Автор Тема: Kак да не ме чуват комшиите?  (Прочетена 23659 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Kак да не ме чуват комшиите?
« Отговор #15 -: Март 17, 2010, 12:07:28 pm »
Щом мислиш чи свири добре, и не си чувал наистина добър субуфър, няма как да те убедя в обратното  :)
Както и да е... идеята на баса не е просто да тресе, но пък от друга страна хубавите басове са скъпи  :)

venci79

• Гост
« Отговор #16 -: Март 17, 2010, 13:28:41 pm »
Щом мислиш чи свири добре, и не си чувал наистина добър субуфър, няма как да те убедя в обратното  :)
Както и да е... идеята на баса не е просто да тресе, но пък от друга страна хубавите басове са скъпи  :)
е добре от примерите които ти посочих какво трябва да прави като излита самолет например?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #17 -: Март 17, 2010, 13:34:28 pm »
Какво очакваш да ти обясна в момента? Да ти напиша с букви как излита самолет ли  :) Самата идея за описване на звук не е много разумна. Просто приеми, че хубавия бас не е само въпрос на тресене, хубавия бас е сложна, рядко срещана и често скъпа работа, а много често евтиния и некачествен бас може по-скоро да влоши нещата, отколкото да ги подобри  :) И единтствения начин да добиеш представа е с обикаляне  и слушане.
Другия вариант пък е да не ми повярваш, и да слушаш настоящия си бас с удоволствие и с мисълта че всичко е наред :)

nasko

• Гост
« Отговор #18 -: Март 17, 2010, 17:37:41 pm »
Както каза  и Васил Иванов в първата страница ,най-добре ще е да повдигнеш баса на някаква стойка ,освен това невидях  да си  написал къде си го разположил в помещението  ,ако е набутан плътно в някой ъгъл не е добре ,пробвай да го дръпнеш на поне 50 см  от стените.Сещам  за  още едно нещо ,което може да  пооправи нещата  а то е да намалиш нивото на самия бас,предполагам си  му побутнал корекцийте .За мен един  суббас трябва да звучи линейно,да не се натрапва повече от  останалите звуци ,да неможе да се  локализира положението му във помещението ,да е динамичен,да могат да се  чуят  различни октави на нискочестотния регистър а не всичко да звучи еднакво  и да е някакво бучене .Бюджета който си  отделил  е доста голям  ,според мен  ако отделиш половината  пари а по малко за  акустично третиране  и то  специално за  ниските честоти  ,положението ,значително ще се  подобри.А  проблема със съседите и според мен е нерешим ,трябва цялостна изолация на  под таван и стени ,плаващ под ... .Трябва да чуеш някоя истинска система  и ще спреш да си мислиш за високи децибели,тогава  и  5 вата ще са ти  достаъчни ,но всичко идва с  времето :) 

rapona

• Гост
« Отговор #19 -: Март 17, 2010, 18:17:18 pm »
Здравей не слушаи какво ти говорят суба ти е мноо готин и качествен , просто не го усилваи до краи аз съм със 150 по малкият модел и съм страшно доволен.И тези които са се исказали до тук гаранция че повечето не само че не са чували въпростният бас а не са го и виждали даже. Но както винаги важното е да се намираме на приказка.А за комшиите няма как да стане каквато и изолация да сложиш повярваи ми, просто се съобразявай с времето което е отделено за хорска почивка и всякакви кавги ще бъдат сведени до минимум. ДЕРЗАЙ  :D :D :D

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #20 -: Март 17, 2010, 19:05:06 pm »
И аз преди доста време похарчих 1000 лв за SUB E250 и за известно време смятах, че е върха докато не чух няколко други /значително по-скъпи/ модела и разбрах какво значи истински субуфер.
Истината е, че ES250P е в ниския сегмент на средния клас и тук в България му искат смешно висока цена. В цяла Европа струва около 300 евро, което му е реалното ниво, а тука го предлагат за 1000. За 1000 лева има поне 3-4 други осезаемо по-добри модела.
Наистина JBL е марка, която лежи на много стара слава и на нивото си в про-аудиото.
Лично за мен, тази марка отдавна е заела позиции при другите подобни от сорта на Eltax и Jamo.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #21 -: Март 17, 2010, 19:07:19 pm »
Здравей не слушаи какво ти говорят суба ти е мноо готин и качествен , просто не го усилваи до краи аз съм със 150 по малкият модел и съм страшно доволен.И тези които са се исказали до тук гаранция че повечето не само че не са чували въпростният бас а не са го и виждали даже.

rapona, ако не бъркам, ти беше човека, който в един друг форум сподели, че почти не е слушал други системи, освен наличните в Техно* магазините. Не мислиш ли, че е някак нередно да даваш смели оценки на другите участници в такъв случай?
Това че субуфера ти харесва е чудесно, но това в никой случай не го прави добър избор, има десетки по-добри решения от него!

kando

• Гост
« Отговор #22 -: Март 17, 2010, 19:18:50 pm »
Здравей не слушаи какво ти говорят суба ти е мноо готин и качествен ,
;D ;D ;D рапоне,ако хората земат да слушат теб Hi Fi индустрията,ще се затрие!!!освен тази в китай  :D :D

п.п.нема по-правилно решение от това да се обикаля и слуша - особенно щом ти го препоръчват по-запознати със тематиката хора  ;) ,но и да знаеш,че това (прослушването на висок клас системи или в случая събуфери) си има и своите голееееееееми недостатъци .......................... относно банковата ти сметка   :D

rapona

• Гост
« Отговор #23 -: Март 17, 2010, 19:50:02 pm »
Естествено никои не претендира че въпростният суб е хаи клас но и цената не му е като на такъв, за парите си е направен добре и добре свири.Опонирах на предните изказвания защото оставихте човека с впечатлението че едвали не си е взел най големият боклук на света.И като казах че нямам много практика в прослушването не значи че воабще нямам такава.От известно време ходя по гостита и по специализираните магазини и да ви кажа че в този ценови клас няма почти никаква разлика между сходните по клас компоненти .За старата слава не съм съгласен защото както споменах лошите отзиви са предимно да не кажа само в България, но както винаги Българите сме голяма работа , а това което по което си вадим преценката е от хорското мнение без да сме имали лични впечатления.И пак повтарям най вероятно напълно по Български повечето от хората коиито са пуснали коментарите нямат никакъв досег до обсъжданият продукт. И като се обявява нещо като не добро се посочват вариянтите за по добър избор разбира се за  сходни цени на даденият продукт а също и недостатъците които според вас има обсъжданият компонент. С това си изказване не искам да засегна никои а просто да обмислим за какво пишем за да не объркваме хората които се нуждаят от съвет.  ;) ??? ::)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #24 -: Март 17, 2010, 20:10:28 pm »
Веднага ще ти дам алтернатива, Посочения суб струва около 1000 лв. За 150 лв отгоре, човек си взима REL T2, който е в пъти по-добър бас за цената си. А ако човек е склонен да даде 1300-1400 лв си взима REL T1, който е един от най-добрите басове в този бюджет въобще!

Та въпроса е да се пита преди да се купува, а не човек след като си купи разни неща ... да се сърди, че другите не ги харесват!

И пак повтарям, не съди за нивото на другите по собствената си липса на опит!

kando

• Гост
« Отговор #25 -: Март 17, 2010, 20:56:00 pm »
а просто да обмислим за какво пишем за да не объркваме хората които се нуждаят от съвет.  ;) ??? ::)
рапонски е те тука си стопроцентово прав,а нуждата в случая е да не притесняваме толкова комшийте - че то и азе да имах такива комшии не бих искал да ги притеснявам .... е те такива комшии ми дай на мене,от сой  ;D

Мисълта,която имаха в предвид пишещите тука,е че за да достигне Венци нужното удоволствие е можело да се обърне повечко внимание на избираните компоненти,защото не всичко е думкане т.е.и със по-малко трясък може да се постигне желаната екзалтация .... но уви аз подозирам,че Венци дори да се сдобие със най хай супер дупер системата пак ще навива копчето докато не паднат бисквитките  :D :D т.е.той е в много затруднено положение,явно това е част от неговия екстаз,в което нема нищо  лошо (е освен за комшийте) всеки си има неговата тръпка.

Е според скромния ми опит,абсолютната нула за шум при съседите е невъзможна в случая,но би трябвало/може наистина да се направи нещо по въпроса,поне да се понамали тази дандания  ;D - та нека всеки каквото знае да го сподели,а пък той да си прави сметката .............. макар че и аз при дадения бюджет тази система неговата направо я фърлям през прозореца,па после че му мисла за акустиката.

Crossblade

• Гост
« Отговор #26 -: Март 18, 2010, 00:07:31 am »
..... макар че и аз при дадения бюджет тази система неговата направо я фърлям през прозореца...

Няма нужда от такива изказвания.

На Венци проблема не му е в марката и класа на техниката, а в (слушателската) култура.  Темата му е как да го чуват по-малко съседите, не колко качествени са колоните му.

kando

• Гост
« Отговор #27 -: Март 18, 2010, 20:24:07 pm »

Ако Венци си е помислил,че съм искал да прозвуча така негативно и язвително,нека ме извини - наистина не е било това цел ....... просто му се подкефих за бисквитките,щото имам един познат който нема стъклария по секцията вече  ;D и се досещам за неговия кеф и така ми доде да се изкажа.А и в поста ми ясно съм изказал мнение,че важно е именно неговото искане и питане - та нема нужда да ми го натяквате,нали.

.... и те така

Пиши културно, леко или силно нецензурни изрази никак не са желателни!
Кратка извадка от правилата на форума:
"4. Некултурно държание и нецензурен език се санкционират."

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #28 -: Март 19, 2010, 19:05:27 pm »
kando, Crossblade е напълно прав. Такъв род изказвания не са от полза за никого. Това че системата не е по твоя, моя, или нечий друг вкус съвсем не значи че тя за нищо не става, или пък че е най-лошия вариант. Напротив! Въпреки че аз не бих подбрал тези компоненти в този бюджет ... съм убеден, че Венци харесва системата си (което е най-важното) и тя му носи удоволствие.
Със сигурност има и по-добри решения като компоненти ... но всеки е тръгнал от някъде ... и почти всеки е тръгнал с не най-доброто решение.

Та нека за в бъдеще не бъдем толко ненужно крайни, и се опитваме да се придържаме към темата.

Дискусиите за шпайковете и стойките са преместени в нова тема в подходящия раздел  :)

Atlant

• Гост
« Отговор #29 -: Април 30, 2010, 01:20:37 am »
Я да се върнем на темата :)
Макар, че като гледам колегата е пуснал вече обява в продава :D

А иначе за да не го чуват съседите, всички знаем че има 2 варианта:
1. Да намали баса
2. Да намали волумето...