Автор Тема: Моята техника - dimitar_genchev  (Прочетена 35762 пъти)

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #30 -: Ноември 11, 2011, 19:18:49 pm »
Абе височко е малко :) но там му е временното място след време цялата ми техника ще отиде на късата страна екрана ще монтирам по ниско и всичко ще стане както трябва .

midas

  • Гост
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #31 -: Ноември 11, 2011, 20:37:47 pm »
Прецени добре разтоянието.Да не се окаже екрана твърде близо.Седни на същото разтояние на което смяташ да преместиш екрана,погледай няколко часа да видиш как ще е усещането.При този диагонал на екрана мисля ти трябват поне 3-3.5 метра.Тук можеш да тестваш за твоя проектор и диагонал на екран какво минимално разтояние е необходимо:http://www.projectorcentral.com.Успех!

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #32 -: Януари 09, 2013, 16:16:46 pm »
В моята система вече има промяна , старите ми фронт колони ATC SCM 7 вече са сърауд колони и се справят блестящо :). Новата ми придобивка са ATC SCM 11 , огромни в сравнение със старите . За звученето спрямо седмиците има си доста разлика , сцената стана някакси по отворена и по богата , фундамент има доста повече , абе имат доста по добро звучене от мъниците и ще става и по добре в момента не са разработени още. Снимки ще кача скоро . В моите планове за ъпгреид остават стерео усилвател и CD и с тях мисля да приключа моята аудио одисея :).

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #33 -: Януари 09, 2013, 16:34:45 pm »
Браво! Ще чакаме и снимките.

Неактивен Ulfhedinn

  • Публикации: 43
  • Time fades even legend...
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #34 -: Януари 09, 2013, 16:47:54 pm »
Честито, Митко. Пожелавам ти дълго време да ги слушаш. Чакаме снимките с нетърпение.

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2013, 15:23:29 pm »
След като закупих scm 11 и ги сложих на стойките Атакама , с голямо разочарование установих , че Атакамите изобщо не подхождат на колоните . Стойката просто не е за големи колони , много нестабилна , то и на малките беше нестабилна но това е отделна тема , изобщо подходът на Атакама доста ме разочарова . И така стигнах до момент с избор на стойки , при по сериозните  модели на Атакама подходът на изработка беше аналогичен (тънки огънати ламарини особено на долната плоча ) и тотално се отказах от марката. Стойките които харесах са Solidsteel ZX6s и подложки за под шпайковете от същата марка , много стабилни и красиви стойки изработени от доста масивна долна плоча и алуминиеви анти резонансни крака. Общо взето съм много доволен от покупката , освен стабилноста на колоната има и малко повече фундамент в звука . Старите стойки отидоха за съраундите ето и малко снимки.     

vessk0

  • Гост
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #36 -: Февруари 02, 2013, 19:49:20 pm »
Перфектно! (y) 8)

Неактивен Ulfhedinn

  • Публикации: 43
  • Time fades even legend...
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #37 -: Февруари 02, 2013, 22:18:34 pm »
Системата изглежда страхотно. Със здраве да си слушаш.

Atacama са пълен провал за мен, аз също не съм доволен от изработката на стойките им. Сравнително скъпи стойки идват с разлепено лого, криви шпайкове и като цяло общото ми впечатление е крайно отрицателно. Видях и прехвалените Atacama HMS2, които също приличаха на самоделка. Ти си направил добър избор с тези, които си взел. Аз лично мисля да се ориентирам към Partington Dreadnought Broadside.

P.S. Цветът на стените ти е с една идея по-светъл от моя. :)

vassili

  • Гост
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #38 -: Февруари 03, 2013, 09:24:53 am »
Бреййй. Страшилища !!! Сега и един сериозен усилвател и си у Хай-енда.....

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #39 -: Февруари 03, 2013, 10:39:36 am »
Усилвателя е на дневен ред , както и малко аксесоари (кабели , захранване), засега обаче няма финанси .
Гравитирам около няколко марки усилватели

 Perreaux
 Leema
 Primare
 Roksan
 Creek

Засега обаче си тренирам търпението и си чакам новия Dune base 3D от Германия .

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #40 -: Октомври 28, 2013, 22:11:57 pm »
Моята система се видоизмени малко :) , ресивъра Pioneer VSX 1016 го замених с процесор и крайно стъпало Marantz AV7005 ,  MM 7055 . Бях се засилил да купувам стерео усилвател с AV вход , но след няколко теста видях , че няма особен смисъл от трупането на различна техника и затрудненото боравене с нея от всички членове на семейството . Преди да взема Маранца  взех един Roksan Kandy K2 чисто нов за тест с цел покупка , общо взето беше на нивото на Пайнера , не свиреше по добре с моите колони даже напротив ( тука клишето " ресивъра свири по зле от стерео усилвател" се пропука ). След тоталното ми разочарование от стерео усилвател ( с много награди и супер прехвален ) в бюджет 2000 лв. реших да мина в по висок бюджет и загледах Perreaux I80 и съответно Маранца  . Взех ги вкъщи за прослушване 2 дни и ............ ми то Маранца свири ама свири , може би Perreaux I80 беше с една идея по добре свирещ , но разликата беше минимална а и тембъра на Маранц по ми хареса и си остана в къщи :) . Подмених и източника , него го взех след кратко прослушване в магазина,  Oppo 105 , един прекрасен плеър и Дак , сври много детайлно с много въздух . Страшен кеф е тази система и на кино и на музика е супер , снимки ще пусна когато имам повече време.

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #41 -: Октомври 29, 2013, 16:20:20 pm »
Честито! Дълго да и се наслаждаваш.

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #42 -: Януари 29, 2014, 19:16:48 pm »
Тестовете които аз съм правил , са реални а не са само четене по форуми и ревюта . За щастие голяма част от моите приятели са аудиофили от Пловдив и София с които си разменяме гостувания и обменяме мнения , един може да греши но когато има мнение на няколко човека става интересно :) . Ако моето мнение е по някакъв начин притеснително и не на място бих искал да знам . Моля да ми преместиш поста където мислиш , че му е мястото за да се включат и още хора в дискусията . И за да няма неясни неща относно това с какво и как съм тествал , един от усилвателите с които тествах моите ATC беше представен на изложение в Хонг Конг точно в тази комбинация и обра доста овации. Марки не споменавам за да няма реклама .Моята и твоята концепция и вкус като цяло се разминават , но в това няма лошо , света е шарен . Очаквам да продължим дискусията в подходяща тема .
Извинявам се на  bateyavk , че така оспамих темата , желая много приятни мигове с тази добра техника .

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #43 -: Януари 29, 2014, 19:26:49 pm »
И за да не ми стои този пост без контекст и смисъл на казаното от мен ще цитирам и предходното мнение на Rudra

Цитат
dimitar_genchev, хубаво е  когато говорим за цени - да се проверяват официалните цени на продукта - иначе казано RRP.
Когато цената на който и да е продукт е намалена поради промоция, ценова политика на вносителя или някаква друга причина, това е чудесно за клиента, но не е показателно за класа на компонента, нито пък е адекватна мярка за определянето на официалната цена на продукта.

За да съм по-конкретен - според Whathifi и Hi-Fi News, официалната цена на Dali Lector 8 e 1150-1200 GBP, а според американски издания - 1800$. Това не е 1500лв - както и да го смяташ. Хубаво е, че тук се намират по-евтино, но тукашната цена не е мерило за класа на продукта и да се дава като пример при напасване на компоненти - за мен е некоректно.

За мен, да се очаква наистина добро стерео от рисивър в такъв клас (а и в какъвто и да е клас) е наивно.
Запознат съм с мнението ти по въпроса - твърдо не го споделям, както не споделям и въобще идеята и методологията ти на тестване - най малкото озвучителните ти тела са известни с това, че си пасват добре с твърде малък брой усилватели, а тестваните от теб, като че ли не бяха измежду популярните партньори на твоите ОТ. Явно имаме и сериозни разминавания по въпроса - що е то добър звук, но това няма общо в случая и не е тук мястото за обсъждане на този въпрос.

Както и да е, темата е за системата на bateyavk, хубаво е, че се опитваме да му помогнем някак - макар и с различни като концепция мнения. Още по-хубаво би било, ако беше питал предварително, за да не се налага сега да се чуди какво не е наред Smiley.

Много ми е интересно къде греша при методологията ми на тестване ?

maxrev

  • Гост
Re: Моята техника - dimitar_genchev
« Отговор #44 -: Януари 29, 2014, 22:22:33 pm »
В методологията на тестване ,не бих казал ,че грешиш. В смисъл вземаш слушаш преценяваш  ,но според себе си . Тоест разликите са в начина на възприемане  и съответно оценка на чутото . На теб ти  се харесва даден тип звук ,на друг му харесва друг тип звук и от  начина на възприятие идват разликите във впечатленията и окончателните оценки .Като цяло аз съм на мнение ,че няма по-правилен начин на слушане .Ти си избираш система по твой вкус ,която да си слушаш , ти и плащаш парите .Следователно  като краен резултат трябва да ти хареса на теб ,независимо от ревютата с всичките им там звезди  или мнението на някой друг .Колкото до сравненията рисийвър срещу стерео усилвател както във всички сравнения има доста условности . Най-общо казано на рисийвърите в ценовия клас на твоя бивш пайъниър най-големият им враг са предусилвателната част и захранването .При сегашната ти система положението е малко по-различно и като ценови клас близо 3000 паунда и като техника с оглед захранване и процесор , в по-високите ценови класове с 5/7 и т.н. крайни стъпала с процесор от съответния клас ще е още  по-различно и колкото по-нагоре  в ценовите класове се отива ,толкова повече ще се стопяват разликите с интегриран стереоусилвател.В тези класове пък ми се струва ,