Автор Тема: Ето го и моето домашно кино - lilscrappy  (Прочетена 103859 пъти)

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
Re:Ето го и моето домашно кино - lilscrappy
« Отговор #45 -: Август 05, 2014, 12:14:10 pm »
Поздравления, изглежда внушително. Пробвал ли си вече някой филм на който тези front height канали ги има записани на отделни тракове. Само ефекти ли се чуват през тях?

Неактивен makrelov

• Публикации: 66
« Отговор #46 -: Август 05, 2014, 12:58:59 pm »
Здравей колега lilscrappy,

Зверско се получава системата. И си почти готов за новия Dolby Atmos звуков стандарт. Навярно си чул вече, че от есента някои настоящи, както и новите ресийвъри от висок клас ще получат ъпдейт и ще могат да възпроизвеждат този революционен нов звуков формат. Базиран е на object-based позициониране и звука вече се чува точно там, където режисьора иска в 360 градусова панорама. изискване към ресийвъра е да бъде 9.2 канален, за да се получи следната DOlby Atmos конфигурация: 5.2.4 или 7.2.2 Последните цифри в двете конфигурации означават броя на таванните говорители.
При Долби Атмос вече не говорим за канали на системата, т.е. броя на озвучителните тела единствено спомага позиционирането на звуците в пространството. В София има един кино комплекс, оборудван с тази система и който вече е посетил такава прожекция знае за какво става въпрос.

Та, пожелавам ти скоро да се ъпгрейднеш към Dolby Atmos - революцията в кино звука след представянето на кино формата Dolby Digital 5.1 през далечната 1992 година.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #47 -: Август 05, 2014, 13:10:28 pm »
Coppermine, не знам да има филми със записан такъв звук - с допълнителни "високи" канали. Обикновено ресийвъра ги запълва с някоя от DSP програмите си.

makrelov, не знам кое му е толкова революционното. Общо взето се напъват да измислят нещо ново.
В случая тази екстра ми се струва неприложима в домашни условия. Едно че малко хора биха си сложили колони по тавана, а и според мен е нужно по-високо помещение за целта.
Това си е за кино.

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
« Отговор #48 -: Август 05, 2014, 15:07:50 pm »
Благодаря на всички.
Coppermine
Всеки 7.1 звук е със ляв и десен заден съраунд, вече усилвателя си ги наглася да се чува звука и от високите колони, + това вмомента имам още три звукови режима от усилвателя които ми правят ако звука влиза 5.1 до 7.1 дори и ако е чиест да речем DTS-HD MA 7.1 пак мога да ги сменя с другите три режима и всеки си е самостоятелен, от единият мога да задам от setup на усилвателя баса само за високите колони да е low, medium или high, като цяло всичките режими са добри въпрос на вкус !
Иначе високите са ми на 40 hz колкото и стоящите колони следователно всичко над 40 hz се чува и от тях но има определени звукови ефекти къде са по изразени, като цяло трябва да си поиграя с настройките на hz, защото вмомента както ми ги е настроила автоматичната калибровка така съм ги оставил, още не съм гледал никакъв филм че нямам време първият който ще гледам е втората част на Капитан Америка.
makrelov
Този Dolby Atmos ако ще ме задължава да слагам колони на тавана ме губят като клиент и както каза lazarus18 си е за по големи апартаменти или отделно кино стая която да го позволява, а не за 18 квадрата като моята ;D

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
« Отговор #49 -: Август 05, 2014, 18:24:37 pm »
Явно филми няма за сега, но от конзолата трябва да излизат, аз съм забелязвал, че в някои игри PS3-ката ми пуска сигнал и за високите канали. Пише че е в PCM формат и има сигнал по всички канали които текущия ми рисивър поддържа (светват там всички възможни квадратчета на инпут сигнала), та може да пробваш с някоя игра. Геймплея на assassin's creed примерно е доста по як с 5.1, чуваш ги ако искат да ти влязат в гръб или говорят зад теб. При тебе може да ги чуваш както са по покривите :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #50 -: Декември 12, 2014, 16:27:28 pm »
Преместих публикациите за избор на рисивър в тази тема - Denon X4100 , Yamaha 2040, Marantz SR7009, Pioneer SC-LX58.
Предполагам всички ще се съгласите, че мястото за обсъждане и избор на кино рисивъри е в раздела за домашно кино.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #51 -: Януари 02, 2015, 11:52:34 am »
Здравейте честита 2015 година на всички, живи и здрави !
Да ви се похваля от avguide ме изненадаха приятно, усилвателят ми е пристигнал по рано от предвиденото.
На 31 декември ми го доставиха към обяд и вчера над вечер го тествах, първи впечатления след пуснаке на музика имах чувството, че съм си купил нова система просто разликата в звука спрямо onkyo-то и Yamaha RX-A2040 e огромна в ползва на Yamaha-та разбира се.
Много чист натурален звук, не мога да го опиша удивен съм колко по добре ми звучи системата вмомента както в stereo така и в pure direct режим.
Калибровката на Yamaha (YPAO) мисля че е по добра от тази на Onkyo (Audyssey MultEQ XT32) за моята стая.
Баса на Yamaha e удивителен (голяма дълбочина и много плътен), нещата в кино решим са по добри, тествах Гравитация филма в който помна, че имах хриптене на субуфера, вмомента такова нещо няма и звучи в пъти по добре от преди, както писах в началото все едно имам друг субуфер !
Тествах и Atmos ефекта на Трансформърс като ползвам за целта високите фронтални колони, е страхотно е усвщането (още си играя с настройките като тествам как се чуват с малки колони над 40hz всички, и как звучи с фронтални големи,а другите малки като задавам на страничният съраунд 60Hz.
Определено си заслужава според мен Atmos ефекта и се надявам завбъдеще да има повече такива филми, но и както го ползвам вмомента с високите фронтални съм впечатлен и доволен.
Като финални думи мога да кажа, че усилвателят невероятно добър и не съжалявам изобщо от избора си, макар и на моменти да не бях сигурен, че ще получа нещо повече от Onkyo TX-NR818, но съм грешал разликата е огромна !

Неактивен makrelov

• Публикации: 66
« Отговор #52 -: Януари 02, 2015, 12:30:43 pm »
Здравей колега,

Честита Нова година и на теб.

Хубав новогодишен подарък са ти направили от АВ Гайд. Аз лично не съм се и съмнявал, че качеството което ще получиш, ще е по-добро от Onkyo. Все пак 2040 е един от най-добрите ресийвъри в класа си за тази/миналата година. Радвам се, че си установил и предимствата на Атмос звука. Спомням си колко скептичен беше и как "ако те задължават да слагаш ОТ  на тавана, няма как да стане". Е, то хубавото си е хубаво, така че... Със здраве да си го ползваш, гледай всичките си филми с DSU и жега на комшиите.

ПС. Любопитно ми е да чуя как звучи точно твоята система, особено с RF-82 и RB-81 за фронт топ. Защото моята и твоята са много близки като изпълнение, с разликата, че аз в момента имам on-ceiling ОТ Tannoy VRi.

Ако имаш някакви въпроси по настройките и т.н. съм насреща.

Честито и наздраве.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #53 -: Януари 11, 2015, 00:19:25 am »
Здравейте бях казал че очаквам нов екран, преди два дена ми го доставиха Elite Wide Screen 138'' CineWhite gain 1.1, монтирах и фиксираният екран си е къде къде по добър вариянт, но предишният го взех тъй като беше предвидимо да се ползва и ТВ, вмомента нещата изглеждат по друго начин.
Поръчах си и една ролка филиз винил черен и останах много доволен направо се слива с рамката на екрана и тези дни ще поръчам още една за да запълня цялата стена на която е екрана, и като цяло черното е толкова добро че може да се ползва и да закрива излишното пространсто когато картината е 16:9.
Утре трябва да знам със сигурност да ли ще мога да правя отвор в стената, че нямам намерение така да останат нещата и по скоро трябва да ги запълня тези инчове а не само да ги гледам  ;D
Като пооправя малко нещата ще дам снимки да се види как е станало !

Неактивен dimi123

• Публикации: 184
« Отговор #54 -: Януари 11, 2015, 12:18:58 pm »
Браво! Честито!
Ще чакаме снимки.
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

vessk0

• Гост
« Отговор #55 -: Януари 12, 2015, 17:59:59 pm »
...

Каква са разликите в изображението между двата ти екрана, ако може по-подробно да опишеш.

Благодаря!

Неактивен lilscrappy

« Отговор #56 -: Януари 13, 2015, 09:13:18 am »
При мен нещата отидоха към лещи, оказа се че това е била единствената стена която е носеща в целият апартамент и било опасно да се парави такъв отвор.
Вмомента и долара е висок, очаквах да е 50 на 50 за отвора в стената, но явно е неизбежно и трябва да се закупи такава глезотия.
Искам да попитам някакви алтернативни лещи със същата функционалност има ли ?
Или да се хвърлям на CineVista lens не че съм тръгнал веднага да ги купувам.
Питах две фирми и никоя не ми предлага цена, и явно трябва да занимавам сестра ми която е в Америка да ги купи, после пък сигурно трябва да чакам да ми ги прати по човек, дълга и широка става за съжаление.

vessk0
Само веднъж дадох на пауза, но чесно да ти кажа не видях голяма разлика, но вече като пуснах дадени сцени се вижда как е по мазна картина така да го кажа и по детайлна екрана си е супер, доволен съм от качеството, сигурен съм че има и по добри решения но там и цената става друга !

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
Re:Ето го и моето домашно кино -
« Отговор #57 -: Януари 13, 2015, 11:09:09 am »
 lilscrappy,първо със здраве да си го ползваш новия екран.Исках да питам от коя точно серия на елит е екрана.Аз също се замислям за подмяна на екрана и се заглеждам в един 125"   2.35:1 формат от lunette серията / тези извитите /.И още нещо -от български доставчик ли поръчваш щото аз моя екран преди година пазарувах от местен доставчик и дойде на прилична цена.
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #58 -: Януари 13, 2015, 11:33:35 am »
Екрана е ezFrame серия, да от бг фирма се поръча и цената беше добра.

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #59 -: Януари 13, 2015, 12:33:09 pm »
138"-този размер го имат само широкоекранните 2.35:1 .Затова попитах ,а сериите в които има екрани с този размер са Sable Frame и Lunette.И още нещо-анаморфните лещи са скъпичко решение но пък ще имаш пълната резолюция.Така че погледни го от хубавата страна. :)
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.