Автор Тема: Ето го и моето домашно кино - lilscrappy  (Прочетена 103885 пъти)

Неактивен lilscrappy

• Публикации: 189
Re: Ето го и моето домашно кино - lilscrappy
« Отговор #105 -: Март 05, 2016, 15:03:25 pm »
Здравейте от вчера слушам постоянно пръщене от дясната фронтална тонколона, когато слушам музика дори и при филм постоянно пръщи от висока честота !
Да разбирам ли че нещо не е наред с нея, да ме посъветвате какво да направя зада съм сигурен че се е развалила колоната и да е върна в фирмата с цел замяна ?

Неактивен makrelov

• Публикации: 66
« Отговор #106 -: Март 06, 2016, 01:49:35 am »
Здравей,

Смени местата на двете фронтални колони, за да изолираш причината. Ако продължава да пращи вързана на левия канал, значи е колоната. Ако пращенето се запази от дясната страна - значи е ресийвъра. Провери си и връзките - HDMI, аналогови, колонни.
Пиши какво се е получило, за да знаем останалите занапред.

Неактивен lilscrappy

« Отговор #107 -: Март 06, 2016, 13:16:26 pm »
Проблема не е в колоните в с основният десен канал на ресивъра, пробвах лявата колона и центъра каквото и да вържа в десният основен канал се чува постоянно пръщене и е много изразено при филмите !
Излючих даже всичките hdmi които съм вързал за да видя да няма някакво смущение, проблема си остава !
И това се получи след ъпдейта на ресивъра с dts x.
В сайта на marantz след като си вкарах серейният номер намерих за сваляне firmware без dts x и и този с него, изпробвах да върна старият да вида да ли ще го има проблема, но той си остана, след което пак упдейтнах с dts x, един потребител спомена че е имал същият проблем в avsforum, точните му думи са тези:

Цитат
I upgraded to RF-7's the other day and had a similar issue, it was probably a problem you had before the upgrade, just the RF-7 allows you to hear it much more clearly. For me I just had to clean the dust out of the AVR and rotate the POTS by spinning the volume knob (with power off). Blow compressed air behind it, or take the cover off and blow air into it. Some even go as far as buying the specific electronic spray cleaner (cant remember the name).

остава да изпробвам да издухам праха вътре на ресивъра, ако и тогава няма промяна предполагам че трябва да се изпрати в магазина от където е купен с тяхно разрешение, с цел ремонт !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #108 -: Април 09, 2016, 10:20:41 am »
Здравейте, месец по късно ресивъра е още в Дания за ремонт, интересното е че преди 10 дена имах отговор, че са подхванали моят модел за ремонт и са установили че му няма нищо, проблема бил някъде другаде.
Обясних им по мейла някои работи че проблема се появява главно в кино режим, а не когато се слуша музика, беше ми казано че на 4-ти ще го вържат със съраунд, за да го тестват отново, предполагам вече са на ясно с проблема щом нямам отговор, и чакането продължава !
Не пожелавам на никой, подобен проблем още повече че ресивъра беше ползван по малко от месец !
Поради тази причина всичките ми хардове се напълниха, и бях пренуден да закупя нов външен 5 ТВ за да мога къде да свалям новите блу-рей дискове :)

Едно момче от София ми даде една идея да сложа на тавана и на страничните стени от същият тапет, да се получи нещо като квадрат, направих го и се получи добре, сега чакам ремонтираният ресивър, или да го заменят с нив, ако проблема е по сериозен !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #109 -: Април 25, 2016, 23:32:45 pm »
Малко си пиша сам, но нека ви държа в течение какво се случва в момента.
Дори и след обяснението ми на техника, и уж тестване от негова страна коментара му беше че на уреда му няма нищо, проблема бил при мен, изпратих куриер да го вземе, събота си го прибрах след месец и половина чакане.
Както е ясно проблема си остана, в началото го нямаше, но не след дълго се появи отново (30мн), днес ходих до един приятел да видя как ще е на неговата система, и въпросният проблем пръщене от десният канал се появи веднага и при него !
Веднага взех да пиша на онлайн чата на въпросната фирма, обясних им че сервиза им след месец и половина ми връщат ресивъра не поправен с коментара че му нямало и нищо и че човека с който си писах по мейла от 25 години ремонтирал ресивъри !
Човека взе да ме кара да пиша отново на сервиза им, но му обясних че нямам нерви вече и че утре ще им го изпратя в магазина, или да го поправят или да ми го заменят с нов и в краен случай да ми върнат парите, защото вече съм го тествал и на други ситеми и има същият проблем.
Момчето ми каза че в домашни условия има същият модел и ще го вземе да го тества в тях, да изгледа поне 5 филма, обясних му някои работи за проблема.

Та при мен филма продължава, този техник трябва да си подаде оставката сигурно е пуснал ресивъра ми 5 минути когато му е нямало нищо, надявам се проблема да се реши след второто изпращане от моя страна, а и ако мислят отново да ми казват че му няма нищо ще си искам парите вече !

Неактивен dimi123

• Публикации: 184
« Отговор #110 -: Април 26, 2016, 21:37:35 pm »
Здравей, lilscrappy!
Интересно, че шумът се появява след време, а не от самото начало. Нали така? Толкова ли е отчетлив шумът в десния канал? Няма ли шум в останалите канали, или просто е по-слаб? Пробва ли как е при изключена еквализация? При мен Audyssey внася шум във всички канали, който обаче по време на филм не се чува. Пробва ли с ново замерване? При L/R bypass на предните колони има ли подобрение?
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

Неактивен lilscrappy

« Отговор #111 -: Април 28, 2016, 00:15:32 am »
Някой път се иска време да се изрази както трябва, друг път си го има още когато се пусне ресивъра, калибровката просто го изразява по ясно, дори и да е изключа пръщенето не изчезва !
Просто ресивъра е повреден и това е, писах си с дистрибутора на Дания от където се купи модела, та човек ми каза че в домашни условия има същият модел и ще го вземе да си го върже 11.1 (там каквото е нужно май беше крайно стъпало) и ще изгледа поне 5 филма, обясних му някои работи.
Просто се надявам наистина човека да е коректен и да го ремонтират както трябва или да ми дадат нова бройка, защото това не е нормално месец и половина по късно си го прибрах недокоснат от сервиза, с обяснението че му няма нищо и проблема е в мен, е да ма не е така и за това замина отново за Дания но този път в магазина им и да се оправят те !
Лошото е, че аз съм потърпевшият от цялата работа защото ще чакам отново !

Неактивен lilscrappy

« Отговор #112 -: Май 18, 2016, 13:13:24 pm »
Така ресивъра стоя в шефа на магазина 2 седмици, който го беше взел за тест в домашни условия !
Тъй като днес ми омръзна да чакам им писах мейл и в онлайн чата, че искам или да ми върнат парите или да ми дадат нова бройка, защото не може на нов модел приемник да се развали след няколко седмици и да чакам близо 3 месеца за ремонт, като се има на предвид че два пъти го пращам до Дания!
Попаднах в онлайн чата точно на човека който го беше взел за тест, каза ми че вече е наясно с проблема и че е само от десният канал, и е искал да се убеди сам, че приемника е повреден.
Каза ми че днес ще ми изпратят нова бройка :), само се надявам тя да не се укаже лоша партида, че тогава цирка ще е пълен !

k2

• Гост
Re:Ето го и моето домашно кино - lilscrappy
« Отговор #113 -: Май 18, 2016, 13:55:46 pm »
Така сега малко за системата, първо искам да благодаря специално на Любомир (Angel_s) благодарение на него се намери на супер добра цена ресивъра marants sr7010 (2360 лв), много съм му благодарен за всичко, коректен и винаги ще помогне ако има възможност!

Изводът, според мен е, че супер добрите цени не са хубави цени. Както казват "Твърде хубаво, за да е истина".

Неактивен lilscrappy

« Отговор #114 -: Май 18, 2016, 14:09:24 pm »
Не е баш така, ресивъра просто беше демо, за това цената е такава, но явно устройството е било лоша бройка, никой не знае на какъв ще попадне, дори и да си го купиш нов !

k2

• Гост
« Отговор #115 -: Май 18, 2016, 16:16:40 pm »
Моят съвет е :
Купувайте си нови неща с гаранция от вносителите в България на редовно обявените цени.

Неактивен ivaylo10

• Публикации: 104
« Отговор #116 -: Май 18, 2016, 17:09:50 pm »
За последните десет години съм си купувал над 30 аудио компонента, някои на доста по ниски цени от официално обявените. От всичките тези компоненти съм имал проблем само с един и дефекта не беше фрапиращ, ремонтирах го и пак бях на сметка. Не мога да дам съвет на никои как и от къде да си купува техниката, всеки има право на избор!

Неактивен lilscrappy

« Отговор #117 -: Май 26, 2016, 19:55:02 pm »
Айде днеска ми дойде новият Marantz SR7010, по късно може да изгледам най накрая някой филм :)

Неактивен lilscrappy

« Отговор #118 -: Юни 07, 2016, 14:12:36 pm »
Така вече гледах няколко филма, тествах и Neural X, много съм доволен от крайният резултат, ако сте решили да сменяте старият си ресивър с нов определено ви препоръчвам моделите на Marantz високият клас, или на денон където също чета положителни неща!
В момента ми липсва само един субуфер, проблема мисля да го реша много скоро защото с него нещата ще се получат още по добри, един от двата ще е svs pb12 plus - svs pb 13 ultra

Неактивен ivaylo10

• Публикации: 104
« Отговор #119 -: Юни 07, 2016, 20:07:25 pm »
Честито!