Toni, аз съм почитател на Naim и както по-напред в темата съм писал - силно препоръчвам ъпгрейд към компоненти на този производител. Мисля, че начинът им на възпроизвеждане на музиката и начинът, по който обвързват слушателя емоционално с преживяването и го увличат именно в срлушане на музика, а не на звуци, е нещо специфично и рядко срещано, особено в що-годе достъпен за световните стандарти бюджет.
Проблемът е, че сме далеч от световните стандарти и Naim система, дори от начален клас, никак не е достъпно удоволствие за възможностите на повечето сънародници.
В тази връзка - добре е преди човек да подходи към изграждане на система, да предвиди какво би представлявала тази система в един примерен завършен вид, дали може да си позволи такава стъпка - без значение наведнъж или на части и дали няма да бъде принуден да прави тежки компромиси, които евентуално да обезмислят донякъде голямата инвестиция.
Не ме разбирай погрешно - това, че споменавам, че даден компонент има вероятност да не се напасне добре с усилвателя на Naim не означава, че няма да свири или пък, че няма да свири добре за човек без особен опит.
Напълно е възможно всяка от обсъжданите комбинации да ти допадне и дори да не усещаш каквато и да било непълноценност в системата.
Просто всяка от обсъжданите комбинации е свързана с немалък разход, а според мен, когато човек прави сериозна стъпка към ъпгрейд и е решил да похарчи определена сума пари - нормално е да има желание нещата да се получат по най-добрия възможен начин в дадения бюджет, а не просто да свирят прилично

Не съм пробвал CD плеърите на Audiolab или Creek с Naim и не мога да дам конкретно мнение по въпроса.
От една страна
Radyson ползваше дълго време Audiolab DAC в Naim система и може да сподели мнение.
От друга страна, скоро в тази тема -
Какъв ДАК да избера в ценовият диапазон около 1500лв?,
p100ynov, който също има изцяло Naim система изрази интересно мнение по твоя въпрос

.
P.S. Премествам темата в "Обща дискусия" и ще променя заглавието съобразно с разнообразието от задавани въпроси.