Аз като начинаещ прочетох в нета за DTS-HD Master Audio и Dolby TrueHD,че предлагат "наистина изумително звуково качество" и затова гледах ресийвъра да има тези технологии и като търсех видях такъв за 650лева и въпроса ми беше дали с моите стари тонклони +този ресийвър ще имам "наистина изумително звуково качество", а след като ми отговорихте разбрах,че не само са важни тези технологии,но има значение за качеството на звука и качеството на компонентите и така колкото по-скъп е даден ресийвър толкова по-качествен звук издава,а дали знаех за това преди да ви питам -аз мислех,че цената е толкова висока предимно заради входовете,които имат тези ресийвъри.Затова и не съм гледал какво звуково качество търся щом ще имам "наистина изумително звуково качество".Утре или други ден ще измеря колко кв.м е стаята ми.
Тоест се надявах на ресийвър за 650лева + старите ми тонклони да ми дадат "наистина изумително звуково качество",затова и не съм отделил много пари за такава система.А за тонклоните не разбрах,защо не стават само заради това,че са стари ли незнам,но щом не му е мястото тука ще потърся другаде.
Щом съм готов с отговорите за въпросите на Rudra тогава ще пиша.