Привет!
Системата ми претърпя още трансформации и често добавях нови компоненти, за това и се забавям със снимковия материал. Мисля скоро да покажа актуалната ми система.
А тя е именно следната:
Добавих пасивен филтър за тока с тороидален трансформатор захранващ цялата система, включително Naim усилвателят. Въпреки мненията на доста хора, че разклонители и филтри могат да влошат звученето на Naim, при този филтър резултатът е страхотен и аз виждам само подобрения в звученето. Останалата част от системата е следната:
Източник: Innuos Zen Mini Mk3 + Innuos LPSU
Цифров интерконект: Chord Signature (от онези по-старите червени версии на Signature с двойния кабел)
ДАК: Rega DAC-R с захранващ кабел Furutech
Аналогов интерконект: Chord Anthem Reference
Усилвател: Naim Supernait2
Колонни кабели: Chord Epic Twin 3m
ОТ: Monitor Audio Gold 200 5G
Като цяло съм доволен от системата, особено от колоните и усилвателя. Звученето е много приятно, рафинирано с добър детайл, стегнат и хубав бас, добро разделение на инструментите. Въпреки всичко мисля, че някоя част от системата я спъва (подозирам, че ДАК-ът), понеже на моменти има един елемент на замазване. Също очаквам да имам още по-голяма сцена и детайл и че усилвателят и колоните не разкриват пълния си потенциал. Струва ми се, че компонентите като ниво не са достатъчно добре балансирани. Много се колебая дали да сменя ДАК-а. Обмислях Chord Qutest, но не знам до колко ще е драстична разликата спрямо Rega-та. Бих взел и нещо, което е още по-висок клас от него, за да бъде и като бъдеща инвестиция за евентуални по-нататъшни ъпгрейди. Четох добри неща и за RME ADI-2 DAC, но не знам как би се представил спрямо Rega-та или пък Chord-a. Друг вариант е Naim DAC V1, но някъде четох, че Rega-та има по-голяма сцена, което не бих искал да жертвам. Бих се радвал на препоръки относно ДАК.
Между другото имах възможност да тествам кабели Chord Odyssey 2, които са 4 метра и ги сравних спрямо моите Epic Twin. Не знам дали е заради по-голямата дължина на кабела или самия кабел, но Odyssey имаха по-стегнат и контролиран бас и по-бистри среди и високи. Някак звученето е по-балансирано. Докато Epic Twin е с по-топло звучене, което на моменти ми идва притъпено спрямо Odyssey и прекалено топло и меко. Усещам, че цялостно Epic Twin предават по-голяма информация, за сметка на по-бумтящ и неконтролиран бас и притъпяване във вокалите и високите честоти. Някаква промяна по отношение на колонните ми кабели може също да се отрази добре на системата ми. И тук бих се радвал на някакви мнения.