Автор Тема: Помощ при избор на система и нейното разполагане  (Прочетена 25921 пъти)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Помощ при избор на система и нейното разполагане
« Отговор #15 -: Октомври 21, 2010, 13:05:44 pm »
Тези системки не са толкова по-евтини, а не са нищо особено като звук.

При тях плюсовете са компактност и дизайн.

Ето ти варианти за екрани:

Ръчен
Lumene Capitol Premium
http://www.lumene-screens.com/en/model/38_Capitol-Premium.html
модел - 200C - 92" - 508 лв.

Моторизиран с дистанционно
Lumene Embassy II
http://www.lumene-screens.com/en/model/32_Embassy-2.html
модел - 200C - 92" - 780 лв.

Crossblade

• Гост
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2010, 15:08:03 pm »
 :)

Използвах картинката на lazarus да нацвъкам моята идея. Не мога да се ориентирам мястото за вратата към терасата дали може да побере колона и да се минава ... Ако не може - дивана да е там, където сега е секцията.

Суб-a трябва да се намести на подходящо място в стаята спрямо звука му. На картинката просто съм го сложил.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #17 -: Октомври 21, 2010, 15:16:31 pm »
Crossblade по начина, по който си разположил нещата, предните колони и баса запушват и двете врати!
Поразгледай предишните схеми... отделно няма как да се сложи телевизора там - поради липса на място за мебел и т.н. Да не говорим, че поставянето на фотьойлите зад дивана ... при положение че са на едно ниво, не би било много смислена постъпка!

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
Re:Помощ при избор на система и нейното разпо
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2010, 16:10:48 pm »
Много е хубава идеята на човека - браво за опита да ми направиш моя собствена кино стая, но ще ме изхвърлят от вкъщи. То ако е за това - аз ги гледах по нета разни хора какво правят - ще я опаковам стаята с изолация, по-големи екрани, по-мощни системи и отиваме на ехее - 1/2 от ремонта на целия апартамент. Може би не споменах, но ще издънваме целия апартамент - 4 стаи, 25кв.м. дограма, баня, цялата ел. инст., паркети и мебели.. сещайте се за какво иде реч.
А като цяло евентуално бях запланувал един нов ТВ 50" някъде. За жалост се зачетох тук и стана страшно, затова сега откъде каквото мога ще дръпна като бюджет, но трябва да сме реалисти все пак  ;D

А относно екраните Лазаре, почти съм убеден, че екрана трябва да е моторизиран. Вижте все пак дали са ми верни сметките, защото ги правя по този калкулатор:
http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD20-projection-calculator-pro.htm

Дали правилно съм разбрал, че частта от екрана в/у която прожектира проектора е бяла, а гърба му е черен? Тук някъде се зачетох за някакви екрани, дето са тъмно сиви или черни направо -Black diamond... са те са по $2500, но принципно дали някъде нещо..  ::)
Ако успея да се събера в тоя размер ще е идеално - но моля проверете ми сметките, защото като си играя със зуума в калкулатора и стават странни неща.

А тези пичове гледам имат 3 серии екрана - това им е средната ли? питам просто, за да видим цена/качество.

Мммм, сега видях, че има възможност самият екран да е окачен - смисъл да не е закован на тавана, ами да виси на примерно - 30-40см от тавана. Така поне няма да се притеснявам, че от дивана трябва да си чекна врата да гледам нагоре.. обаче пък това води до нови въпроси - на колко трябва да е закачен проектора от тавана? В момента височината е 2.85м.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #19 -: Октомври 21, 2010, 16:15:24 pm »
Нанко, проблема е, че автора иска да ползва стаята и за хол. Иначе добре си го измислил :)

pnikolov, правилно си се ориентирал от къде се смятат нещата за проектора.
Наистина има и екрани, различни от белите. Имат и други характеристики. Всичко се преценява според типа проектор и помещението.
Тези тъмните са ако искаш да гледаш на по-светло и наистина са много скъпи.

Crossblade

• Гост
« Отговор #20 -: Октомври 21, 2010, 16:23:02 pm »
Не бях разбрал, че има врата вляво от прозореца. Не съм много ориентиран тези двете къде точно се падат и колко място ще заемат като се отворят. Ако с дърпане на колоните 1 метър напред няма проблем - бих избрал този вариант.
Съба казах, че е сложен примерно. А два реда кино е доста по-маниашко отколкото някой да е на майната си. Все пак нали за това наливаме едни пари в техника.

Ето вариант 2, който обясних.

Румене, знаеш че аз от модерно подреждане на разбирам.  ;D :-X

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #21 -: Октомври 21, 2010, 16:29:09 pm »

Мммм, сега видях, че има възможност самият екран да е окачен - смисъл да не е закован на тавана, ами да виси на примерно - 30-40см от тавана. Така поне няма да се притеснявам, че от дивана трябва да си чекна врата да гледам нагоре.. обаче пък това води до нови въпроси - на колко трябва да е закачен проектора от тавана? В момента височината е 2.85м.

Никак не е нужно да си чекнеш врата - моторизираните екрани са предвидени да слизат по-надолу от зрителния размер на самия екран - виж примерна снимка

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #22 -: Октомври 21, 2010, 16:32:26 pm »
Тазо идея със смяната на местата може и да се получи.
Чакай да я разиграя и аз. Пък и да махна бас от средата на стаяа, че ще го изхвърлят човека от тях. :)

Crossblade

• Гост
« Отговор #23 -: Октомври 21, 2010, 20:34:05 pm »
Сложих го там, за да стане ясно, че не давам примерно място за него. Според мен не е правилно в една толкова празна стая, в която има много възможности за него, да го разполагаме "според дизайна". Все пак това е колоната, която се влияе най-много от разположението си в стаята.

п.п. много готино ги рисуваш, искам и аз да можех така  :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #24 -: Октомври 21, 2010, 22:44:45 pm »
Нанко, ти си младо момче още. За наше съжаление много неща се случват според "дизайна". Свиквай от сега и си намери къде да подариш цялата си техника, че стаята ти едва ли би просъществувала и няколко дена след първата брачна нощ. ;)

Неактивен pnikolov

« Отговор #25 -: Октомври 22, 2010, 22:39:50 pm »
Днес ходих да послушам малко колони и мога да кажа, че съм се спрял на Монитор аудио. Едно на ръка, че мразя французите, второ, че Фокъл чорус, които много исках да чуя се оказа прекалено перфектни за мен. Както и човека в магазина се изрази - те са супер изчистени, направени са повече за класика, джаз и от тоя сорт (средните и високите са им уникални) - на мен мониторите ми допаднаха повече - по-меки са, по звучни някак (по лигави даже - но с моя музикален слух са ми екстра).
Относно събуфера тествахме веднъж с оригиналния на монитор аудио и после Рел 2 мисля. Определено Рел-а се усеща по-твърд - по-добре е според мен.

Друго, което ми обясняваха е че не е хубаво да се мешат отделни серии, еле пък марки в изграждането на системата. Та като почнеш на една серия - си я държиш нея.. Вие какво ще кажете?
Последното което е - незнам дали беше въображение или действителност, но системата, която тествах беше монитор аудио - бронзова серия с предни букшелф колони. Накрая пуснахме бронзовата серия пак на монитор обаче стоящи - Monitor Audio Bronze BX 5 - почти съм убеден, че имаше огромна разлика.. някак по-голяма дълбочина ми се стори. Пуснахме и Monitor Audio Bronze BR6 - направо нямаше разлика - усилвателя бил слаб - ок, съгласен съм, но това,което аз можах да усетя е че няма голяма разлика в дълбочина и т.н. на звучене. Проблем се явява разполагането им в стаята - която както виждате е дооста малка и ако взема и да ги хвърля на пода... Обаче в магазина си играем, тестваме, това - онова, но като цяло сме дигали мощността до 1/3 от възможностите на ресивъра. А аз вкъщи кога ще тръгна да го слушам на повече... Мнение някакв ода споделите?

Тествахме стерео и 5.1 режим - определено мога да кажа, че при стереото стаята ми стои празна.. На 5.1 просто звука е плътен, идва отвсякъде. Поне 60-80% има подобрение според мен - незнам за вас, но за мен стерео система е празна  :-\ Което не е добре за мен де. И оттук идва и другия ми въпрос или питане - трябва ли задните колони да са за съраунд или трябва да си ги взема букшелф. Идеята е че, аз ще ги насоча странично към ушите - отзад имам стена. Тез съраунд колони, като Monitor Audio Bronze BXFX са направени така, че да разпръскват звука странично от слушателя - т.е. да запълнят стаята и чак отзад да има човек едни букшелф, които да му запълват фоновата картина. Т.е. според мен мога да сложа съраунд, но при 7.1 система, която засега няма да изпълнявам - не че не искам, ами няма място (за парите ще видим  8) )

vortexx

• Гост
« Отговор #26 -: Октомври 23, 2010, 00:04:50 am »
Колега, аз съм с Monitor Audio BX5 и съм супер доволен. За мен това е добър избор.

Неактивен pnikolov

« Отговор #27 -: Октомври 23, 2010, 00:09:04 am »
кажи другата част от системата каква ти е? дай малко повече инфо, че сега ме тресе идиотията .. после само ще връткаме музиката  ;D :D

vortexx

• Гост
« Отговор #28 -: Октомври 23, 2010, 00:12:16 am »
Виж в раздела "Моята система". Темата е "Изграждане на стерео система". Там има и снимки...

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #29 -: Октомври 23, 2010, 01:13:34 am »
Може да е малко извън темата но ще попитам защото pnikolov ги е тествал и двета модела.
Каква е разликата межу BX и BR серията. В саита намирам само BX. Във вашия магазин ги има и двете. Преди година когато си търсих колоно слушах само BX.
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500