Автор Тема: Здравейте, Моля за мнение за усилвател  (Прочетена 44772 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Здравейте, Моля за мнение за усилвател
« Отговор #45 -: Март 09, 2011, 11:42:40 am »
Какво те мотивира да се насочиш към продукт, който не се предлага у нас и няма никаква гаранционна поддръжка тук.
Отзивите са Roksan Kandy2 са добри, но в същия бюджет има доста други усилватели на същото или по-добро ниво.

svetlo555

• Гост
« Отговор #46 -: Март 09, 2011, 11:59:49 am »
Ето това първо .

From the power output of it, it is ok.  The RX1’s can be driven with a bit more power than that if you want to add a bit more.

Like I said, there are a wide range of amps to choose from.  Top of the pile (from our point of view) would be the following:  Cyrus 6 series or Roksan Kandy

I hope this helps, but don’t forget to arrange for an audition to see which one you prefer the sound of.

Best Regards

Но наистина слушам и вашето мнение .Като се замисля ,наистина го няма в БГ .Гаранцията ще е проблем .

drazmahala

• Гост
« Отговор #47 -: Март 09, 2011, 12:59:39 pm »
Какво те мотивира да се насочиш към продукт, който не се предлага у нас и няма никаква гаранционна поддръжка тук.
Отзивите са Roksan Kandy2 са добри, но в същия бюджет има доста други усилватели на същото или по-добро ниво.

Мисля си, че даже и тези, които продават с гаранции не могат да осигурят нормална сервизна поддръжка тук. Това е много сложен въпрос.Аз имах навремето проблем с официален,уж, сервиз за поддръжка на НАД. Не искам повече да стъпвам там.Не ми се мисли обаче и какво би станало ако ти се скапе скъпото Наимовско СД?!? Със сигурност го изпращат за "лечение" в чужбина. Така, че от тази гледна точка сервизно обслужване в БГ - няма.Ако има ме поправете ;)
Според мен единственото , което правят ако си в гаранция и продукта е купен тук е за тяхна сметка да го шипнат до производителя да го оправи.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #48 -: Март 09, 2011, 13:04:13 pm »
drazmahala не си прав, не си запознат със ситуацията отвътре и не е много добра идея да се правят такива заключения :)

svetlo555

• Гост
« Отговор #49 -: Март 09, 2011, 13:26:03 pm »
Искам да взема нещо наистина добро .Не ме интересува цената или произхода му .

svetlo555

• Гост
« Отговор #50 -: Март 09, 2011, 14:17:27 pm »
Разбира се ,веднага конкретизирам .
имайки предвид ,че колоните са ми 970 лева .
Бих дал до 2000 ,2 и нещо за усилвател към тях .
Това не значи ,че не бих взел роксан канди ,или нещо друго по ефтино .
Просто искам да е нещо ,за което да не съжелявам после .
Познавайки себе си , стремящ се непрекъснато към най-доброто ,бих дал пари за нещо което си струва .
Не за нещо ,което струва 100 долара ,и поради реклама струва вече 1000 долара .
Бих дал парите си за нещо качествено .Поради това ,че не разбирам в тази тема ,се допитвам .

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #51 -: Март 09, 2011, 15:08:45 pm »
Аз на ревюта не вярвам. В този форум попаднах случайно от реклама в Фейсбук. Прочетох го целия, вкл. частта за телевизори и дом. кино, към която нямам интерес. Научих много неща и си отговорих на много въпроси. Видях, че хората са много интелигентни, професионалисти с голям опит, внимателни и отговарят коректно на всички. В други форуми не участвам, но съм чел и мога да кажа, че това е най-добрия български форум с такава тематика и може да му се има доверие. Така че, послушай ги, мнението им си тежи на мястото. По-добре в София да чуеш, видиш и пипнеш това, което си избрал, наживо. Ходил съм на някои места там и въпреки че не съм купувал, хората са ми пускали всякакви компоненти и са ми обяснявали по 2-3 часа. Отношението е много добро и професионално.  :)

svetlo555

• Гост
« Отговор #52 -: Март 09, 2011, 17:22:05 pm »
Благодаря ти за предложенията .
Погледнах ги .Този АВИ Лаборатори усилвателя ми харесва .
В сайта на ибеи ,пак чисто нов струва 1000 лири .
Мисълта ми е ,следната .Не толкова за парите ,колкото дотолкова ,че не разбирам .
Дали усилвател от 2004 -а година като този Ави ,е толкова добър колкото друг усилвател от 2010 година например ,за същата стойност ???
Дали при усилвателите има нещо такова като колите .Но новата кола е по -хубава.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #53 -: Март 09, 2011, 17:25:28 pm »
Не е проблем, че модела на усилвателя е от 2004г.
Въпроса е, че според мен никак не е смислено да се дават такива пари за усилавтел за твоите колони, особено пък в твоите условия.
Но това вече го обсъждахме неведнъж.

svetlo555

• Гост
« Отговор #54 -: Март 09, 2011, 17:35:19 pm »
Вижте какво ,разберете ме правилно .
Малко съм объркан ,защо тогава от сайта ми натякват за роксан канди ,и там някакаъв си друг беше аркус 6-а серия май беше .
НА мене на дизайн наи -ми харесва креек ево то и наим 5и ,
Идва следващият момент ако взимам креек ево то ,е излязъл втори модел ,бих взел по новият .
Наим 5 и пък бил върха .Не съм бил за него и какво от това .Какво ще стане ако го взема него .Нали няма да е зле ?

drazmahala

• Гост
« Отговор #55 -: Март 09, 2011, 18:41:17 pm »
svetlo555

Ходи и слушай бе човече.Като имаш бюджет поне половината от ребуса си го решил. ;)Сега поне се прадлагат доста неща на пазара и модели от този клас има доста.По - лошо става като питаш, защото всеки е много субективен в преценката си за добър звук и не винаги съветите по форумите могат да ти бъдат полезни.

drazmahala - определено не си прав!

Сигурно ;D и Rudra ме натири :), ама аз държа да разбера каква е логистиката на продаваните стоки.Разбирам, че има, но понеже знам какво се случва със сервизното обслужване в други сфери затова питам за тази.При този спихнат HI FI пазар надали процъфтява и сервизната дейност.

svetlo555

• Гост
« Отговор #56 -: Март 10, 2011, 23:43:03 pm »
Хора ,защо замълчахте .
Роксан кенди или Ави -то ?
Кажете нещо де )

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #57 -: Март 10, 2011, 23:56:51 pm »
Казахме ти вече доста неща... доста пъти...
Roksan Kandy K2 не се предлага в България и няма гаранционна поддръжка.
AVI усилвателя е безмислено скъп за твоите колони, особено по начина, по който са разположени... и сигнала който им се подава.
AVI е много приятен усилвател, но за парите които струва, можеш да си купиш чудесен за твоите колони и условия усилвател + DAC

Всеки път говорим как баланса е най-важното нещо в една система... защо го говорим, ако никой не обръща внимание?

Дадени ти бяха не едно и две предложения ... темата е вече 5 страници... да говорим едно и също нещо по сто пъти е безмислено.

Успех!

svetlo555

• Гост
« Отговор #58 -: Март 11, 2011, 01:03:11 am »
Въобще не ми се обижай .
Просто всеки си хвали неговата стока ,и ми е малко трудничко .
Както аз съм професионалист в свойта си сфера ,така и Вие във вашата .
Относно разположението ,трябва да са по отдалечени една от друга колните ? Правилно ли съм разбрал .
В такъв случай ще сменям стаята с друга и ще купувам стойки за тях .
Обръщам внимание на всичко което ми пишете .
Така ,че Ви слушам с двете си уши .Не мога от едно мнение на един човек ,да си съставя правилно представа .
А и мисля ,че е хубаво ,че темата е 5 страница ,ако е в разрез с правилата на форума ,то нека бъда извинен .

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #59 -: Март 11, 2011, 01:24:48 am »
Ех, тъкмо бях решил да ти пиша нещо, колега Svetlo555, и ти си отговорил... и някак моят коментар щеше да е не точно на място... та се насочвам в друга посока.
Доста често казваш, че слушаш и вярваш, и си правиш изводи, ама аз вече не ти вярвам, защото продължаваш да си неориентиран, както преди време. Май си от София, а така и не прочетох от теб "днес слушах Над еди-кой-си, хареса ми еди-какво-си, не ми хареса друго-какво-си. Само четеш коментари, ревюта...
Слушащите братя харесват различен звук, разните аудио производители предлагат различен звук, но правилото за баланса на системата е не просто в основата на нещата, а в основата на основата. За това е ставало дума не просто многократно, а много повече:) Ти така и не каза за какво го търсиш този усилвател - за тези колони, или за след време за други, или след време бъдещият усилвател да сменяш...
Казваш само, че си ценител на добрия звук и не би пощадил средства... в някакви рамки. Поразходи се малко из магазините, послушай, послушай пак, и ще разбереш, че компоненти в рамките на 1000-2000 лева са далеч от "истината". Ясно е, че абсолютно такава не съществува, но все пак...
Определянето на бюджет е похвално, ако става дума за цяла система, но за определен компонент, без да е съгласуван с останалите е безмислено.
Ще се опитам да дам прост пример - един Трабант с двигател на Ферари ще стои по-зле на пътя от коя да е кола серийно производство с наполовина конски сили. Май се получи наистина "прост", ама той е четирикратен световен шампион все пак:)
you're nobody without a naim