Автор Тема: Ето го и моето домашно кино - lilscrappy  (Прочетена 103903 пъти)

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
Re:Ето го и моето домашно кино - lilscrappy
« Отговор #75 -: Януари 19, 2015, 17:36:59 pm »
Ясно благодаря ти за информацията.
Много си усложниш нещата ще вида на какво ще се спра и ще пиша пак.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #76 -: Януари 20, 2015, 13:24:18 pm »
Макар и с платен ъпдейт, Auro-3D 9.1 ще е по-лесен за реализиране, тъй като ти трябват 4 високи ОТ за стена, които да стоят точно над 4-те стоящи ОТ. Ти вече имаш 4 високи, трябват ти само 2 стоящи ОТ за съраунд. Във всички рецензии, които съм чел, се твърди, че ъпмиксът на Auro-3D e е по-добър от този на Dolby Atmos и има много по-хомогенен звук. Все пак е хубаво да се изчака до март, за да се види какво ще е разположението на озвучителните тела при DTS:X.
Да ще се изчака значи, сега съраунда ми е на 170 см от земята, щом Auro-3D е по предпочитан пред Атмос, ако DTS:X е със подобно разположение на ОТ може наистина да го направя както казваш ти.
Ще закупя едни букшелф колони които могат да послужат за съраунд, а сегашният ми съраунд ще го вдигна по на високо с лек наклон, или обратното букшелф да бъде като висок съраунд.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #77 -: Януари 27, 2015, 11:14:38 am »
Да попитам това SLR Magic Anamorphot 1.33x 50 Anamorphic Adapter ще свършили работа?
И като цяло каква е разликата между лещите и горепосоченият адаптер ?

Неактивен lilscrappy

« Отговор #78 -: Февруари 05, 2015, 23:48:54 pm »
За сега лещите ги оставям на страна, и така съм доволен от картината с максимален зум, и не мисля че е много фатално че не запълвам целият екран вмомента, ще търся решение по нататък.
Обмисля смяна на кабелите и още един чифт съраунд вие какво мислите:
Добра ли ще е комбинацията ако закупя едни Klipsch RB 61 ii които да бъдат на нивото на ушите а сегашният RS 52 ii да отиде по нависоко също като страничен съраунд?
Мисля че букшелфа ще свири добре като съраунд, а и може да се пуска на малко по ниски честоти, следователно ще се чува разлика между по ниският съраунд и по високият, за кабели съм се спрял на Chord Carnival Silver Screen за съраундите.
А на фронталните и центъра мисля да им сложа по качествен кабел Chord Epic Twin, искам да ви попитам тъй като видях и на фронталните и на центъра не се вижда вход за банани, да не би да има тапички които се махат ?

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #79 -: Февруари 06, 2015, 00:09:00 am »
На голяма част от колоните поставят тапички на терминалите за свързване, за да не влизат боклуци, когато не се използват банани. Махането на тапичките е елементарно, процедурата може да се види тук:

С тапички
Махане на тапичките
Без тапички

На рисивъра вероятно също имаш тапички, които изглеждат различно - обикновено имат дупка, но тя е с по-малък диаметър. Такъв тип тапички се отстраняват лесно с рапидка.

Неактивен dimi123

• Публикации: 184
« Отговор #80 -: Февруари 06, 2015, 17:07:34 pm »
Добра ли ще е комбинацията ако закупя едни Klipsch RB 61 ii които да бъдат на нивото на ушите а сегашният RS 52 ii да отиде по нависоко също като страничен съраунд?
Мисля че букшелфа ще свири добре като съраунд, а и може да се пуска на малко по ниски честоти, следователно ще се чува разлика между по ниският съраунд и по високият...

А защо не си вземеш направо стоящи колони за съраунда? Klipsch Reference RF-52 II например. Ще ти излезат по-евтино отколкото букшелф колони със стойка, а ще имаш на разположение почти пълния диапазон (36Hz-24KHz ± 3dB). Аз навремето така направих с моите JBL.
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

Неактивен lilscrappy

« Отговор #81 -: Февруари 06, 2015, 17:32:16 pm »
Мислих го, те са с заден бас рефлекс и трябва да ги отдалеча от ствната малко и ще ми дойдат много близо горе долу до края на дивана.
И за това реших да се спра отново на модела този път като нисък съраунд Klipsch RB-81 II ще е идеален за целта и мисля ще се прави разлика в звука между него и RS 52 II които ще бъдат по нависоко !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #82 -: Февруари 13, 2015, 14:58:26 pm »
Здравейте направих един непредвидим епгрейд на кебилите, първо смених захранващият кабел с Audioquest NRG-4, веднага усетих разликата в стерео и pure direct, по изразен вокал по плътен дълбок бас, когато усилвам музиката го няма дразнещият шум в звука, а всичко остава ясно и детайлно и приятно за слушане.
При филмите също се подобриха нещата и това само от захранващият кабел !
Това беше с кабела за фронталните Chord Rumour 2 като се използва самият кабел за мост !
След това смених кабела на фронталните с Chord Epic Twin терминиран, имам и поръчка и за центъра от същият модел, така относно новият кабел мога да каже че не чувам подобрение, вмомента използвам старият оголен кабел 12см за мост който отрязох от Chord Rumour 2 модела, очаквам и Chord Signature speaker links x4 за връзка на фронталните както трябва.
Не знам защо но когато усилвам музиката се чува по зле от преди със старият кабел, надявам се това да се дължи на причината че не е използвам добри линкове които очаквам в скоро време, ако и след това не се подобрат нещата за мен цената не оправдава качеството на кабела.
Лошо направих че одрязах старият оголен кабел, но може отново да го оголя да тествам, но това мисля да го правя след като дойдат Chord Signature speaker links x4 и видя как са нещата с тях !
Също смених кабела на съраунда с Chord Carnival Silver Screen веднага се усеща промяната в звука към положителна посока !
Поръчах по приятел Klipsch RB-81 ii който има малко работа в Германия за 1-2 седмици, колоните ще се ползват за съраунд и ще бъдат вързани също с кабела Chord Carnival Silver Screen !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #83 -: Февруари 14, 2015, 15:44:29 pm »
От както смених съраунд кабела QED Micro с Chord Carnival Silver Screen стана страхотно усещането, дори и в Dolby Surround Upmixer (DSU) режима когато дам жега на звука, съща се подобри звученето и при all channel stereo както при филмите така и за музиката, много съм доволен от всичко !
Очаквам с нетърпение да тествам как ще се чуват нещата с новите колони RB 81 ii когато пристигнат (може и стойки да им взема след време)
Също за фронталните е важно да ги върза с добър мост защото вмомента наистина има значение как ще са вързани дали на кръст или само за ниски или високи звучат по различен начин.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #84 -: Февруари 24, 2015, 14:03:11 pm »
Всички кабели вече са вързани, и новите колони пристигнаха, ето как се е получило:
Да кажа че вече ако звука е TrueHD Atmos е за предпочитане, получи се нещо страхотно коренна разлика спрямо преди, явно са от голямо значение колоните над глава, но при мен са високи странични наклонени към дивана!
Трансформърс новата част сега разбрирам какъв е ефекта от Атмос и го предпочитам вече пред Cinema DSP 3D режимите, но пък той повече ми допада и го ползвам за другите формати като DTS-HD MA, TrueHD и LPCM !
Още не знам как ми допада да вържа мостовете на фронталните, вмомента кабела е вързан на високите а моста от chord за ниските.
След като усетих вече как се чува в действителност Atmos определено ще обмислям нов усилвател завбъдеще който да подържа Auro-3D и DTS:X които може да са с по добър ефект !
Също попаднах на една снимка за новият DTS:X разположението на колоните, по всичко личи че ще е подобно на Auro 3D, но през март ще има официално повече информация  !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #85 -: Март 07, 2015, 18:47:01 pm »
Споделям впечатленията си от смяната на кабелите + мостовете за фронталните и захранващият кабел !
Голяма разлика оказа в звука захранващият кабел който взех за ресивъра Audioquest NRG-4 и съм го вързал директно в контакта, също е от голямо значение как че бъде вързана фазата и нулата, има голяма разлика по силен бас по изразени високи !
Така за кабелите първоначално използвах за мост старият ми кабел, като цяло беше добър звука, но след като ми дойдоха Chord мостовете нещата придобиха друго по добро звучене, и + тука е че всеки сам може да си ги наглася кабелите и мостовете спрямо неговият вкус като тества за целта, четох из други чуждестранни форуми има много хора които не правят разлика как ще бъдат вързани мостовете на кръст, само за високи или ниски, но лично аз е усещам разликата, и всеки сам си преценя как е по добре !

Като краен коментар ще кажа на хората които обмислят подобна покупка, направете като мен смяна на захранващ кабел, добри кабели с банани по възможност + задължително нови мостове, тези с които ви идват фронталните колоните не струват !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #86 -: Март 14, 2015, 14:05:39 pm »
Реших се за лещите които са ми крайно необходими вмомента. модела ще бъде като на dimi123:
Prismasonic Cinomorph P-100M  ето как изглеждат link, link2
Когато всичко е монтирано ще дам снимки !

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #87 -: Март 14, 2015, 15:06:51 pm »
 lilscrappy,аз отскоро съм с панасоник ат6000е.Невероятен прожектор който има и ленс мемори функция.Сега чакам новия си екран и ако не ми хареса как е със зум метода сигурно и аз ще търся анаморфна глава.Та ще помоля за линк за поръчката на въпросните лещи. :)

това е пощата ми-iuli_pl1971@abv.bg
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #88 -: Юни 11, 2015, 14:59:42 pm »
Здравейте тези дни смених позицията на високите странични колони да са overhead, ето да се види как е станало, също и лещата отдавна е монтирана и съм много доволен от нея !
 Като цяло е добър ефекта, имам и един нов Atmos диск от 2015 и се усеща супер звука, DSU режима също го бива но мисля че не е за всеки филм, като цяло съм забелязал че ако звука е чист TrueHD сякаш DSU се справя по добре от колкото ако е DTS-HD MA !
Но продължавам да си мисля а и до някъде съм вече сигурен че Yamaha не е за кино, не ме разбирайте погрешно всичко се чува отлично, но съм сигурен че Denon да речем в кино режим нещата ще са още по добри !
Трябва да си купя и едни стойки за страничните колони че така нещо не ми харесва, но за сега не бързам.
И тука искам да попитам има ли желаещи които искат да пробват различен ресивър на системата си, така за тест за няколко дена ?
Лично аз се интересувам да тествам новите модел на Marantz SR 7009 и Denon AVR X5200W или по високият клас X7200W.
Ако има хора с подобни модели и имат желание да тестват на системата си yamaha rx a2040 да ми пишат мейл или да ми се обадят, в секцията за продавам имам няколко обяви там има повече информация мейл и gsm, може да използваме еконт да речем за целта !

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #89 -: Юни 11, 2015, 18:56:03 pm »
Според мен, едва ли ще има съществена разлика в ресивърите. Смятам, че най-големият недостатък на тези ресивъри е ниската мощност. При усилване кривят ужасно и не могат да осигурят нужната плътност на звука. Идеалният вариант е крайно стъпало със съответния брой канали и подобаваща мощност и много добър процесор/предусилвател. Всичко друго е голям компромис.