Автор Тема: Panasonic LCD / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения  (Прочетена 115792 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Днес  взех от Тех.Маркет новия каталог на Панасоник2010.Страното в него ако може да му се вярва е че дават само LCD "G"и "S" моделите с "Alpha S-IPS" и то само размер "32 и "37.Същите размери на "V" и "D"-LED серията не ги дават "Alpha" а само "IPS" , каквито досега им бяха '42 LCD  с матрица на LG може би.
Това е интересно. Благодаря за инфото  bobi700402  :) Може действително в сериите "V" и "D" да слагат "IPS" на LG.
В събота ще се поразходя  да взема каталога и да го поразгледам. Дано и колегата Adtomov да има скоро възможноста да снима самите матрици и да разгледаме структурата им за да проверим.

adtomov

• Гост
Може би това е нов IPS...
Да, възможно е да е нов тип IPS-alpha, но бъдещата статистика на матрици, на Панасоник LCD модели 2010 г. ще покаже.
:)
Или, поне някой да погледне какво пише на кашона на тоя телевизор (Panasonic TX-L26C20E) относно вида на матрицата и да го публикува тук...

P.S. ffdf where are You?

Неактивен kaloman

• Публикации: 20
Ревю на TX-P50V20B.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Много добри резултати. Вярно, че повечето сериозни сайтове за ревюта са фенове на плазмите, но на черното бяло /сиво/ не може да се каже. :)

soon

• Гост
Някой да знае каква е очакваната цена за България на TX-P42V20B и дали и кога ще се продава?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Аз в петък питах последно и нищо не знаеха.

Аз лично вече реших да не го чакам. Тоя сив корпус не ме устройва. Взимам 46G20, че чертите на моя вече са 3.

soon

• Гост
lazarus18 видях на живо 42' и 46' G20 как работят и определено извадиха мнооого добра картина.
Личи, че има съществено развитие напред при новите модели на Панасоник.
Спрямо качеството какви са разликите между G20 и V20?

Неактивен lazarus18

• Administrator
Според мен разликите ще идват от различния панел с High Contrast Filter Pro. Говори се, че при тях е прецизиран широкообсъждания проблем с повишаване нивата на черното.
Ако го имаше черен или бял, щях да го взема, но ще заложа на по-голям размер за същите пари.

soon

• Гост
Най-после добре изглеждаща плазма от Панасоник и особенно цвета много ми допада:
http://www.panasonic.de/html/de_DE/Produkte/TV-Ger%C3%A4te/Viera+Plasma+TV/TX-P42V20E/%C3%9Cbersicht/3580013/index.html
http://www.lcd-compare.com/televiseur-PANTXP42V20-PANASONIC-TX-P42V20E.htm
В доброто бъдеще се замислям за един от този модел. Все още не съм видял на 100% плазма която да ме грабни от ряз без уговорки, но мисля, че с тази нещата ще са различни. Интересно ще е как ще се представи на живо в моите очи?

ОТКРИЙТЕ разликите в тестовете на модела TX-P50VT20:
http://www.digitalversus.com/article-460-8210-60.html
http://www.televisioninfo.com/content/Panasonic-TC-P50VT20-3D-Plasma-HDTV-Review-1615.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt20b-tx-p50vt20-20100520694.htm

bobi700402

• Гост
Тая година дизаините им са много добри.Дават вид на много качествен стилен и добре сглобен хай-енд продукт.Каквито между другото са били винаги.Визирам по високите класове както плазмите така и LCD-та.

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
Media player

Телевизорите Panasonic възпроизвеждат ли Dixv филми от SD карта ?
Да. Филмите от SD/Secure digital/карта или направо от pc-to през viera cast - media server. И в двата случая филмите тръгват ,но субтитрите не са на български. Същите филми пуснати на Pc-to са със субтитри и се четат перфектно.

Скоро си взех такъв телевизор (TX-L42D25E) Субтитрите не вървят в енкодинга който ползваме в България (cp1251 или windows-1251). След няколко часа занимавка установих, че когато се избере Cyrilyc от менюто на субтитрите телевизора очаква те да са кодирани според кодова таблица iso8859-5. След като се прекодират си вървят както трябва. Има различни начини за прекодиране, аз си написах малка програмка да го прави, ако някой я иска да пише и ще му я пратя, защото тук май немога да я прикача.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
Мерси  :-) Приятно ме изненада телевизора. След няколко опита успях да конвертирам и .mkv файл в AVCHD формат с тази програма която си дал multyAVCHD, освен с SD я пробвах и през USB (флашка) въпреки, че пише във форума мисля или в програмата, че не става, се отвориха по същия начин, само създавам същата файлова структура на флаш-а. Остава ми да пробвам с външен usb хард но трябва да го преформатирам защото телевизора не чете NTFS а в момента няма къде да прехвърля данните.

За програмата за субтитрите трябва да имате инсталиран .NET Framework. След като изберете файла със субтитри от първия бутон с втория можеда запаметите конвертираната версия. Не записвайте върху оригиналния файл защото няма да стане, кръстете го някак различно, после преименувайте като филма и слагайте в телевизора. От менюто за субтитри избирате третата опция (кирилица) и трябва да работи :-)

Опитах и с медиа сървър но той шерва само самият видео файл, не и субтитрите и дефакто телевизора не вижда субтитри. Ще си поиграя тези дни да видя може ли да се добавят и те по някакъв начин като файлов тип който да се шерва, и ако са конвертирани трябвада може директно през мрежа да се гледа.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
Здравейте, един друг въпрос имам отностно настройката. Четох за хотелския режим и ми трябва нещо подобно което ставаше със стария телевизор. В момента съм закачил сателитен применик на единия скарт, плейстеишън на едно HDMI, и DVD на компонентния. Искам като пусна някое от тях телевизора да превключва на съответния вход. Например гледам телевизия от сателита, пускам двд-то и телевизора да превключи на него. Като го спра се връща на сателита. Имах едно старо сони което имаше само 2 скарта като букси отзад и го правеше това нещо с двд-то и сателитния приемник когато са закачени скарт към скарт. Ако са спрени и двете отиваше на тунера.

Неактивен lazarus18

• Administrator
През компонентния това няма как да стане. През HDMI по принцип става и може да си комуникират отделните устройства, но трябва да ти е пуснат Viera Link и другите устройства също да имат подобна функция - HDMI CEC.

mitakvd

• Гост
Re:Panasonic LCD / Faq - на първа страница, обсъждане, мнения
« Отговор #44 -: Август 09, 2010, 14:37:02 pm »
Страхотен форум. Браво.

В събота си купих телевизор Panasonic TX-L32C20E и имам следния въпрос. Имам БУЛСАТКОМ приемник и искам като пусна приемника да ми се пуска и телевизора. Четох това "Как да настроя телевизора така че когато включа  сателита/DVD,Blu-ray/, да се пуска автоматично и телевизора? Трябва да влезете в HOTEL MODE. Натиснeте "-/V" на телевизора и без да го пускате натиснете три пъти AV на дистанционното,след като влезете си избирете на кой вход да ви тръгва телевизора.", но нещо не става. Приемника е включен чрез scart букса и телевизора го разпознава на AV1/S. Като го настроя по описания по-горе начин не става. Дайте съвет какво да правя.