Автор Тема: Ето я и моята система - p01s0n  (Прочетена 85395 пъти)

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
Re:Ето я и моята система - p01s0n
« Отговор #75 -: Май 21, 2011, 19:15:14 pm »
Напротив за Rega DAC знам, че го хвалят доста, но не е само той...
Повече ме интересува, ако си взема предусилвател по какъв начин се свързва и с ресивъра, защото освен музика гледам и много филми и искам като реша да си привключвам от предусилвателя на ресивъра да не местя кабели....

rewri

• Гост
« Отговор #76 -: Май 21, 2011, 20:08:22 pm »
В твоя случай, имаш само един вариант.Вземи си пред с балансирани изходи,от там в балансираните на крайното стъпало.RCA на стъпалото ги връзваш към пре аут на ресивърът и гледаш спокойно и филми / многоканална музика.Ако вземеш ДАК,го включваш към преда.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #77 -: Май 21, 2011, 20:18:18 pm »
Отдавна е описано и във форума и в конкретна статия как се съчетават стерео система и система за домашно кино...и варианта определено не е този който rewri е посочил.

Неактивен p01s0n

« Отговор #78 -: Май 22, 2011, 17:31:12 pm »
Аз я четох тази статия няколко пъти вече и съм го направил по същия начин, но ми е интересно с друг предусилвател какво се случва и може ли да се свържи и с ресивъра и да си слушам стерео от другия предусилвател, а за филмите от ресивъра без да се налага да се сменят кабели? И ще има ли разлика в звученето, ако си взема друг предусилвател и не ползвам ресивъра или трябва да си взема само един ДАК? Не мога да разбера какъв е проблема, ако от ДАК за 1200 лв. сигнала отиде в ресивъра ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #79 -: Май 22, 2011, 18:59:01 pm »
Прочети я още няколко пъти, защото явно нищо не си разбрал.
Половината от въпросите, които задаваш имат отговор в статията. Ти НЕ си свързал системата си по описания начин!
На другата половина от въпросите ти е вече отговорено в предишната твоя тема:
Отзиви за Rotel RB-991 Power Amplifier

Неактивен p01s0n

« Отговор #80 -: Май 22, 2011, 19:24:25 pm »
Единственото което не ми е ясно са тези 2 изречения:

Остава да свържете предусилвателните изходи на рисивъра за предна лява и предна дясна колона … с подходящия вход на стерео усилвателя.

При различните производители този вход е с различно име (най-честоAV) и самата функция за работа като крайно стъпало се нарича по различен начин(AV passtrough; AV gain; Theater Mode и т.н. )

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #81 -: Май 22, 2011, 20:12:56 pm »
Не мога да разбера кое не ти е ясно в тези две твърдения?

Това, че за да може да се свърже по описания начин, усилвателя(или предусилвателя) трябва да поддържа такава функция и тя се нарича по различен начин при различните производители.

Или това, че ако усилвателя(предусилвателя) поддържа такъв тип връзване, то трябва да се осъществи на конкретен негов вход за да работи?

Неактивен p01s0n

« Отговор #82 -: Май 22, 2011, 20:17:05 pm »
Ми явно моя не поддържа, защото никъде не го виждам...

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #83 -: Май 22, 2011, 20:25:13 pm »
 ??? ??? ???
Понякога наистина имам чувството че не пишеш сериозно, а си правиш майтап...
Може би ако обръщаше внимание на нещата, които ти пишем от месеци, комуникацията щеше да е по-лесна.

Успех с бъдещите покупки и настройки   ;D

Неактивен p01s0n

« Отговор #84 -: Май 22, 2011, 20:34:33 pm »
хахаха
е какъв успех като не знам какво да купувам  :P
напълно сериозен съм до сега гледах усилвателя и ресивъра има си pre out и с него си свързах ротела, но никъде не видях това AV; AV passtrough; AV gain; Theater Mode и т.н.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #85 -: Май 22, 2011, 21:00:58 pm »
poison, още като спомена в другата си тема, че обмисляш покупката на Ротел ти беше казано от няколко човека, че техните интегрирани усилватели НЯМАТ такъв режим. Въпросното стъпало, което впоследствие купи НЯМА такъв режим. Това е причина, заради която не може да стане, това което искаш със наличната техника. Купуването на ДАК с нищо няма да спомогне за постигането на въпросната схема на свързване.
За да стане това, трябва да си купиш предусилвател със такъв режим и възможности на свързване.
Това може да е препоръчания в темата предусилвател на Rotel - RC-1580 - или друг модел на друга марка в този клас и с тази функционалност.
Дали ще добавиш и DAC тогава към вече работещата система е въпрос на избор.
Така няма да ти се налага да сменяваш кабели и ще имаш съвместно работещи стерео и съраунд системи.
По-ясно от това не мога да го обясня.

Неактивен p01s0n

« Отговор #86 -: Май 22, 2011, 21:37:04 pm »
Ееее това беше достатъчно изчерпателно за да те разбера :) мерси!
Започвам да търся вече и знам коя ще е следващата ми покупка.
И още един последен въпрос продават ли се в БГ rega dac и къде?
В сайта на kirov-high-end ме прехвърля към официалния сайт.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #87 -: Май 22, 2011, 22:26:46 pm »
Проблемът според мен е ,че четеш всички препоръки , но не вникваш в тях :) . Факт е , че ресивърите от нисък и среден клас имат чудесно кино звучене и посредствено стерео , посредсвеното стерео се дължи на факта , че сигнала минава през предусилвателя на ресивъра който е бъкан с разни процесори , чипове и други такива въз основа на който сигнала вече е доста променен . Нека сега да проследим логически какво смяташ да направиш , ще сложиш  хубав DAC (1000-2000лв.) , който ще пусне добър сигнал към ресивъра , ресивъра от своя страна ще промени този сигнал (защото предусилвателната му част е фраш с електроника която Е С ПОРЕДСТВЕНО СТЕРЕО ЗВУЧЕНЕ ) и ще отиде в доброто ти стъпало , което само усилва звука .И в крайна сметка в настоящата ситуация  и с един DAC и от 50 000 лв. ти ще имаш звука от твоята предусилвателна част . :) Дано си ме разбрал  :) .   

Неактивен p01s0n

« Отговор #88 -: Май 23, 2011, 01:15:42 am »
Дам Митак разбрах те :)
Вече търся предусилвател и видях, че този ROTEL RC-1580 в BMV.bg го няма наличен и се чудя дали ще стане и с ROTEL RC-1070 нямам никаква идея каква е разликата, но втория го има наличен и цената ме удовлетворява

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #89 -: Май 23, 2011, 09:53:43 am »
А този пред как ще го интегрираш в твоята ситема , мислил ли си за начина на свързване ?