Здравейте!
След като преди почти две години разпродадох системата си, а животът реши сериозно да разклати лодката ми, сега бидейки вече в по-спокойни води реших отново да спретна стерео система.
Критериите при избора освен разбира се добрия звук, бяха още: базирано на файлове аудио, минимум боксове, минимум кабели, разнообразни опции на свързаност, управление през смартфон/таблет.
В края на краищата се спрях на Naim Uniti Atom + Focal Chorus 716 с кабели Chord Clearway. Още след първото свързване и включване звука ми се понрави много. И все повече и повече ми харесва. Имах малки притеснения звукът да не е "bright", както бях чел в някои форуми, но се оказа че не е. Също малко се притеснявах дали устройството ще захрани добре колоните (2х40W), но и тези притеснения се оказаха излишни. Системата свири превъзходно. За съжаление не мога да сравня с класическите усилватели на Naim, защото не съм ги слушал достатъчно, но чета отзиви, че си е типичния Naim звук в нова опаковка.
Атомът предлага доста добра свързаност - два оптични (на единия съм закачил ТВ-то, а към него - Apple TV), коаксиален и аналогов входове, предусилвателен изход, два USB порта (към единия съм включил SSD диск), както и разнообразна мрежова свързаност: Chromecast, AirPlay, Spotify, многобройни интернет радия, UPnP, Bluetooth с aptX HD кодек.
Устройството е с много добър дизайн. Дистанционното е много стилно и красиво, авръзката му с устройството е двустранна и не е необходимо насочване към него, май връзката е RF, ма не съм много сигурен. Аппът за смартфон и таблет е прилично функционален, но има какво да се желае.
Този път изглежда от Naim много са се постарали. Дори за опаковката - всичко излъчва висока класа.
Мнооого съм доволен