Автор Тема: колони, стерео ресивър/усилвател и CD за 20кв.м  (Прочетена 24127 пъти)

Неактивен Ulfhedinn

• Публикации: 43
  • Time fades even legend...
Re:колони, стерео ресивър/усилвател и CD за 20кв.м
« Отговор #30 -: Януари 19, 2013, 10:38:10 am »
Oppo 95 и 103 съм ги слушал и ми направиха много добро впечатление като представяне.
Флаковете на мен лично не ми харесват как звучат. Дори и тези с много висок битрейт не ме кефят. Съвсем отделен е въпроса, че много от рипващите пипат по флаковете и трябва много внимателно да се следи дали нещо не е орязано или преекспонирано спрямо оригиналния запис. На хубава екипировка разликата между оригинален носител (CD или винил) и флак е очевадна. Наскоро сравнявах лицензния диск на Dream Theater "A Dramatic Turn of Events" с  24/96 версия  на същия албум на флак. Разликата е огромна, оригиналното CD звучи по-мащабно, по-детайлно и по-естествено. Ти си прецени разбира се дали ще се спреш на флаковете като основен вариант и дали упражнението си струва усилието.

seeker

• Гост
« Отговор #31 -: Януари 19, 2013, 12:04:55 pm »
Има резон в това, оето казваш Ulfhedinn ... когато слушаш музика на качествена техника не е важно количеството на записите, които имаш. Важно е тяхното качество. Моята система все още не никакво ниво, но много от дисковете, които имам и си ги обичам не ги слушам, защото ме дразни звука в сравнение с оригиналните дискове, които имам.

Неактивен spiritch

• Публикации: 35
« Отговор #32 -: Март 23, 2013, 12:02:29 pm »
Здравейте отново,
Вече около 2 месеца се кефя на новата системка:
Focal Chorus 716V
NAD C356 BEЕ + DAC
NAD C546 BEE
NAD C426
SONOS CONNECT (Zoneplayer ZP90)

За моите стандарти е направо превъзходна. Колоните имат хубав звук и макар да свирят от 50Hz нагоре, досега не съм усетил нужда от субуфер. Макар да слушам от време на време радио, наистина качеството на радиостанциите не е добро, имам предвид не само качеството на записите, ами и на сигнала, тези с най-добър и силен сигнал не стават за слушане (сетете се кои са). CD-то мачка всичко. Имам около 50 хубави диска и около 200 едновремешни полулегални, които бях забравил как звучаха, защото на старата ми минисистема просто не тръгваха. СОНОСа е много хубава машинка, лесно се управлява от компютър и от Андроид смартфон. Макар че е едно такова мъничко и бяло и сред останалите компоненти седи като едно кафяво, се справя много добре. Сега обаче имам няколко въпроса, подредени по важност поне според мен:

1.Снабдих се оттук-оттам с FLAC музика, обаче повечето албуми са на един файл и има друг *.QUE файл, в който са описани отделните тракове, но за съжаление СОНОСа не ги разпознава, а ги плейва целите албуми дюс. Та ако може да ми препоръчате някаква програмка, с която да си ги разделям, но без да се изгуби качество.

2.Въпросът за озвучаване на кухнята е все още актуален и ако може да ми препоръчате някакви симпатични тънки колонки, които да се монтират директно на стената. Нещо като Studio L820 или M22 v3 On-Wall Speakers
, или Vento 810.2.

3. Дали масите на отделните аналогови входове на усилвателя са галванически разделени една от друга и са прекъснати, ако този вход в момента е неактивен. Питам, защото, ако си вържа телевизора към някой от аналоговите входове на усилвателя, дали това няма да внесе шумове в другите. Понеже усилвателят е заземен, а телевизорът не е, но масата на кабелната, в общия случай има различен потенциал, от масата в контакта и ще текат изравнителни токове между телевизорът и усилвателя.

Чудех се дали да пиша в раздел "Моята система", ама понеже имам въпроси реших да е тук.

Arson

• Гост
« Отговор #33 -: Март 23, 2013, 12:51:16 pm »
Относно първия въпрос - Medieval CUE Splitter е популярна програма за разделяне на CUE файлове. Безплатна е и се работи лесно с нея.

murrey

• Гост
« Отговор #34 -: Март 23, 2013, 15:21:36 pm »
за разделяне на CUE файлове и аз ползвам Medieval CUE Splitter, но понякога тя не се справя и ползвам foobar 200.

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #35 -: Март 23, 2013, 15:47:31 pm »
Цитат "CD-то мачка всичко"-сигурно не си слушал грамофон...

Неактивен regned

• Публикации: 41
« Отговор #36 -: Март 23, 2013, 16:00:20 pm »
Мисля, че автора визираше безпроблемното четене на всякакви дискове, под думите "мачка всичко".  ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #37 -: Март 23, 2013, 19:04:05 pm »
spiritch, свързването на телевизора със стерео усилвателя може до доведе до брум не само поради липсата на заземяване при телевизора, а и поради неприятния факт, че обикновено по кабела на кабелната телевизия тече ток, който се използва за захранване на усилвателите на кабелния оператор.
Единствения сигурен начин да се избегнат проблеми в звука от ел. естество, е оптична връзка. Уви ти вече ползваш този вход на усилвателя си с друг компонент.

Нищо не пречи все пак да опиташ как ще се държи телевизора през аналоговия аудио изход, има шанс при теб проблем да не се появи.

Относно въпроса за колони за кухнята - отказа ли се от варианта Focal Sib / Sib XL?

Неактивен spiritch

• Публикации: 35
« Отговор #38 -: Март 28, 2013, 22:11:02 pm »
 Благодаря Ви,
Изтеглих си Medieval CUE Splitter и започнах да си разделям албумите.
Rudra, не съм се отказал от Focal Sib XL, просто исках да чуя мнения и за други варианти. И след това да предложа на жената да си избере по външен вид. Така че там въпросът е по-деликатен и не само технически.