Автор Тема: Моля за съвет!  (Прочетена 43061 пъти)

svetlo555

• Гост
Re:Моля за съвет!
« Отговор #30 -: Ноември 06, 2011, 23:34:23 pm »

1- В момента във форума се предлага втора ръка Cambridge Audio DacMagic на прилична цена

Аз бих го купил веднага ,но го продава човек който няма нито едно мнение ,демек откъде да съм сигурен че е читав дак-а

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #31 -: Ноември 06, 2011, 23:38:49 pm »
svetlo555, броят на мненията на продавача надали е мерило за качеството на стоката, която предлага. А и мислиш ли, че темата за съвет относно бъдещата система на Anto, е най-подходящото място да се обсъждат съмненията ти?

svetlo555

• Гост
« Отговор #32 -: Ноември 06, 2011, 23:45:13 pm »
Определено не  :) :) :)
Но мога да давам съвети мисля ,което е добре за всички нас тук - участници във форума .
Трябва да има загриженост за потребителя ,да не го измамят случаино .В много форуми не дават да се публикуват обяви ,ако потребителят няма определен брой мнения.Естествено определения брой мнения не е гаранция за стоката (както казваш ти ) , но може да си изградиме някаква представа за човека който пише .
Благодаря .Сори за офтопика , но помисли над предложението ми.

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #33 -: Ноември 07, 2011, 00:49:26 am »
Определено не знаех за възможността за легално изтегляне на музика , по-скоро не се бях сетил, мисля ,че има и на български изпълнители.Това е супер. Дака го видях ,но първо искам да купя усилвател и не ми се разделя приготвената сума за двете неща т.е. да направя компромис с едното.Ако ефекта от прибавянето на DAC е толкова осезаем,определено мисля да се спра на варианта плеър плюс DAC .За сега.За в бъдеще ,ако преценя, е много вероятно да добавя и CD.Много ми е трудно да реша, кой усилвател да купя.Принципно,има ли концептуална разлика м/у С326 и С356.Слушах С326, но не у нас и с мои ОТ.Иска ми се,усилвателя да предава максимално непроменен сигнала който получава.От това ,което е написано тук изглежда ,че Creek е по-скоро такъв.Така ли е?Сумата която съм отделил за колони и усилвател е около 2000лв.Мога да добавя и малко отгоре.Кабелите и стойките са отделно.В бъдеще най-вероятно ще купя и суб,в момента съм с такъв на Jamo-850 модела, който ползвам само за кино.Търся ефекта на прилична стерео система ,разбира се в тази ценова категория.Слушам различни неща ,джаз, рок ,БГ.Представям си ясен,чист ,прозрачен звук.Не съм привърженик на бумтенето и затова се насочих към букшелф колоните.Много ме притеснява акустиката в помещението,което е с особена геометрия т.е.не е правилен четириъгълник.Там където са ОТ широчината е 2,50м.дължината е около 5 м. като двете дълги страни правят дъга и в същото време помещението се разширява.В крайна сметка, за да съм точно срещу колоните, примерно на 2м.от тях, на метър от мен в ляво е едната стена и на два метра от дясно другата.Това е с няколко думи обстановката.
Благодаря за коментарите и съветите, наистина разчитам на тях!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #34 -: Ноември 07, 2011, 01:07:03 am »
Мисля, че съобразно бюджета и изискванията ти, Creek Evo2 е чудесен избор.
Относно колоните, освен Dali, като добра комбинация с Evo2 бих обмислил сериозно Epos M12i и Monitor Audio Silver RX1!
При всяко положение, за да постигнеш оптимален резултат, трябва да обърнеш сериозно внимание на стойките и разположението на озвучителните тела, както разбира се и на източника, какъвто и да е той.

Успех!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #35 -: Ноември 07, 2011, 10:22:51 am »
Слушал съм усилвател Creek с колони Epos невероятна комбинация , много чист и натурален звук без никаква украса. Това е един от малкото вариянти в този бюджет който ми харесаха . Мисля , че  Creek и Epos са по някакъв начин свързани фирми ( или една фирма с две подразделения ) и компонентите са им напаснати така ,че няма опасност от несъвместимост на звука. Между другото и аз точа зъби на един Creek :).

svetlo555

• Гост
« Отговор #36 -: Ноември 07, 2011, 11:10:03 am »
Creek evo 2 s monitor audio rx1 -също би била много добра комбинация.

Неактивен Anto

« Отговор #37 -: Ноември 20, 2011, 19:28:29 pm »
Здравейте!

Тъй като дълго занимавах аудиторията с моите въпроси, съм длъжен да разкажа до къде стигнах с оборудването.Първо както знаете купих колоните- Dali Ikon 2, към тях от вчера с кабели Nordost Flatline Gold mkII съм свързал Creek evo2.За източник в момента ползвам DVD Pioneer DV464.С две думи ,до този момент, да чукна на дърво, съм супер доволен от резултата.Разликата в звука е потресаваща.Усилвателят за мен е много добър.Вече ще се оглеждам за добър CD плеър, въпреки че, не съм убеден, дали ще чуя такова потресаващо подобрение от тук нататък.Какво мислите?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #38 -: Ноември 20, 2011, 20:26:05 pm »
Определено ще чуеш разлика при смяна на dvd със CD , може да си вземеш cd на creek  от серията или за тези пари по висок клас плеър на старо , другия вариянт е да ползваш dvd то за транспорт и да си вземеш приличен DAC. :) Поздрави!

maxrev

• Гост
« Отговор #39 -: Ноември 20, 2011, 21:10:06 pm »
Честито за системката и все по-добра да става !  :)  Добавянето на приличен сд плейър ще донесе със сигурност разлика към по-добро.Дали ще е драматична разликата зависи от сд плейъра.За да  прецениш за себе си дали си струва ,ако можеш вземи от някой познат да пробваш как е .

midas

• Гост
« Отговор #40 -: Ноември 20, 2011, 22:54:37 pm »
Честито и от мен със здраве да ги ползваш!Мисля,че е логично да вземеш cd плеър от същата серия а dac винаги можеш да добавиш.Успех!

Неактивен Anto

« Отговор #41 -: Ноември 25, 2011, 01:01:02 am »
Здравейте!

Тази вечер забелязах ,че в слушалките /свързани с входа за слушалки на усилвателя/ се чува шум.С AKG K272HD шумът е чувствително по-малко, отколкото в AKG  K324.Това, като че ли не е нормално.Някой има ли обяснение?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #42 -: Ноември 25, 2011, 03:02:26 am »
Предполагам този шум се чува само когато няма сигнал(музика) и се засилва с увеличаването на усилвателя?
Напълно нормално е и не е повод за притеснение.
Причината, поряди която го чуваш по-силно на едните слушалки е, че те са значително по-чувствителни от другите!
Същия шум можеш да чуеш и от озвучителните тела, ако са с висока чувствителност, като застанеш на 10-15см. и увеличиш усилвателя без да му е подаден сигнал.
Някои усилватели шумят повече, други по-малко. Това не е критерии нито за качеството на изработка, нито за качеството на предлагания звук.

Неактивен Anto

« Отговор #43 -: Ноември 25, 2011, 03:45:02 am »
От озвучителните тела не чувам шум, само от слушалките и дори при наличие на сигнал ,шумът не изчезва.

Благодаря за отговора!

drazmahala

• Гост
« Отговор #44 -: Ноември 25, 2011, 09:41:48 am »
Не съм сигурен дали точно това е проблема при теб, но и аз се сблъсках със същото скоро. Взех да прослушвам един СД плеар и установих, че в слушалките има брум, който се засилваше с усилването на волюма. Този брум продължи даже и при изключване на СД-то ???.Чак когато махнах захранващия кабел всичко изчезна.Вързах кабелите към мойто СД и нямаше никакъв шум. Посъветвах се с един, според мен разбирач, и той ми каза че проблема е в заземяването.Посъветва ме да изолирам двете странични пластини на захранващия кабел, който влиза в контакта, с изолирбанд, за да установя дали ще спре шума. Направих го и наистина шума спря. По принцип ми обясни, че е често срещан проблем, но не е неотстраним. Ако изолирбанда не помогне тогава се отваря източника - СД - или това което причинява брума и след съответната намеса всичко си идвало по местата.
Дано да е това проблема ти и да съм ти бил полезен. ;)