Здравейте честита 2015 година на всички, живи и здрави !
Да ви се похваля от avguide ме изненадаха приятно, усилвателят ми е пристигнал по рано от предвиденото.
На 31 декември ми го доставиха към обяд и вчера над вечер го тествах, първи впечатления след пуснаке на музика имах чувството, че съм си купил нова система просто разликата в звука спрямо onkyo-то и Yamaha RX-A2040 e огромна в ползва на Yamaha-та разбира се.
Много чист натурален звук, не мога да го опиша удивен съм колко по добре ми звучи системата вмомента както в stereo така и в pure direct режим.
Калибровката на Yamaha (YPAO) мисля че е по добра от тази на Onkyo (Audyssey MultEQ XT32) за моята стая.
Баса на Yamaha e удивителен (голяма дълбочина и много плътен), нещата в кино решим са по добри, тествах Гравитация филма в който помна, че имах хриптене на субуфера, вмомента такова нещо няма и звучи в пъти по добре от преди, както писах в началото все едно имам друг субуфер !
Тествах и Atmos ефекта на Трансформърс като ползвам за целта високите фронтални колони, е страхотно е усвщането (още си играя с настройките като тествам как се чуват с малки колони над 40hz всички, и как звучи с фронтални големи,а другите малки като задавам на страничният съраунд 60Hz.
Определено си заслужава според мен Atmos ефекта и се надявам завбъдеще да има повече такива филми, но и както го ползвам вмомента с високите фронтални съм впечатлен и доволен.
Като финални думи мога да кажа, че усилвателят невероятно добър и не съжалявам изобщо от избора си, макар и на моменти да не бях сигурен, че ще получа нещо повече от Onkyo TX-NR818, но съм грешал разликата е огромна !