ако това искаш да направиш/.
Не се плащи от думите "нисък клас". Това определение не означава боклук. Все отнякъде трябва да почнеш.