Прав си и аз четох бая по въпроса няма как да пусна само DSX и да са активни и 4-рите високи колони, имам опцията A-DSX и винаги ми се вкючват активни високите фронтални, а задните високи ми ги изклюява, много тъпо е така нямам избор да спра фронталните високи и да активирам задните високи !
Наметих решение като сменя калибровката която съм направил, което вмомента е изглежда така:

Сменям е на тази:

И вече са ми активни само задните високи когато ако е пуснат A-DSX, но тъй като съм минал калибровката с конфигурацията на първата снимка, след като смена с втората, не ми е активна опцията MultEQ и няма как да е пусна освен ако на направя нова калибровка за целта, но се опасявам, че ако е направя ще ми изчезне първата калибровка която ми е приоритет когато пускам атмос звук!
Ако може да има две калибровки за целта и да не губа MultEQ-on и Dinamic EQ-on ще е много добре, както писах много тъпо се получава как може 9.1 ресивър да не ми активира всичките високи когато пускам A-DSX режима, а да ми режи задните високи и даже не мога даго коригирам ръчно, при Yamaha-та когато пусна DSP режим Adventure, Sci-Fi ми са активни всичките колони !
Другото нещо забелязах че когато пусна TrueHD звук имам опция + Surround с която вече вички високи колони са активни, това не важи за DTS-HD MA за това се ядосвам, но се сетих че
dimi123 ми беше казал че с новият firmware DTS-X който се очаква март месец ще се оправи проблема !
Така сега малко за системата, първо искам да благодаря специално на Любомир (Angel_s) благодарение на него се намери на супер добра цена ресивъра marants sr7010 (
2360 лв), много съм му благодарен за всичко, коректен и винаги ще помогне ако има възможност!
Определено при мен калибровката на Audyssey повече ми допада и завбъдеще ще е предпочитам винаги, както бях писал преди опциите dinamic eq са в голям +, кино режима много ми харесва само като изкючим, че не мога да пусна всички високи колони в A-DSX режима, всичко друго го предпочитам пред модела на Yamaha, но определено нещата ще станат много по добре когато добавя и един субуфер !
Колоните ги усещам че са по добри и съм доволен, само не знам защо при музика когато сменям от Stereo на Pure Direct не чувам рязка разлика както беше при Yamaha модела !
От всичко съм доволен очаквам firmware на DTS-X да вида так как ще са нещата и ако някой може да ми каже дали мога да направя всички високи колони активни в A-DSX режим да ми каже какъв е варианта !
Завбъдеще обмислям още един някои покупки:
ISOL-8 VMC1080 за проектора + Audioquest NRG-2 (3m) за него който да влиза директно в контакта !
Black Noise 2500 V2 филтър + захранващ кабел за ресивъра Chord Signature ARAY който ще влиза в филтъра и Audioquest NRG-4 който ще влиза от филтъра в тока.
Също мисля и за OPPO BDP-105D (Darbee Edition) + Audioquest NRG-4 кабел който също ще влиза в филтъра Black Noise
Трябва и добър RCA кабел за вързка между ресивъра и oppo, още не съм ги гледал.
И не на последно място субуфер SVS PB-13 Ultra !
Ако имам възможност завбъдеще ще направа покупка на Denon 7200WA, или новият модел който четох ще е 11.1, за сравнение и ще реша кой да си остава !
Забравих да кажа че ресивъра има и добри видео режими за картината, това липсваше при yamaha 2040, вмомента качеството на филмите е по добро от преди !
Ето и обещаните снимки: