svetlo555, източникът на звука са твоите записи, твоята музика. Дори оригинални CD-та, зле продуцирани и записани, си звучат зле. За съжаление има жанрове, изпълнители, албуми и студия, където това е редовно срещан проблем. Рипове на FLAC и APE от такива CD-та, дори и да са перфектно направени, няма как да звучат добре през каквито и DAC-ове, кабели и усилватели да бъдат прослушвани. По-скъпите компоненти само по-ясно и отчетливо пресъздават несъвършенствата на записа. Не случайно в западните форуми ти задават въпроса каква музика слушаш, защото това е от огромно значение. При мен нещата стоят така: зле звучащите CD-та са премахнати, изтеглени FLAC-ове и APE, които звучат зле биват изтривани моментално, ако ги намеря качествени добре, ако не, без тях. За сведение системата ми струваше хиляда лева, а лаптопа хиляда и четиристотин, нищо никъде не ми криви, звукът си е ОК. Както каза p100ynov, когато си с твоя звук и си щастлив, цената слабо те вълнува. С извинение ще цитирам пак от западни форуми, но там винаги вторият въпрос е каква ти е стаята, как е звукообработена и какво е разположението на озвучителните ти тела, което също е от огромно значение за звука. Ако се замислиш над тези въпроси и изпълниш, доколкото ти е възможно, определени изисквания със сигурност ще получиш качествен звук, който да те радва години напред.