Автор Тема: Избор на 5.1 система + ресийвър  (Прочетена 27541 пъти)

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
Re:Избор на 5.1 система + ресийвър
« Отговор #15 -: Юли 19, 2010, 23:52:26 pm »
Аз съм с комбинацията Focal Sib&Cub и 1910. Ако само ъпскелинга ти е проблема, да ти кажа, че досега не се е налагало да видя как работи. При такъв голям избор от HD филми, концерти и т.н. в нета смятам, че е глупаво да се тегли нещо в ниска резолюция.
От друга страна разликата когато си вземах системата м/у 1610 и 1910 беше само 200лв и реших, че с 1910 имам по-големи възможности за ъпгрейд след време.
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

zlobarov

• Гост
« Отговор #16 -: Юли 20, 2010, 07:54:57 am »
Focal Sib&Cub идват ли с кабели в комплекта или трябва да си закупя допълнително?
Ако трябва моля да ме насочите какви да са?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #17 -: Юли 20, 2010, 11:13:31 am »
Няма сериозни колони, които да идват с кабели в комплекта!
Иначе конкретно за Sib&Cub, няма голям смисъл от изхвърляне за скъпи кабели, началните класове на нормалните фирми, биха ти свършили чудесна работа.
Вносителя на Focal предлага QED например.

zlobarov

• Гост
« Отговор #18 -: Юли 20, 2010, 13:48:58 pm »
Коя серия да избера на QED като за предните ще ми трябват 2-3 метра а за задните ше ми трябват 6-8 метра... горе долу каква е цената за такава дължина кабели?
QED ли е най оптималното цена качество при кабелите?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #19 -: Юли 20, 2010, 14:04:35 pm »
Обясних ти вече, че за тези колони няма смисъл от особено скъпи кабели. Н такъв случай какво значи най-оптималното цена-качество. Трябва ти Евтин кабел с прилично качество. Atlas, Ecosse и т.н. имат също чудесни кабели, но са на по-висока цена, и за конкретната система, инвестицията не си струва.
От друга страна, да си вземеш кабел за 30 стотинки метъра от Техно*** магазините също не е добра идея.
При положение, че QED продават в магазина в който ще слушаш колоните, не виждам смисъл за тази система да се правят допълнително гимнастики и усложнения.
началните серии на QED са Micro и Original съответно 5 и 9 лв. на метър.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #20 -: Юли 20, 2010, 14:20:52 pm »
Взимай QED Micro за всички 5 колони. Ще ти свърши работа според мен.
Само нещо не ми се вярва за задните да ти свършат работа 6-8 метра.
Изчисли внимателно дължината, от къде ще мине кабела, трябва всички кабели да тръгват от ресийвъра, така че прецени и той къде ще стои.

zlobarov

• Гост
« Отговор #21 -: Юли 20, 2010, 14:54:43 pm »
Като се прибера ще премеря внимателно метрите в момента ги съчиних малко на "око" с цел горе долу да дам представа за да може да ми препоръчате кабел спрямо метража (ако той има значение че хич не съм наясно...)
Друг въпрос който ми хрумва сега е буксите отделно ли се продават и ако да кви да взимам?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #22 -: Юли 20, 2010, 15:56:06 pm »
Ползвай ги без букси. Направо завинтваш кабела на клемите.
Мери хубаво и се застраховай малко, че да не се чудиш сега като мене как да сложиш задните колони, че не ми стигат 50 см.

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #23 -: Юли 20, 2010, 17:35:43 pm »
Системата ми е в помещение 3 на 4 и изразходвах 34м кабел. Като го мерх го изкарах 30. Взех 35 с резерв и накрая се оказа, че ми остана само 1м. За пример ще ти дам, че на всяка колона за да можеш да я закачиш трябва да оствиш поне по 15см аванс (които аз не бях предвидил).
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

zlobarov

• Гост
« Отговор #24 -: Юли 21, 2010, 00:40:49 am »
Ходих днес да ги видя и чуя Sib&Cub и най вероятно ще заклеймите слуха ми ( и сигурно сте прави) но на мен лично не ми харесаха като звук нито ме впечатлиха като дизайн...
Чесно се бях настроил за далеч по добро представяне на колони 3 пъти по скъпи от Z5500 (не се сърдете че ги сравнявам с тях...) това което чух е леко по добри среди и доста по слаб бас ама доооооооста (сега знам че си мислите за думтящ бас ама аз имам в предвид плътен)
Дори си помислих че съм останал сантиментално свързан с Z5500 затова ги докарах в нас пуснах и... ами може моя слух да е крив ама ефекта при филми е по добър при тях...
Та в крайна сметка Sib&Cub + 1611= 2350 лева и Z5500 + popkorn = 0 лева ( в моя случай) си каза думата.....

Admin: Когато коментираш цени, направи си труда да намериш официалната цена на продукта за Европа. Да сравняваш цените, с моментни промоции от онлайн магазини е несериозно! Това, което си видял, не значи че цените тук са страшно надути, а че някъде, някой онлайн магазин е направил намаление!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #25 -: Юли 21, 2010, 01:17:15 am »
Всъщност горе долу е нормално това, което си видял. Субуфера на Sib комплекта не е нещо особено. Въпреки, че едно е да го слушаш в огромния магазин и друго в домашни условия.
Пък и Sib комплекта ти беше предложен единствено с цел по-добра визия, лесен монтаж.
Първоначалния комплект на Klipsch е нещото, от което можеше да извлече много по-добър звук. Пък и неговия бас щеше достойно да надсвири този на Z5500.
Наиситна може би си привикнал към звука на Z5500 защото много хора след тази система им малее баса. Просто той там е преобладаващ. Напрактика заглушава изцяло средите и тук-таме високите успяват да си пробият път от бумтежа му.
Според мен много бързо се отказа, но пък трудно щеше да намериш нещо да бие комбинация на стойност 0 лева.
Цената на Деноните съвсем скоро ще скочи нагоре навсякъде. Тук просто са избързали с актуализацията.

zlobarov

• Гост
« Отговор #26 -: Юли 21, 2010, 09:53:06 am »
Прав си наистина ако пуснеш Z5500 без да понамалиш баса той е твърде силен но след лека корекция нещата що годе си идват на мястото (пак казвам че нямам никакви претенции за музикален слух) и ме доближават като усещане до кино салона. Аз и затова исках нещо по мощно да взема сега но пространствените ограничения си казаха думата. Също така се убедих че ще трябват 5-6К минимум за да остана доволен.
Сега две думи за цените... Посочената цена на колонките е такава във въпросната верига покриваща 9 западно европейски държави и Полша БЕЗ да е на промоция!
Относно ресийвъра съм посочил средна цена на която се продава в над 20 магазина в Полша.
Съзнавам че БГ пазара е нищожно малък но и същевременно се дразня от факта че тук доходите са най ниски а цените най високи.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #27 -: Юли 21, 2010, 10:01:48 am »
Пак ти казвам, официалната цена на Denon например, можеш да видиш на сайта на Denon за Германия.
Това, че някаква верига магазини е решила да продава на по-ниски цени, не определя цената на продукта.
От друга страна нищо не ти пречи да си пазаруваш от Полша, щом условията те устройват!
Недей обаче да правиш кардинални и гръмки изказвания, без да си проучил нещата.
Относно звука, след като за теб звука на Z5500 е добър, и те "доближават като усещане до кино салона" !?!?...
То според мен няма никакъв смисъл да инвестираш 5-6хиляди лева в система ... пак няма да си доволен ... колкото повече набъбва бюджета, толкова повече нещата се отдалечават от z5500!

zlobarov

• Гост
« Отговор #28 -: Юли 21, 2010, 10:23:08 am »
Дай боже и заплатите на българина да можеше да са като немските..
От Полша съм си пазарувал и като гледам ще продължавам  ;D
Знам че не е тук мястото ама за да онагледя горното само ще спомена че преди време canon SX1 от там ми дойде на 680 лева при цена в БГ 1100...
Като се замисля си прав и 5-6К не биха ми купили това което искам... вчера чух и система за горе долу толкова дето пак не ми хареса.. добре че са фирмите за комп колонки та да удовлетворяват и нас музикалните инвалиди  ;D

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #29 -: Юли 21, 2010, 11:47:21 am »
Всъщност най-важното в една система е да ти харесва. Ако това е така със сегашната ти няма нищо по-хубаво.

Познавам доста хора и със по-евтини и нисък клас системи от Z5500, които супер щастливи с тях.
От друга страна има много хора със системи за десетки хиляди левове и пак не са доволни.