Ех, тъкмо бях решил да ти пиша нещо, колега Svetlo555, и ти си отговорил... и някак моят коментар щеше да е не точно на място... та се насочвам в друга посока.
Доста често казваш, че слушаш и вярваш, и си правиш изводи, ама аз вече не ти вярвам, защото продължаваш да си неориентиран, както преди време. Май си от София, а така и не прочетох от теб "днес слушах Над еди-кой-си, хареса ми еди-какво-си, не ми хареса друго-какво-си. Само четеш коментари, ревюта...
Слушащите братя харесват различен звук, разните аудио производители предлагат различен звук, но правилото за баланса на системата е не просто в основата на нещата, а в основата на основата. За това е ставало дума не просто многократно, а много повече:) Ти така и не каза за какво го търсиш този усилвател - за тези колони, или за след време за други, или след време бъдещият усилвател да сменяш...
Казваш само, че си ценител на добрия звук и не би пощадил средства... в някакви рамки. Поразходи се малко из магазините, послушай, послушай пак, и ще разбереш, че компоненти в рамките на 1000-2000 лева са далеч от "истината". Ясно е, че абсолютно такава не съществува, но все пак...
Определянето на бюджет е похвално, ако става дума за цяла система, но за определен компонент, без да е съгласуван с останалите е безмислено.
Ще се опитам да дам прост пример - един Трабант с двигател на Ферари ще стои по-зле на пътя от коя да е кола серийно производство с наполовина конски сили. Май се получи наистина "прост", ама той е четирикратен световен шампион все пак:)