Автор Тема: Panasonic PDP / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 213994 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
viki72, мерси за информацията. При мен нямаше такава бланка. Ще чакам до понеделник сутринта да видя какво ще измъдрят защото им трябвало време "да организират нещата". Сега новия ТВ си седи в кашона и чака да го отнесат. Добре, че не съм в София, че да съм издивял, че не мога да го пусна.

viki72

• Гост
Не че ще ползвам Скайп през ТВ но ме чопли!
За да тръгне Скайп иска камера Панасоник модел  TT-CC10W 197$. Ако сложа обикновенна камера ще тръгне ли?Някой Пробвал ли е?

boboev

• Гост
Ето това е бланката. Попълвате я, пак напомням, че се изписва целият сериен номер ХХ-1234567, снимате или сканирате страничката на оригиналната гаранционна книжка, където трябва да има дата на покупка, сериен номер, модел на ТВ-то и печат на магазина. След това снимате или сканирате касовата бележка и/или фактурата, според това с какъв фискален документ, удостоверяващ покупката разполагате и изпращате всичко по пощата или на имейла. Всички адреси ги има на бланката.

Следва отговор от Панасоник, че регистрацията ви е успешна и че ще бъдете известени когато новата гаранция е готова (каквото и да означава това).

soon

• Гост
Някакви лични впечатления за новия динозавър на PANASONIC V20 (42'-50')?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Аз имам само бегли. Ходих да го видя за 5 минути оня ден в ТМ. Първоначално се уплаших колко по-плътно черно има. После заподозрях настройките защото не само черното му беше по-тъмно, но и целия образ беше затъмнен. Нямах време да искам дистанционното да им пусна THX и на двата за да сравня. Иначе определено различното покритие си казва думата - малко по-слаби отражения и подобрява работата на светло, което по принцип си е проблем на плазмите.
Дизайна му и изработката са също по-добри. Изглежда луксозно, но този цвят и липсата на 46-ца ме отказаха.

boboev

• Гост
soon, аз мога да дам първоначални впечатления. Може да потърсиш малко по-назад в темата, като използваш ключова дума "WOW"  ;D

lazarus18, не е от настройките ;) аз извървях същия дилемичен път, който описвах в другия форум.
Накратко и аз така тръгнах с идеята да купувам 46G20. Отидох в ТМ,но видях 42V20 и онемях. Веднага извиках едни младежи, които преместиха двата телевизора един до друг, вкараха им и на двата един сигнал и след известни убеждения ми дадоха дистанционното. Изравних де що имаше по настройките, скараха ми се като ги превключих на THX, че така клиентите нямало да се впечатляват, и истината лъсна безмилоснто и недвусмислено. Черното на V20, както вече бях писал, беше като безлунна облачна нощ в Родопите.

Поомърлуших се, докато разбрах, че V20 няма 46" вариант, когато се доомърлуших, защото и 46G20 си беше изнасилване на бюджета, какво ли оставаше за 50V20, който на всичкото отгоре не се предлагаше в БГ още. (говоря само за по-миналата седмица).

Прибрах се кисел, мерих пак стени, разстояния и диагонали, говорих с жена ми и тя в един момент изненадващо ме окрили с незабравимата реплика "Като ще даваш толкова пари, не прави копмпромиси".
Пропускам няколко дена и стигаме до днес, когато вече една седмица сме с 50V20 и имам чувството, че след първите си вече 100-тина часа работа, цветовете станаха още по-добри, а черното още по-черно. Аз лично, по-добър телевизор не съм виждал. Цифровата кабелна на близу, особено на канали като bTV, NOVA, Диемите, и Фокс лайв си се гледат и от 2 м, а като си опъна хубаво на дивана на около 4м, и просто си мрънкам от кеф.

Единственият хубав телевизор, с който мога да сравнявам е вече поостарелият PHILIPS 42PFL9732D/10 на съседа, който телевизор до скоро смятах, че има недостижимо черно. Това е моето лаишко, но емоционално впечатление. Надявам се да е било поне малко полезно.

Открих колко хитро телевизорът си пуска едни фини снежинки на екрана, ако картината се окаже с черни линии наоколо. Тези снежинки от 3 м изобщо не се забелязват, което си е супер скрийнсейвър.

И за да не си помисли някой, че съм на заплата в Панасоник - има и негативи. Например трептенето на екрана на статични изображения е ужасно дразнещо, но така и не можах да намеря информация защо се забелязва само на дневна светлина.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
И за да не си помисли някой, че съм на заплата в Панасоник - има и негативи. Например трептенето на екрана на статични изображения е ужасно дразнещо, но така и не можах да намеря информация защо се забелязва само на дневна светлина.
Картината на телевизора си трепти постоянно ,но през деня имаш база за сравнение със светлинният поток идващ от прозореца.

soon

• Гост
Айде и един професионален тест на така очаквания модел 42V20:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42v20b-tx-p42v20-20100624748.htm

Неактивен lazarus18

• Administrator
Имаше някакъв начин да се избегне досадното подреждане на цифровите канали с номера над 1000.
Някой помни ли как става?

boboev

• Гост
Имаше някакъв начин да се избегне досадното подреждане на цифровите канали с номера над 1000.

Не съм много сигурен, че те разбрах. Аз лично си създадох селекция от канали "Фаворити 1", защото така или иначе половината от каналите не ме вълнуват. Тогава номерацията си е от 1 до колкото канала си сложиш.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
Wi-Fi Донгъла на Panasonic e събран на Broadcom 4323
http://www.broadcom.com/products/Wireless-LAN/802.11-Wireless-LAN-Solutions/BCM4323

Неактивен lazarus18

• Administrator

Не съм много сигурен, че те разбрах. Аз лично си създадох селекция от канали "Фаворити 1", защото така или иначе половината от каналите не ме вълнуват. Тогава номерацията си е от 1 до колкото канала си сложиш.
Аз го открих. Като го редактираш канала може да му дадеш какъвто номер искаш. Така си издърпах 10-тина канала от 1 до 10 и съм готов.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
USB информация /Европейски модели 2010-година
http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/compatibility/usb/eu.html

soon

• Гост
От няколкото появили се тест ревюта на модела V20 измерената яркост е супер ниска около 51.42 cd/m2, a контраста 1714:1. Другаде реалния контраст пък измерен 14 000:1. Какви са тия разлики при замерванията след калибрацията? Това какво иска да каже? Такава ли трябва да е или си голям минус за този "уж" перфектен модел? Коя е най-добрата стойност на яркост при плазмите?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Не е ясно тия замервания при какви аджеба калибрации са направени. 54cd/m2 е достатъчна яркост за гледане на тъмно и би могло да не е проблем в крайна сметка. Този контраст от 14 000 също звучи логично предвид супер ниските стойности на черното, замерени при този модел, но само ако силата на бялото е сложена на стойност около 130 cd/m2, което е малко ярко за нормално гледане на тъмно. Може би по-скоро за светло помещение.