Такаа,направихме с колегата Димитър Генчев едно бързо сравнение,което беше достатъчно да се установят някой аспекти,но съвсем не беше достатъчно.
1.И двата суба са с 10" говорител,но ВК е в 17литров затворен обем,а Велодайн е сигурно към 50 литра и е с преден бас рефлекс.ВК с насочен надолу говорител и съответно Велодайна с насочен напред.13.5кг към 24кг съотношение.
2.Коренно различен звук - ВК по-стегнат и твърд ,CHT-Q10 по-обемен и по-лесно пълнещ стаята.
3.CHT-Q10 е с по-нисък бас,ВК е може би по -акуратен (не стигна времето за много сравнения ,плюс възникнал технически проблем) При пускане на 20 и 25хц двата свириха еднакво тихо.При 31Хц CHT-Q беше вече по-силен.
4.ВК усилен на 50% е силен ,колкото CHT-Q10 усилен на 25-30% .
5.Забравихме да ги снимаме един до друг ,но разликата в размера е на око около 2.5 пъти.
6.BK Gemini излиза 580 с доставката,ръчна изработка,произведен в Англия. CHT-Q10 е 1050 лв(не се сетих да питам Митко къде е произведен)
7.За филми CHT-Q10 определено води поради това ,че слиза по-ниско(една сцена ВК не я отрази много откъм бас,докато при CHT-Q10 се чуха ниски звуци),за музика не успяхме да установим(поне аз) ,но ако сега трябва да си купя 2 букшелф колони + суб за определен бюджет бих добавил разликата м/у двата в колони,не в суб.Много зависи и от музиката - CHT-Q10 има повече мощ да разтресе блока.Малкия ВК също има зъбки.
8.Митко каза,че е очарован от ВК и според него за парите си е много добре.
9.Аз съм станал от типа,че винаги очаквам повече и все още не мога да му се зарадвам изцяло ,а жена ми не би понесла CHT-Q10 вкъщи (заради размера) ,а аз не бих се стърпял да го надувам
Митак,ако се сещаш още нещо или някоя твоя гледна точка - пиши.
Ще пусна снимки на моя в следващия пост.