nicola_manchev, уви манталитета на българския продавач в огромен процент от случаите включва рекламиране на собствената стока чрез плюене на всичко останало. Това е наистина тъжна практика, но за съжаление е много разпространена у нас. За това и казах продавач, а не консултант...
Сега на въпроса - рисивърите на Yamaha имат собствен тембър и тип звучене, също както рисивърите на Denon, Onkyo, Pioneer и т.н. Според някой Yamaha звучат по-агресивно... според други пък Denon звучат твърде завалено

. Според мен нещата до голяма степен опират до вкус и напасване на компонентите. Мисля че и Denon, и Yamaha, и Onkyo, имат чудесни рисивъри в този и по-високи класове, и единствената причина да не препоръчваме Onkyo е абсурдно завишената им цена в България.
Да се заявява, че Yamaha свирили невярно и натрапчиво, докато Denon свирили чудесно, според мен е твърде несериозно. Най-малкото, може да ти направи впечатление че в повечето ревюта, Yamaha в този и по-високия бюджет, има максимални оценки за звук и функционалност.
Както вече стана дума, мисля че който и от споменатите рисивъри да вземеш, ще останеш доволен.
Що се отнася до субуферите и баса като цяло. Т1 е чудесен субуфер, слушал съм го многократно и съм го препоръчвал също толкова често.
Проблема е, че твоята стая е наистина малка! В такова помещение, според мен не би могъл да достигнеш потенциала на този или друг субуфер от подобен тип и клас. Да, Т1 може да се намалява но при такива условия, не виждам смисъл да вземеш по-скъпия модел, вместо да изчакаш новите модели на REL и да вземеш по-малък и достъпен, подходящ за твоето помещение субуфер.
Имай предвид, че басът е един от звуковите компоненти, който създава най-много проблеми в едно помещение и изисква най-сериозно внимание откъм разположение на компонентите. От тази гледна точка, мисля че е редно да подходиш с голямо внимание към избора на субуфер, за да не се окаже накрая, че си дал много пари, купил си чудесен субуфер, харесван и препоръчван от всички ... и накрая резултатът в помещението ти е повече от посредствен

.
Относно идеята ти за ВХ комплект без субуфер, както вече каза
drpetar, ако приемем че за слушане на музика ВХ2 може напълно да те задоволят и без допълителен бас, то при домашно кино, субуферът е ключов компонент, без значение големината на фронт колоните и това на какъв бас са способни те сами по себе си.
Успех!