Автор Тема: Здравейте, Моля за мнение за усилвател  (Прочетена 44759 пъти)

svetlo555

• Гост
Re:Здравейте, Моля за мнение за усилвател
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2011, 22:43:20 pm »
Съгласих се с Вас тотално .
Сега даите линк откъде може този ДАК да се купи ,моля

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2011, 22:59:19 pm »
Колега Svetlo555, като чета какво си писал, на моменти се чудя наистина ли се интересуваш от нещата, за които питаш или се бъзикаш ей така, за да видиш кой каква мъдрост ще роди.
Въпреки това ще ти отговоря сериозно... не на въпроса за дака, а по принцип.
Независимо с какъв бюджет разполагаш, обмисляй добре всяка следваща крачка, но по-важното - не чети, а слушай. На нашия пазар, за разлика от преди 3-4 години, вече има доста приличен избор на компоненти от нисък, среден, че и висок клас. Просто обикаляй, слушай и мисли... е, и действай.
За да не ставам голословен - подкрепям с две ръце ъпгрейда на източника. Братята англичани са го казали отдавна - source first (т.е. източника пръв:). Качествен усилвател усилва крив сигнал качествено - т.е. той си остава крив, затова му казват усилвател, а не изправител.
Успех във всички начинания.

П.П.:
За цената на компа такава система можеш да сглобиш само:)
you're nobody without a naim

svetlo555

• Гост
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2011, 23:09:29 pm »
Не мога да разбера защо да се бъзикам .
Това че човек не разбира от всичко ,прави ли го по прост????
Просто в тази сфера не съм профи, исе уча ,защото съм маниак на качествен звук ,
Мноиго ми харесва и тепърва попивам знания ,защо да си правя ***** ,така и не разбрах ???
никой не се е родил учен .
Иначе за сериозното ти мнение ,го разбрах ,поръчвам си веднага дак http://www.tnt-audio.com/sorgenti/carat_usb_dac_e.html   ,този ми препоръчват 430 лева бил

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2011, 23:17:34 pm »
p100ynov, просто ми е кеф да чета коментарите ти. Вече няколко пъти пишеш неща, които съм имал намерение да напиша, но ти го правиш с по-добро чувство за хумор и ми вдигаш настроението с 5 пункта. Но и аз напоследък си мисля, че много хора си правят майтап с форума, защото няма как да си маняк на тема звук, а да не си слушал и да не знаеш елементарни неща, просто е смешно. :)

svetlo555

• Гост
« Отговор #19 -: Февруари 14, 2011, 23:26:54 pm »
Диян неделчев ,Ако преча ,мога да не влизам повече във форума ?

hgi

• Гост
« Отговор #20 -: Февруари 14, 2011, 23:29:37 pm »
Форумите са по-скоро за да си помагат хората, а не да се правят на печени  ;)

За съжаление не мисля, че съм достатъчно навътре за да давам конкретни препоръки за DAC.

Неактивен p100ynov

« Отговор #21 -: Февруари 14, 2011, 23:33:29 pm »
На Диан благодаря за хубавите думи! За него и за всички останали обещавам да давам занапред 110% (минимум) от възможностите си и.... петилетката за три години:)

Сега сериозно - пак за теб, Svetlo555.
Колкото и пари да имаш, не трябва да ги хвърляш на вятъра. Казал ти някой за този DAC и хайде, купуваме го. Прочети малко специализирани издания, но по-важното - послушай. Няма маниашки и неманиашки DAC-ове, има просто различни. Някои вносители на техника дабе биха ти дали това, което продават, да го чуеш вкъщи. Вземи, чуй, пък реши.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #22 -: Февруари 14, 2011, 23:35:19 pm »
Диян неделчев ,Ако преча ,мога да не влизам повече във форума ?
Не виждам защо се засягаш. Помощ получаваш както виждаш. От теб се иска да обмислиш предложенията.

svetlo555

• Гост
« Отговор #23 -: Февруари 15, 2011, 10:17:58 am »

Колкото и пари да имаш, не трябва да ги хвърляш на вятъра. Казал ти някой за този DAC и хайде, купуваме го. Прочети малко специализирани издания, но по-важното - послушай. Няма маниашки и неманиашки DAC-ове, има просто различни. Някои вносители на техника дабе биха ти дали това, което продават, да го чуеш вкъщи. Вземи, чуй, пък реши.
Защо някой ?Все пак това е реномиран форум и доколкото виждам сте професионалисти в това което правите.А и има логика в това което казвате .Защо не веднага да купя това което ми предлагата .В крайна сметка затова ви пиша .Купувам на първо време ДАК , по добри кабели и слушам .
Ако има значително подобрение си оставам така .Ако нямам ,минавам към по -скъп усилвател,
ПРавилно ли мисля ? Съгласен ли си ?

Неактивен p100ynov

« Отговор #24 -: Февруари 15, 2011, 10:24:52 am »
Човек, ти ще направиш каквото си решиш, не чакай моето съгласие, но това, което искам да ти кажа е, че от моя опит съвсем отговорно мога да ти заявя, че независимо от бюджета, просто нещата свирят различно. Не добре или зле, просто различно. Независимо дали страва дума за усилвател за 200, 2000 и 20000 лева. Просто трябва да разбереш дали това, което ще си купиш е твоят звук, това е:)
Успех!

svetlo555

• Гост
« Отговор #25 -: Февруари 15, 2011, 12:36:44 pm »
Човек , в БГ сме все още много зле .
Половината продукти ги няма ,а тези който ги има са разпръснати от единия магазин две бройки и в другия една .
И едва ли не трябва да обикаляш и молиш да ти ги пуснат .
Ако се лъжа ме поправете.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #26 -: Февруари 15, 2011, 13:05:24 pm »
Във всеки магазин ще ти пуснат каквото искаш.
Друг е въпроса на място дали можеш да оцениш достойнствата примерно на един DAC, вързан към изцяло различна система, в различно помещение, с други записи.
Не навсякъде може да се разбереш да ти дадат нещо да слушаш у вас няколко дни и тогава да прецениш дали ти допада.

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #27 -: Февруари 15, 2011, 16:33:37 pm »

svetlo555, източникът на звука са твоите записи, твоята музика. Дори оригинални CD-та, зле продуцирани и записани, си звучат зле. За съжаление има жанрове, изпълнители, албуми и студия, където това е редовно срещан проблем. Рипове на FLAC и APE от такива CD-та, дори и да са перфектно направени, няма как да звучат добре през каквито и DAC-ове, кабели и усилватели да бъдат прослушвани. По-скъпите компоненти само по-ясно и отчетливо пресъздават несъвършенствата на записа. Не случайно в западните форуми ти задават въпроса каква музика слушаш, защото това е от огромно значение. При мен нещата стоят така: зле звучащите CD-та са премахнати, изтеглени FLAC-ове и APE, които звучат зле биват изтривани моментално, ако ги намеря качествени добре, ако не, без тях. За сведение системата ми струваше хиляда лева, а лаптопа хиляда и четиристотин, нищо никъде не ми криви, звукът си е ОК. Както каза p100ynov, когато си с твоя звук и си щастлив, цената слабо те вълнува. С извинение ще цитирам пак от западни форуми, но там винаги вторият въпрос е каква ти е стаята, как е звукообработена и какво е разположението на озвучителните ти тела, което също е от огромно значение за звука. Ако се замислиш над тези въпроси и изпълниш, доколкото ти е възможно, определени изисквания със сигурност ще получиш качествен звук, който да те радва години напред.

svetlo555

• Гост
« Отговор #28 -: Февруари 15, 2011, 23:48:25 pm »

Този въпрос винаги мие бил много интересен .
Какво ги интересува какво слушам  ? И една система ако се направи да се слуша само класика например ,за какво ми е ,ще ми дойдат гости ще искат да чуят нещо друго и какво правиме ,опа тръц ли ?
Слушам класика ,джаз ,поп ,рап ,чил аут ,абсолютно всичко слушам .

Неактивен p100ynov

« Отговор #29 -: Февруари 16, 2011, 01:51:16 am »
Колега, въпросът с въпроса... не е толкова интересен, ако си малко по-....практикувал.
Не се правя на умен, просто ще се опитам да ти обясня:)
Както по-рано ти казах, различните марки имат различна философия, различен подход към нещата. Системите на една фирма звучат по-детайлно, системите на друга по-ритмично, системите на трета и четвърта звучат различно по техен си начин. Наистина като натрупаш малко повече опит в слушане, а не в четене, разбираш за какво става дума.
Да се върнем малко към въпроса:
В някои стилове по-важен е ритъма, в някои широчината и дълбочината на сцената, в някои детайла, в някои усещането за изпълнение на живо.....
Мисълта ми е - повече действай, отколкото питай:)