Пробвал съм сумати вариянти, и накрая стигнах до заключението, че нещо усилвателя ми ги прави тези номера, свалих най новият firmware, че се оказа съм с най първата версия, но при самият ъпдейт от флашката се оказа че е трябвало да спра една опция HDMI control (RHD) която при мен беше на on, както е било добре да не са включени HDMI-тата на ПС-то и проектора.
След ъпдейта не ги засичаше изобщо, даже забелязах че когато изключа усилвателя PC-то ми го дава че е активно onkyo tx nr 818, а като го пусна обратното че не работи, проектора пък всички настройки ми ги даваше off и едва виждах менюто им.
После взех да търся как да върна старият firmware, че да кача след това новият както трябва, и добре че рутъра ми е точно до усилвателя, че през него с много зор успях да върна старият firmware, сега качих отново новият както е описано в pdf-фа, и за сега май е добре един път изключих пак пуснат усилвателя и се запази звука да се надявам че няма да имам проблеми защото четох firmware-рa оправя проблема с HDMI Through който сега съм го дал активен и да приема през ПС входа.
Голям зор, но ако ми направи отново проблем вече би трябвало да се реши бързо от настройките на усилвателя.
едит:
makrelov
Тези неща ги знам аз си правя каналите да са ми 7.1 след конфигурация, но след като изключа всичко и пусна отново пак ми ги дава 7.1, но няма никакъв звук, тествам с песни с тест бутона за всеки канал, вижда се че уж звучи но не се чува нищо, както писах по горе даже и в самият усилвател на колоните Level Calibration там за DB на всяка колона нищо не се чува.
Сега ще карам така с новият firmware и се надявам да е какво трябва всичко.