Автор Тема: Избор на ресийвър  (Прочетена 15244 пъти)

gscakal

• Гост
Re:Избор на ресийвър
« Отговор #15 -: Юни 14, 2011, 23:08:40 pm »
ами YAMAHA RX-V567 ли е по-добрия избор или DENON AVR-1611 за качествен звук или най-добре да си купя  DENON AVR-1911,а както и трябва ли да си сменя колоните щом искам качествен звук този SONY, който имам не предлага ли качествен звук
вече не споменавам даже и форматите щом нямат значение,а ако тонклоните ми не стават какво бихте ми препоръчали

civica

• Гост
« Отговор #16 -: Юни 14, 2011, 23:18:23 pm »
Избора на тонколони  обикновено е по-сложен от избора на ресивър в случая ! Колко пари си готов да дадеш за комплект тонколони , горе-долу ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #17 -: Юни 14, 2011, 23:41:40 pm »
gscakal, мястото на въпроси за озвучителни тела е в раздела за озвучителни тела. Прочети досегашните теми, опитай се да формулираш изискванията си към звука, прецени бюджета си, добий реална представа за големината на помещението си... и тогава евентуално пусни тема с по-конкретни въпроси на подходящото място.

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
« Отговор #18 -: Юни 14, 2011, 23:43:30 pm »
gscakal хората искат да ти обяснят, че без смяна на сегашните си озвучителни тела няма смисъл и от покупката на ресивър. Нов ресивър с нови тонколони, а тези LOGITECH са предназначени за компютри което вече lazarus18 каза.
Наистина кажи какви пари си готов да отделиш за качествена музика и ще помогнем с каквото можем  ???
И вземи измери дължината на стените в стаята и с каква форма е стаята нормални прави ъгли и правоъгълна форма или нещо по сложно?
И в онлайн магазина има доста голям избор от там можеш да се ориентираш до някъде

gscakal

• Гост
« Отговор #19 -: Юни 15, 2011, 22:27:56 pm »
Аз като начинаещ прочетох в нета за DTS-HD Master Audio и Dolby TrueHD,че предлагат "наистина изумително звуково качество" и затова гледах ресийвъра да има тези технологии и като търсех видях такъв  за 650лева и въпроса ми беше дали с моите стари тонклони +този ресийвър ще имам "наистина изумително звуково качество", а след като ми отговорихте разбрах,че не само са важни тези технологии,но има значение за качеството на звука и качеството на компонентите и така колкото по-скъп е даден ресийвър толкова по-качествен звук издава,а дали знаех за това преди да ви питам -аз мислех,че цената е толкова висока предимно заради входовете,които имат тези ресийвъри.Затова и не съм гледал какво звуково качество търся щом ще имам "наистина изумително звуково качество".Утре или други ден ще измеря колко кв.м е стаята ми.
Тоест се надявах на ресийвър за 650лева + старите ми тонклони да ми дадат "наистина изумително звуково качество",затова и не съм отделил много пари за такава система.А за тонклоните не разбрах,защо не стават само заради това,че са стари ли незнам,но щом не му е мястото тука ще потърся другаде.
Щом съм готов с отговорите за въпросите на Rudra тогава ще пиша.