Автор Тема: Ето го и моето домашно кино - lilscrappy  (Прочетена 103851 пъти)

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
Re:Ето го и моето домашно кино - lilscrappy
« Отговор #90 -: Юли 08, 2015, 15:32:11 pm »
Според мен този модел 1030 е слаб за целта. Колко колони са навързани? При 7бр. никога не може да постигне заводските си данни. Те и без това са дадени само за 2 канала. А при едни яки взривове (като на Трансформърите) и продължителен екшън абсурд да задвижи като хората всичките канали.
Дори се съмнявам, че и най-високите класове ще захранят като хората едни 7  или 9 канала - особено пък и ако колоните (съраундите) са по-големшки.

Гледам минал е един месец от последния пост - някакво развитие?

Лошото е че за атмос трябва да се взимат 2бр. крайни стъпала с по 5 канала всеки  :-[

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
« Отговор #91 -: Декември 21, 2015, 11:27:38 am »
Здравейте, реших се да правя ъпгрейд на системата, преди това обаче продадох фронталните, центъра и субуфера както и ресивъра.
Вече са поръчани новите фронтални klipsch rf-7 ii i и центъра rc-64 ii от avguide, следващата стъпка ще е ресивъра колебаех се между два модела denon 7200wa и marantz 7010, четох бая за моделите не съм чувал нито една от маката как звучи, но мисля да се спра на marantz и завбъдеще да се вземе добър стерео усилвател ли се води крайно стъпало ли не са ми ясни нещата, идеята е да се чуе пълният потенцял на rf-7ii при stereo и pure direct и да имам възможност за 11.1 опция при кино !
Що се отнася до субуфера съм се спрял на следните модели svs pb-12 plus и pb-13 ultra, бях чел че на са много музикални, но за кино били повече от перфектни, ако някой ги е чувал ще се радвам да сподели повече информация за субуферите.

Неактивен Angel_s

• Публикации: 10
« Отговор #92 -: Декември 23, 2015, 11:21:03 am »
Здравей lilscrappy ,
Честиито за новите ОТ. (y)  И двата AVR (denon 7200wa и marantz 7010) са добро решение за развитие на системата до 11.2 . Относно стерео част моето лично мнение е ,че  AVR  не може да извади звук по добър от комбинация пред и крайно стъпало . Разбирам ,че идеята ти е да използваш AVR за пред усилвател с крайно стъпало за филми и музика .Отделно за разширението над 9 колони да използваш допълнително стъпало за двете допълнителни таванни колони . Избора на крайно (и ) стъпало трябва да е събразен с мощтноста на AVR . Моето мнение е при оформянето на компонентите да вземеш за проба един сравнително добър предусилвател и да чуеш стереото .
Поздрави и Весели празници .

Неактивен lilscrappy

« Отговор #93 -: Декември 25, 2015, 13:50:35 pm »
Здравейте, честита коледа на всички и весели празници.
При мен изненадващо колоните пристигнаха по рано и вече са  у дома, размерите им са внушителни както на фронталните така и на центъра.
Проблема е че в момента нямам ресивър с който да ги захраня, но сега тече един търг в ebay на модела който желая да закупя а именно Marantz SR7010 и ще участвам в него, той изтича на 28 декември, ще видим какво ще излезе !
Също с мен се свърза Любомир (Angel_s) който ми обясни някои работи за стереото и от какво имам нужда за което съм му благодарен, само като гледам размерите на фронталните няма как да не искам да изграда и добра стерео система по възможност завбъдеще.
Когато се сдобия с ресивър и чуя колоните как звучат ще мога да кажа повече и дам една две снимки.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #94 -: Януари 21, 2016, 18:32:34 pm »
Здравейте днес и ресивъра пристигна, още няма да говора нищо защото не съм ги тествал много нещата !
Но веднага излезе проблем, не ми се активират при пуснат DTS-HD MA 7.1 задният атмос ефект, това е нормално но би трябвало да се активират всички вързани колони когато задам опцията DSX но това не се случва стоят ми изючени, когато пусна Atmos са активни всичките колони !
Също ми направи впечатление че ако искам да пусна всички канали в стерео ми са активни само 5 колони високите и 4-рите високи не са активни !
за музика ми се активират всички колони чак когато дам опцията за атмос (surround)
Ето снимки да видите как е:

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #95 -: Януари 22, 2016, 00:25:23 am »
Доколкото виждам в упътването режим A-DSX пуска единствено предни високи /или широки/ фронтални.
Той няма отношение за колоните на тавана.
За да свирят тези на тавана трябва да си в режим Dolby Atmos.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #96 -: Януари 22, 2016, 15:46:21 pm »
Прав си и аз четох бая по въпроса няма как да пусна само DSX и да са активни и 4-рите високи колони, имам опцията A-DSX и винаги ми се вкючват активни високите фронтални, а задните високи ми ги изклюява, много тъпо е така нямам избор да спра фронталните високи и да активирам задните високи !
Наметих решение като сменя калибровката която съм направил, което вмомента е изглежда така:

Сменям е на тази:

И вече са ми активни само задните високи когато ако е пуснат A-DSX, но тъй като съм минал калибровката с конфигурацията на първата снимка, след като смена с втората, не ми е активна опцията  MultEQ и няма как да е пусна освен ако на направя нова калибровка за целта, но се опасявам, че ако е направя ще ми изчезне първата калибровка която ми е приоритет когато пускам атмос звук!
Ако може да има две калибровки за целта и да не губа MultEQ-on и Dinamic EQ-on ще е много добре, както писах много тъпо се получава как може 9.1 ресивър да не ми активира всичките високи когато пускам A-DSX режима, а да ми режи задните високи и даже не мога даго коригирам ръчно, при Yamaha-та когато пусна DSP режим Adventure, Sci-Fi ми са активни всичките колони !

Другото нещо забелязах че когато пусна TrueHD звук имам опция + Surround с която вече вички високи колони са активни, това не важи за DTS-HD MA за това се ядосвам, но се сетих че dimi123 ми беше казал че с новият firmware DTS-X който се очаква март месец ще се оправи проблема !

Така сега малко за системата, първо искам да благодаря специално на Любомир (Angel_s) благодарение на него се намери на супер добра цена ресивъра marants sr7010 (2360 лв), много съм му благодарен за всичко, коректен и винаги ще помогне ако има възможност!

Определено при мен калибровката на Audyssey повече ми допада и завбъдеще ще е предпочитам винаги, както бях писал преди опциите dinamic eq са в голям +, кино режима много ми харесва само като изкючим, че не мога да пусна всички високи колони в A-DSX режима, всичко друго го предпочитам пред модела на Yamaha, но определено нещата ще станат много по добре когато добавя и един субуфер !
Колоните ги усещам че са по добри и съм доволен, само не знам защо при музика когато сменям от Stereo на Pure Direct не чувам рязка разлика както беше при Yamaha модела !
От всичко съм доволен очаквам firmware на DTS-X да вида так как ще са нещата и ако някой може да ми каже дали мога да направя всички високи колони активни в A-DSX режим да ми каже какъв е варианта !

Завбъдеще обмислям още един някои покупки:
ISOL-8 VMC1080 за проектора + Audioquest NRG-2 (3m) за него който да влиза директно в контакта !
Black Noise 2500 V2 филтър + захранващ кабел за ресивъра Chord Signature ARAY който ще влиза в филтъра и Audioquest NRG-4 който ще влиза от филтъра в тока.
Също мисля и за OPPO BDP-105D (Darbee Edition) + Audioquest NRG-4 кабел който също ще влиза в филтъра Black Noise
Трябва и добър RCA кабел за вързка между ресивъра и oppo, още не съм ги гледал.
И не на последно място субуфер SVS PB-13 Ultra !
Ако имам възможност завбъдеще ще направа покупка на Denon 7200WA, или новият модел който четох ще е 11.1, за сравнение и ще реша кой да си остава !

Забравих да кажа че ресивъра има и добри видео режими за картината, това липсваше при yamaha 2040, вмомента качеството на филмите е по добро от преди !

Ето и обещаните снимки:

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #97 -: Януари 22, 2016, 20:04:12 pm »
Честито!
Голямо чакане беше. :)

Защо държиш на този режим A-DSX като той е разработен да пусне предните високи/широки колони и няма отношение към Atmos конфигурацията, с която си ти.
Ползвай предвидените за целта режими +Dolby Surround и +Neural X за DTS звук.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #98 -: Януари 22, 2016, 22:45:53 pm »
Мерси, да голямо беше повече от месец, само ме е яд че нямах възможност да чуя колоните с yamaha rx-a2040.
Като цяло режима A-DSX не е лош, даже си го оставям така с калибровката и вече не сменям нищо, да са ми активни само високите фронтални ако е ползвам опцията, но не знам защо в кино режим има само една опция която активира всички колони, surround за атмос ефекта, като се има на предвид че това е кино ресивър и трябва човек да има по голям избор !
Така беше с yamaha-та дори и all channel stereo ми се активираха всичките 9.1 колони, а и там има един белюк dps cinema и audio режима и при всичките са активни всичките колони,
Поне когато активирам Audyssey | MultEQ XT32 режима имам по голям избор, а при изкючен MultEQ тогава пък преобладава по силният бас и мощ, за кино съм доволен.
Чакаме DTS-X firmware да излезе, там да видим как ще звучат нещата!

Неактивен dimi123

• Публикации: 184
« Отговор #99 -: Януари 23, 2016, 12:59:42 pm »
Здравей, lilscrappy!
Честито за ресивъра! Така е - можеш да запаметиш само една калибровка с Audyssey. Според мен трябва да направиш нова калибровка с Front Height и Rear Height, ти нямаш колони на тавана, за да използваш Top Middle. :)
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

Неактивен lilscrappy

« Отговор #100 -: Януари 23, 2016, 14:04:00 pm »
Не съм съгласен мисля че калибровката ми е правилна, нямам на тавана (защото не ми се пробива, а съм го направил по друг начин да са ми над глава), функционалността вмомента им е същата, за това не виждам смисъл да калибрирам задните високи с Top Rear или Rear Hight !

dimi123
Нали имаш Auro-3D, заслужава ли си ефекта за кино, предполагам ако пусна TrueHD или DTS-HD MA (не atmos, dts:x) ] ще мога да избера Auro-3d и да са ми активни всички 9.1 колони ?
При Auro-3D може ли да се ползва MultEQ-on, или е изключена като опция ?

Неактивен dimi123

« Отговор #101 -: Януари 23, 2016, 17:49:17 pm »
Според моето разбиране Top Middle се използва само при 5.1.2 или 7.1.2 конфигурации, когато високите колони са разположени на тавана между MLP и фронталните колони.
Поне при SR7009 при активиран Auromatic са активни всички 9.1 канала заедно с Audyssey MultEQ, но ефектите на са толкова изразени, както при активиран Dolby Surround, тъй като се използва информация от предните и задните канали, която просто се възпроизвежда от горните с леко забавяне. За музика е много добре, но за филми - не чак толкова.
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

Неактивен lilscrappy

« Отговор #102 -: Януари 23, 2016, 18:20:00 pm »
На първата снимка по горе се вижда ясно гледната точка от мястото на стоене, следователно си правя избора от там, защо да ги давам Rear Height, като колоните сами над глава и сочат надолу (няма как да ги направя под наклон) за това съм го направил както е на снимката и съм ги задал top middle !
Що се отнася до auro-3d сега видях че го няма за 7010 модела, очаква се по късно тази година.

Неактивен dimi123

« Отговор #103 -: Януари 23, 2016, 21:38:19 pm »
Имах предвид, че при 5.1.2 конфигурация Top Middle са изнесени по-напред от MLP.

Твоите са си height speakers, освен ако не си променил разположението им, а top middle са насочени директно надолу (down firing speakers).

От снимките по-горе не можах да се ориентирам накъде са насочени колоните ти. Явно си променил разположението им и сега са насочени надолу. Така че си прав.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #104 -: Януари 25, 2016, 14:07:13 pm »
Изпробвах по обстойно ресивъра и като финално заключение мога да кажа, че съм много доволен от избора който направих.
Бях писал че след калибровката при пуснатo MultEQ XT32-Reference ми изчезна баса, но проблема се реши когато смених опцията от Reference на L/R Bypass, вече човек ако има субуфер може да коригира проблема в Reference режим !
Също съм доволен и от опциите Dinamic EQ и Dinamic Volume в кино.
Изпробвах и M-DAX който е активен само при музикаta, има три режима:

Цитат
High:
Optimized mode for compressed sources
with very weak highs (64 kbps and
under).
Medium:
Apply suitable bass and treble boost for
all compressed sources (96 kbps and
under).
Low:
Optimized mode for compressed sources
with normal highs (96 kbps and over).

Но когато задам от ПС-то опциите 24bit, 96Hz или 192Hz качеството на звука се подобрява, но опцията M-DAX е изключена!

И сигнала при филмите се подобри качеството им е по добро, също има и добри режими за картината и това само от ресивъра :)
Който е пред дилема за избор на ресивър и смята да изгражда до 9.1, или повече да не му мисли изобщо !