Благодаря!
Мен основно ме вълнува слушането на музика - в режим стерео. До не много отдавна слушах основно чрез стар АV ресивър Сони, и съраунд система 6.1 с не особено висококачествени озвучителни тела - фронт - подови Eltax Symphony 8.4, и разни Джамо за съраунд и събуфер. Източник -лаптоп с Фубар, външен хард и външна звукова карта /всъщност имам две/ Криейтив Саундбластер X-Fi HD USB или Asus Xonar U7. Качествота на звучене не ме удовлетворяваше главно заради кекавите възможности на ресивъра в режим стерео /да не говорим за режима Direct - мъка.../. А и честно казано фронт колоните ми бяха посредствени.
Затова започнах бавно и постепенно. Първо трягнах да избирам плейър с качествен DAC със задължителна способност да може да декодира всякакви HiRes файлове от външен хард във всякакъв формат без участието на компютър, Фубар и т.н. Така стигнах до това Онкио, което съчетава висококачествена елементна база, двоен моно дизайн, има вградени два качествени двуканални32 bit DAC-а /по един за всеки канал/ AKM 4490EQ, отговаря на всичките ми изисквания и идва с един куп допълнителни екстри - мрежови функции, DAB и FM тунери, достъп до мрежови ресурси - Spotify, Deezer, Tidal и т.н. и всичко това на много прилична цена...
По-късно ще продължа разказа за избор на компоненти.