Мерси :-) Приятно ме изненада телевизора. След няколко опита успях да конвертирам и .mkv файл в AVCHD формат с тази програма която си дал multyAVCHD, освен с SD я пробвах и през USB (флашка) въпреки, че пише във форума мисля или в програмата, че не става, се отвориха по същия начин, само създавам същата файлова структура на флаш-а. Остава ми да пробвам с външен usb хард но трябва да го преформатирам защото телевизора не чете NTFS а в момента няма къде да прехвърля данните.
За програмата за субтитрите трябва да имате инсталиран .NET Framework. След като изберете файла със субтитри от първия бутон с втория можеда запаметите конвертираната версия. Не записвайте върху оригиналния файл защото няма да стане, кръстете го някак различно, после преименувайте като филма и слагайте в телевизора. От менюто за субтитри избирате третата опция (кирилица) и трябва да работи :-)
Опитах и с медиа сървър но той шерва само самият видео файл, не и субтитрите и дефакто телевизора не вижда субтитри. Ще си поиграя тези дни да видя може ли да се добавят и те по някакъв начин като файлов тип който да се шерва, и ако са конвертирани трябвада може директно през мрежа да се гледа.